DBMN Jeugd LaCo team neemt punten mee naar huis tegen FDB Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

DBMN Jeugd LaCo team neemt punten mee naar huis tegen FDB

DBMN Jeugd LaCo team neemt punten mee naar huis tegen FDB

zaterdag 30 november, mocht de DBMN jeugd zijn tweede wedstrijd van het seizoen spelen, net als de tegenstander FDB dat ook hun eerste wedstrijd gewonnen had. Vandaag zou voor een van de twee teams de ongeslagen status veranderen. De DBMN was wat aan de vroege kant zodat men buiten nog moest wachten tot de locatie open ging, maar toen om 12:00 uur de deuren losgingen, kon men beginnen aan het losgooien en de echte voorbereiding van de wedstrijd. De DBMN had wat recht te zetten na vorig jaar, waarin de FDB met 10-1 en 8-3 te sterk was geweest. Na dat de opstelling was bekend gemaakt en de peptalk gehouden kon de wedstrijd van start gaan.

Singles:
Patrick de Velde Harsenhorst (16,99)– Justin Man (17,28) 2 – 3
De speler met de langste achternaam tegen de speler met de kortste achternaam.
Beide spelers hielden elkaar praktisch in evenwicht, de laatste leg wilde beide spelers niet checken maar met pijl 45 was het Justin die Madhouse checkte. Als deze gewoon verlopen had, hadden deze leg in 24 pijlen klaar geweest. Wel spannend
Marcus Middelkoop (17,68) – Justin van Tergouw (21,78) 0 – 3
Justin duidelijk de sterkste, o.a. door een 18 darts leg met een 68 finish.
Jitse van der Wal (18,45) – Gian van Veen (19,45) 2 – 3
Jitse breekt Gian in de eerste leg, Gian breekt terug, vervolgens houden beide heren hun leg, zodat er weer een beslissende leg nodig is om te bepalen wie de winnaar is. Bij Jitse wilde het even niet, Gian profiteerde hier netjes van en wint.
Danny Gall (16,72) – Jaimy van Bavel (21,78) 0 – 3
Jaimy vlamde er lekker op los, alleen in de 3e leg mocht Danny aanleggen voor een dubbel, de bulls eye die nodig was werd niet geraakt. Mooie 171 score van Jaimy over de triple 19 in de leg als extra het vermelden waard.
Gijsbert van Malsen (19,84) – Hans Staal (16,48) 3 – 1
Gijsbert was er op gebrand om de single en het eerste FDB punt van de dag binnen te slepen. Rap stond hij op een 2-0 voorsprong al vorens Hans de zijn eerste leg kon pakken. De vierde leg ging naar Gijsbert, nadat Hans de dubbel 12 had gemist om een verlenging er uit te slepen.
Tussenstand 1-4, De DBMN had nu al net zoveel punten als vorig seizoen in twee wedstrijden tegen de FDB.

Nadat de maaltijd genuttigd was, kon er aan de koppels begonnen worden.
Hierin bleken beide teams elkaar behoorlijk in evenwicht te houden.
Jitse & Gijsbert (24,56) – Justin T & Gian (24,79) 3 – 1
De beide koppels waren behoorlijk aan elkaar gewaagd, echter sleepten de Friezen o.a. met een 180 van Jitse de partij binnen.
Patrick & Marcus (17,81) – Justin M & Jaimy (21,03) 0 – 3
Het DBMN duo vulde elkaar mooi met de scores. Alleen in de eerste leg mocht de FDB proberen de dubbel te raken, maar miste. Het DBMN koppel pakte met degelijk spel een vlotte 3-0 overwinning.
Jitse & Gijsbert (20.66) – Jaimy & Conner Man(21,46) 0 – 3
Na de broeder wissel aan DBMN zijde een kans voor de FDB weer dichterbij te komen en de winst voor DBMN uit te stellen, hoe anders verliep het Jaimy en Conner stuwden elkaar op en pakte met goed check werk de winst.
Patrick & Dani Wagenmakers (17,53) – Gian & Menno Bloemendal (17,10) 3 – 0
Ook aan FDB kant werd er nu gewisseld, een wissel die goed uitpakte voor de Friezen, Alle 3 checks kwamen op naam van Patrick.
Tussenstand 3 – 6

De team game FDB(19,25) – DBMN(17,49) 1 – 0
Duidelijke zaak dat de FDB hier in de bovenliggende partij en op jacht was om de nederlaag zo klein mogelijk te houden.

Solo
Danny (15,08) – Hans (16,81) 1 – 3
Hans liep snel uit naar 2-0 maar de derde leg werden er een aantal match darts gemist, waardoor Danny vleugels kreeg en de leg netjes snoepte. In de vierde leg wist Hans het wel af te maken en bracht de totaal stand op 4 – 7 voor de DBMN.

Redactionele noot: Dit is een ingestuurd nieuwsbericht.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws