Home Nederland Hoofdnieuws Davy van der Zande wint 1e Oranjebar Super Ranking van 27e cyclus

Davy van der Zande wint 1e Oranjebar Super Ranking van 27e cyclus

Davy van der Zanden

Na een aantal weken met diverse jaarlijks terugkerende evenementen en finaledagen van diverse rankings is de rust bij de Oranjebar in Mariahout weergekeerd. Vanaf deze week alleen nog wekelijks de Oranjebar Super Ranking en het woensdag=dartdag toernooi. Inmiddels is het alweer de 27e editie van de OSR en het blijft een evenement waar iedere keer weer topdarters op afkomen, die het zien als een goede training, evenals de wat mindere goden en liefhebbers, die via dit toernooi kunnen zien waar zij zich qua niveau bevinden.

Van de circa twintig deelnemers bleven de volgende acht spelers deze week over om te spelen voor de dagzege: Yoeri Duijster, Dennis Knapen, Davy van der Zande, Wesley Smits, Rick de Bie, Paul Hendrix, Levy Frauenfelder en Kevin Verbakel. Vervolgens zagen we Wesley, Davy, Kevin en Levy terug in de halve finales waar Davy met 4-1 te sterk was voor Wesley en Levy nipt met 4-3 wist te winnen van Kevin.

Zoals gewoonlijk werd er gewacht met de finale om de dagwinst op de winnaar van de finale van de verliezersronde. Deze ging dit keer tussen twee dames: Linda van Asseldonk (zij won eerder met 3-0 van Dennis Gijsberts) en Kathy Geeraerts (in de halve finale met 3-1 te sterk voor Erik van Engeland). De troostfinale eindigde in een degelijke 4-1 overwinning voor Kathy die duidelijk een maatje te groot was voor Linda.

De finale van het hoofdtoernooi tussen Davy van der Zande en Levy Frauenfelder eindigde in een deceptie voor de jonge Levy die een 5-0 whitewash nederlaag aan de broek kreeg van de veelvraat van dit moment Davy van der Zande. Het lijkt er op dat de immer fanatieke man uit Schijndel op het juiste moment in vorm is geraakt gezien zijn prestaties van de laatste weken. Dit zou weleens een mooie beloning voor hem kunnen opleveren als hij aanstaand weekend moet spelen voor een plaats in het Nederlands team. Los daarvan heeft Davy in ieder geval zijn eerste dagzege in de OSR#27 te pakken evenals de inhoud van de Mysterie Box waarvan hij het winnende getal 130 wist te finishen.

Uitslag kwalificatie dag 1: 1. Davy van der Zande 2. Levi Frauenfelder 3. Wesley Smits en Kevin Verbakel.

Voor uitslagen en volledige tussenstand klik hier.

Aanstaande dinsdag 03 juli 2018 wordt de tweede kwalificatiedag van de Oranjebar Super Ranking 27 gespeeld. Aanvang is 20:00 uur.