Home Nederland Hoofdnieuws De beste darts toernooien om op te wedden in 2023

De beste darts toernooien om op te wedden in 2023

Kieran Cleeves/PDC

Bij darten denk je al lang niet meer aan een typisch Engelse tijdsbesteding die je in vrijwel elke pub kunt vinden. De Nederlanders Raymond van Barneveld en Michael van Gerwen staan samen in de top vijf van de beste darters aller tijden. Het duidt erop dat deze sport al geruime tijd, ook voor Nederlanders, meer is dan een hobby.
Het is leuk om zelf te darten, maar nog spannender is het om de wedstrijden van de echte profs op de voet te volgen. Daarbij volg je spelers uit alle werelddelen. Niet alleen uit Europa, maar ook bijvoorbeeld uit Australië.

Je kan ook gemakkelijk wedden op darts bij verschillende gokaanbieders. De wedstrijden die je daarbij zeker niet mag missen, vind je hier. Voor de beste legale goksites om op darts te wedden, kan je een bezoekje brengen aan Onlinecasinoraad.

UK Open
Het UK open wordt in de eerste week van maart, van 3 tot 5 maart, in Minehead, Engeland gehouden. Dit toernooi kijk je op televisie. De Professional Darts Corporation organiseert het UK Open dit jaar zelfs voor de eenentwintigste keer. Het opvallende aan dit toernooi is dat de deelnemers voor ieder ronde loten. Pas daarna wordt bepaald welke deelnemers het tegen elkaar opnemen. Dat kan dus een verrassende mix opleveren. Zoals bijvoorbeeld de favoriet van het toernooi tegen de laagst genoteerde speler. Meerdere rondes moeten gespeeld worden om uiteindelijk voor de halve en hele finale te kwalificeren. Ieder ronde bestaat uit een aantal legs. De eerste drie rondes zijn dat er drie, de drie volgende rondes gaat het om de beste uit negentien legs. En in de finales speelt men om de beste uit eenentwintig legs. Heb je een favoriet tussen de deelnemers, dan kan je natuurlijk gokken op de uitslag. Zet bijvoorbeeld in op de winnaar. Maar let erop dat als er een duidelijke, sterke kandidaat is, je niet de enige zult zijn die daarop inzet. Wil je je winkansen verhogen? Kies dan voor de optie om de uitslag te bepalen van een minder bekende darter. Iemand die bijvoorbeeld tijdens het toernooi verrassend kan gaan presteren. Wie weet neemt deze deelnemer een deel van de prijzenpot van € 520.000 mee naar huis, en kan jij als wedder ook een graantje meepikken.

Belgian Darts Open
Wil je het Belgian Darts Open van 5 tot en met 7 mei live meemaken? Dat kan, want er zijn kaarten verkrijgbaar voor de middag- en de avondsessies. Het evenement vindt plaats in de Oktoberhallen in het Belgische Wieze nabij Lebbeke, waar ook parkeerplaats voorzien is voor degenen die met de auto komen. Het is het tweede jaar dat dit Belgische toernooi plaatsvindt. Het voorgaande toernooi won Dave Chisnall nadat hij Andrew Gilding verslagen had. De Belgian Darts Open maakt deel uit van het European Tour-evenement.
Het aantal plaatsen in het deelnemersveld bestaat uit achtenveertig spelers. Hiervan stroomt de top zestien direct door naar de tweede ronde van het toernooi. De tweeëndertig resterende plaatsen worden ingevuld na de kwalificatietoernooien. Het Belgian Darts Open staat ook bekend onder de naam Blåkläder Darts Open. Hieraan
nemen dus alleen darters deel die hebben meegedaan aan de Belgian Qualifiers. De spelers die in de finale spelen, krijgen een ticket voor de Blåkläder Open. Aan deze toernooien nemen niet alleen acht Belgische topdarters deel, maar ook bekende internationale spelers als Gabriel Clemens en Martin Schindler.

