Davy van der Zande pakt de dagzege op vierde speeldag van OSR Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Davy van der Zande pakt de dagzege op vierde speeldag van OSR

Davy van der Zande pakt de dagzege op vierde speeldag van OSR

Drieëntwintig dartliefhebbers wisten gisteren de weg naar Mariahout te vinden om een poging te wagen een dagzege te winnen en kans te maken op de inhoud van de Mysterie Box.

De vierde speeldag van de 36e Oranjebar Super Ranking werd er, na een creatieve inval van wedstrijdleider Dennis van der Steen (SteenDARTS), gestart met 5 groepen; 2 van 4 spelers en 3 van 5 spelers. Uitslagen konden allemaal live worden gevolgd via de website van DartConnect:

Na de groepfase werd er zoals vanouds in de winnaarsronde direct toegewerkt naar de finale die dan met tussenkomst van de troostfinale het klapstuk van de avond moet worden. De eerste finalist kwam onder uit het schema. Via een bye, een 3-0 walk-over tegen Shaties Hoebdar en 4-1 overwinning op Danny Schellekens wist Gian van Veen de finale te bereiken. Aan de bovenkant van het schema moest door de andere latere finalist eerst worden afgerekend met Zereso Zeverboom (2-3), Kyana Frauenfelder (3-0) waarna in de halve finale Dennis van der Steen met 4-2 van de oche werd gestuurd door Davy van der Zande in zijn jacht op de dagzege.

In het toernooi om de troostprijs stonden dit keer Thomas Thijs en Stefan Fraterman tegenover elkaar. Stefan had hiervoor eerst overwinningen geboekt op Nina Ipskamp (2-1) en Roland Stokmans (3-0). Tegenstander Thomas was eerder te sterk voor Carlo van den Broek (2-0) en Randy van den Bogaart (3-0). Thomas zette deze mooie reeks voort in de finale via een nipte 3-2 overwinning op Stefan waarmee hij de troostprijs veilig stelde.

Deze week ging de finale om de dagzege eens een keer niet over de maximale aantal legs. Tijdens de partij tussen Gian van Veen en Davy van der Zande leek het er op dat Gian zijn kruit een beetje verschoten had of dat de korte pauze hem parten speelde. Davy daarentegen was super gemotiveerd om zichzelf weer eens te bewijzen aan de dartfans. Daarnaast zijn beide finalisten teammaten in het NEDERLANDS TEAM BULLSHOOTER waarmee ze over een kleine maand de EK in Spanje gaan spelen wat misschien ook meewoog in de wedstrijd. Uiteindelijk waren er zes legs nodig om tot een beslissing te komen. Het was Davy van der Zande die als winnaar uit de bus kwam via een nette 4-2 overwinning op Gian.

Maximum scores:
1x door Roel Geelen, Dennis van der Steen, Nina Ipskamp, Shaties Hoebdar en Nick Hendrix;
2x door Davy van der Zande, Gian van Veen, Stijn Donkers, Roland Stokmans en Erik van Engeland;
3x door Zereso Zeverboom en Thomas Thijs;


4x door Oswin Streden

Hoge finishes:
101 door Davy van der Zande
104 door Dennis Gijsberts
109 door Dennis Gijsberts en Stijn Donkers
110 door Davy van der Zande
113 door Dennis Gijsberts
116 door Roel Geelen en Davy van der Zande
122 door Roel Geelen

Uitslag OSR#36 kwalificatie dag 04; 1. Davy van der Zande 2. Gian van Veen 3. Dennis van der Steen en Danny Schellekens .

De volgende kwalificatie dag voor de 36e editie van de Oranjebar Super Ranking wordt gespeeld op dinsdag 29 maart 2022. Inschrijving a € 6,= p.p. kan op de wedstrijddag tot 19:30 uur. Aanvang van het toernooi is 20:00 uur.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws