Davy van der Zande opnieuw sterkste tijdens de speeldag 11 OSR Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Davy van der Zande opnieuw sterkste tijdens de speeldag 11 OSR

Davy van der Zande opnieuw sterkste tijdens de speeldag 11 OSR

De voorlaatste speeldag van de Oranjebar Super Ranking trok afgelopen dinsdag 27 deelnemers. Naast de Ranking werd deze keer voor degenen die de groepsfase niet wisten te overleven een extra toernooi georganiseerd. Het resultaat was een totaalscore van 46 maximum scores (Hermie van Orsouw 8x180) en vijftiental 100+ finishes (o.a. Dennis v/d Steen 144 en Stijn Donkers 135).

De spelers die zich wisten te plaatsen bij de laatste acht waren deze week; Martijn van de Berg, Davy van der Zande, Roel Donkers, Mark van Haaren, Yoeri Duijster, Gino Vos, Ruud Tijssen en Lars Fransen. Hiervan vielen meervoudig finalisten Roel Donkers en Yoeri Duijster verassend genoeg af, evenals Martijn van de Berg en Ruud Tijssen die ook in deze ronde werden uitgeschakeld voor de halve finales

In de halve finale tussen Mark van Haaren en Lars Fransen was het Mark die met 4-1 te sterk was voor het jeugdtalent. Vervolgens een, op papier, echte kraker tussen Davy van der Zande en Gino Vos. Davy is sinds zijn prille vaderschap in goeden doen getuige zijn dagzege afgelopen week in de OSR en vijf overwinningen in de TOP Player Competition afgelopen donderdag. Gino Vos behoort al langere tijd tot de topspelers in Nederland en werkt na een wat mindere periode aan zijn terugkeer aan de top en staat altijd garant voor een goede partij darts. Het was Davy die zich met 4-2 voor de finale wist te plaatsen nadat hij de break had weten te verzilveren.

In de finale ging Davy onverdroten voort met zijn goede spel. Tegenstander Mark van Haaren wist nog wel twee legs af te snoepen maar moest toezien hoe Davy de wedstrijd met een 5-2 overwinning naar zich toe trok waarmee de man uit Schijndel zijn tweede opeenvolgende dagzege in de OSR boekte.

Uitslag kwalificatie dag 11; 1. Davy van der Zande 2. Mark van Haaren 3. Gino Vos en Lars Fransen.

Voor uitslagen en volledige tussenstand klik hier.

De laatste kwalificatie dag van de Oranjebar Super Ranking XV wordt gespeeld op dinsdag 28 juli 2015. Inschrijving a € 6,= p.p. kan op de wedstrijddag tot 19:30 uur. Aanvang van het toernooi is 20:00 uur.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws