Home Nederland Hoofdnieuws Davyd Venken wint 4e ZomerRanking Cafe Quincy, Smeets runner-up

Davyd Venken wint 4e ZomerRanking Cafe Quincy, Smeets runner-up

Het 4e toernooi van de ranking bracht 36 darters naar Café Quincy. Onder deze darters mochten we zoals gewoonlijk weer een aantal nieuwe gezichten verwelkomen. Door het feit dat we vandaag niet aan de 50 deelnemers komen, wordt ook in de verliezersronde gegooid in een best of 5, en word er eerder overgeschakeld naar een best of 7, bo9 en de finale bo11.

Natuurlijk was ook de spannende wedstrijd Brazilie – Belgie op groot scherm te volgen.

In de winnaarsronde weten Tony Martinez en Kay Smeets de finale van de winnaarsronde te behalen. Tony weet op zijn weg te winnen van Tasso Muller, Dimitri Triekels, Koen Hunnekens en Jeremy Eikelenberg. Kay weet op zijn weg naar de finale van de winnaarsronde te winnen van Dennis van Gansewinkel, Vivian Kraanen Wichard Knoops, Michael Van de Ven en Frans Raaymakers
In deze spannende finale trekt Kay aan het langste eind en plaats zich met een 4-3 overwinning op Tony hiermee voor de finale aan het einde van de avond.

Tony mag proberen om zich alsnog te plaatsen voor de grote finale door zich te bewijzen tegen Davyd Venken die uit de verliezersronde komt. 
Nadat Davyd in zijn eerste partij van de avond naar de verliezersronde is gestuurd door Nick Hendrix weet hij zich terug te vechten door overwinningen te behalen op Davy Cardinaal, Chris Stritzel Strehlow, Randy Michelle Lutgens Dings, Michael van de Ven, wederom Nick Hendrix, Frans Raaijmaekers en Roy Simons.

In deze spannende partij is het Tony Martinez die aan het kortste eind trekt en Davyd die zich plaatst voor de grote finale tegen Kay. Deze zal gespeeld worden in een bo11, waarbij Davyd 2x zal moeten winnen om de toernooizege op zijn naam te zetten.

Davyd mag beginnen en laat meteen zien dat hij ervoor wil gaan en pakt de 1e leg met een 15 darts. De 2e legt pakt Kay en het staat weer 1-1. Tot aan de 5e leg weten de heren hun eigen leg te behouden. Tussenstand 3-2 voor Davyd. 
Als Kay in de 6e leg begint lijkt het wel of beide heren de triples niet meer kunnen vinden. De winst gaat tegen de darts in naar Davyd.
Davyd herpakt zich en weet nu wel weer de triple 20 te vinden en zet zich na 12 darts op 60 weg en finished in zijn volgende beurt met 2 pijlen, 5-2.
Ook de laatste leg gaat tegen de darts in , en de 1e finale gaat met een 6-3 zege naar Davyd.

Een tweede en laatste finale moet de doorslag gaan geven wie de winnaar van de 4e ZomerRanking Cafe Quincy gaat worden. Zal het Kay lukken om deze titel op zijn naam te zetten?

Davyd wint de bull van Kay en daarna is het meteen duidelijk wat zijn einddoel is. Hij wil net zoals Belgie van Brazilie wint ook zegevieren. Hij beslist de 6e leg dan ook met wederom een 14 darter en pakt de 6-0 overwinning.

Vanavond zijn er 50 maximale scores van 180 gegooid, waarvan Davyd hofleverancier is met 14 stuks. Kay volgt met 10 stuks.

Ook werden er 4 uitworpen boven de 100 genoteerd, waarvan het hoogste 170 is.

Het zal dan ook niemand verbazen dat zowel Kay Smeets en Davyd Venken die beide op hun naam mochten zetten.

Kay mocht een waardebon ontvangen van Liplijn Fashion en Davyd een waarde bon van Bloemsierkunst Rutten. Beide zaken zijn gevestigd in Budel.

Bij deze willen we onze sponsoren weer bedanken voor hun bijdrage. En Roy Van de Vorst van Locomotion Diner voor het bakken van de hamburgers, die er volgende week ook weer zal zijn.
Mede dankzij deze sponsoren staat de prijzenpot voor de finaledag na 4 toernooien al op €1362,50.

Volgende week vrijdag 13 juli staat het 5e toernooi op het programma. Er is nog alle kans voor degene die zich willen gaan plaatsen voor de finaledag. De beste 7 toernooien tellen mee voor de ranking. Inschrijven kan ter plekke tot 20.00 uur

Tot dan!