Home Nederland Hoofdnieuws Dartvereniging Urk realiseerd uniek project: splinternieuw dartpaleis

Dartvereniging Urk realiseerd uniek project: splinternieuw dartpaleis

Er wordt al jaren over gepraat. Veel werkt is er verzet, maar het gaat er nu echt van komen: Dartvereniging Urk De Rake Gooier gaat nieuw bouwen! Met een splinternieuw clubgebouw waarin 25 dartbanen te vinden zijn, is de club voorbereid op de toekomst.

Met name de uitbreiding van het aantal banen was een must. Ook nieuwe onderhoudskosten van het huidige ketencomplex aan de vormtweg, zorgden ervoor dat de vereniging op onderzoek uitging. Tevens de mogelijkheid om grotere toernooien te organiseren, en het groeiende aantal leden aan te kunnen in de toekomst, kan met een nieuw clubgebouw verwezenlijkt worden.

Gemakkelijk ging het allemaal niet. Al in 2017 werd de optie onderzocht om op het stuk grond te bouwen waar de botenloods vroeger heeft gestaan. Dit is naast het showband-gebouw. Enthousiast worden er ambitieuze plannen samen met de gemeente Urk en andere verenigingen gemaakt.

Bedoeling was om samen met verschillende verenigingen een MFC te realiseren. Dit liep jammer genoeg op niets uit doordat er niet genoeg bereid willende verenigingen werden gevonden om het plan te realiseren. De darters moeten verder kijken.

Het oog van de dartvereniging viel op het braak liggende stukje grond tegenover de schietvereniging. Nadat contact gelegd werd met de gemeente Urk, ging het balletje rollen. Al snel was de gemeente akkoord, en kon gestart worden met het maken van plannen. Een intensieve periode van het realiseren van een bouwvergunning tot de samenwerking met de architect breekt aan.

Het ontwerp laat een mooi clubhuis zien met op twee niveaus in totaal 25 dartbanen. Een speciale finalebaan is de kers op de taart waar hopelijk grote wedstrijden gespeeld gaan worden. De ambitie blijft om darters af te leveren op het hoogste podium van Nederland. Darters als Dirk van Duijvenbode en Geert Nentjes zijn mooie voorbeelden voor iedereen die aan de aan de 23-jarige Urker club verbonden is. Dit alles kan alleen door een goede sfeer te creëren met de beste faciliteiten voor iedereen die meespeelt op zijn eigen niveau.

In oktober 2019 wordt de bouwvergunning door de gemeente Urk verstrekt. Al snel worden er financieringsmogelijkheden met de bank besproken. Toen de bank om de benodigde documenten vroeg om de financiering rond te maken, bleek dat het recht van opstal van het stuk grond nog verbonden te zijn aan de oude tafeltennisvereniging. Deze vereniging bestaat echter al jaren niet meer. Een gang naar de rechter was noodzakelijk om dit juridische in orde te maken. Bijna een jaar liet deze op zich wachten. In Oktober 2021 wordt het recht van opstal van de tafeltennisvereniging officieel beëindigd. Ondertussen stegen de grondstofprijzen fors, en kan de eerste bouwofferte al snel de prullenbak in. Gelukkig beschikt de vereniging over flink wat doorzettingsvermogen en wordt de strijd niet opgegeven.

Grote opluchting is er als uiteindelijk in mei 2022 een financieringsconstructie gerealiseerd wordt. Urker Bouwbedrijf Bakker en de Vries gaat het nieuwe dartpaleis realiseren. De start van de bouw zal in oktober dit jaar zijn. Verwachting is dat de dartvereniging het komende seizoen 2022-2023 nog zal afwerken in het oude clubgebouw aan de vormtweg. De vereniging is trots dat ze dit unieke project van grond gekregen hebben. Nergens in Nederland is een dartgebouw te vinden die speciaal opgebouwd is voor het beoefenen van de sport. De plannen om een grootse opening te plannen die tevens een uithangbord naar de nationale dartsport zal zijn, kunnen gestart worden!

Het oude clubgebouw, vormtweg 7h, staat te koop. Belangstellenden kunnen contact opnemen met Maarten Meun, 06-41042763.