World Cup of Darts
In tegenstelling tot de eerder genoemde darttoernooien, duurt de World Cup of Darts geen drie, maar vier dagen. Dit jaar gebeurt het evenement van 15 tot en met 18 juni. Het vindt plaats in Frankfurt, Duitsland. Op donderdag begint het met een middagsessie. Op de volgende dagen zijn er zowel ’s middags als ’s avonds wedstrijden. De spanning in dit toernooi zit in het feit dat de deelnemers het niet individueel tegen elkaar opnemen. Bij het WCOD gaat het immers om landenteams. Ieder deelnemend land wordt door
twee darters vertegenwoordigd. Dat nationaal duo strijdt samen voor de overwinning.
Deelnemers komen uit de hele wereld. Voor 2023 is bijvoorbeeld bekend dat de Australische darters Damon Heta en Simon Whitlock hun titel komen verdedigen.
Deze World Cup of Darts is voor het gokken op darten dus een extra uitdaging. Want normaal gaat een wedstrijd tussen twee spelers. Bij dit toernooi moet je de eigenschappen van het spel van vier spelers in de gaten houden. Dat maakt het natuurlijk extra spannend om live in te zetten, zeker tijdens een halve finale of de eindfinale.

World Series of Darts finals
De details voor de finale van de World Series of Darts voor 2023 zijn nog niet helemaal bekend. Je kunt dan ook nog geen kaarten voor dit toernooi reserveren. Maar als we uitgaan van de gegevens van vorig jaar, dan is de kans groot dat het ook dit jaar weer midden september zal plaatsvinden. Toen was het driedaagse evenement in Amsterdam te vinden. Om deel te nemen, spelen de darters vooraf kwalificatietoernooien. Totaal waren er acht spelers die op deze manier in het deelnemersveld plaatsnamen. Het programma begint vanaf zeven uur ’s avonds. Maar het is ook mogelijk dat er wedstrijden ’s middags gepland staan. Onder de deelnemers bevinden zich ook genodigden. Vorig jaar waren dat Peter Wright, Dirk Duijvenbode, Fallon Sherrock en Simon Whitlock. Het prijzengeld in deze finale is totaal £300.000, waarvan de uiteindelijke winnaar £70.000 krijgt. De halve finalisten kunnen rekenen op een bedrag van £20.000. Zelfs als je onder de laatste vierentwintig valt, krijg je nog £7.500.

European Darts Championship
Na bijna vijftien jaar afwezigheid kwam het European Darts Championship vorig jaar terug naar het Duitse Dortmund. In 2008 werd het namelijk ook al georganiseerd in de Westfalenhalle. De hernieuwde kennismaking is waarschijnlijk zo goed bevallen dat het kampioenschap ook dit jaar weer in Dortmund is. Dit jaar is het van 26 tot en met 29 oktober. De wedstrijd telt vier avondsessies en twee middagsessies. Na de dertien ET Events zal tijdens het European Darts Championship uitgemaakt worden wie zich Europees dartkampioen mag noemen. Vorig jaar was Ross Smith de onverwachte winnaar. Of dat dit jaar weer zo zal zijn, is natuurlijk afwachten. De wedstrijd wordt beschouwd als een van de grotere PDC-toernooien. Om die reden zendt men de wedstrijd ook op televisie uit. Michael van Gerwen heeft hier vier overwinningen op zijn naam staan, net als Phil Taylor. Het systeem in deze wedstrijd is dat de nummer een van het speelveld speelt tegen de laagst genoteerde. Nummer twee speelt tegen de een-na-laatste. Uiteindelijk spelen de overblijvers op de laatste dag de halve finales en de finale.
Hoewel de naam anders doet denken, is het niet noodzakelijk om Europeaan te zijn om aan de European Darts Championship deel te nemen. Het Europese heeft betrekking op de landen waar de dertien voorafgaande toernooien gespeeld worden. Iedereen kan hier dus aan deelnemen. Zoals bijvoorbeeld de Australische Damon Heta die zich vorig jaar wist te kwalificeren.

Wie graag wedt op darts, heeft met deze lijst meteen het overzicht van de beste darts-
evenementen voor 2023.