Home Nederland Hoofdnieuws Datumwijziging Champions League of Darts kent enkele gevolgen

Datumwijziging Champions League of Darts kent enkele gevolgen

Hotel_Zuiderduin

In eerdere berichtgeving werd al gemeld dat de Champions League of Darts vanwege de Winmau World Masters noodgedwongen is verplaatst naar 1 oktober. Het gevolg hiervan is dat de winnaars van de Champions League of Darts dit jaar geen gebruik kunnen maken van een ticket voor de Winmau van 2011 welke al begin september wordt gespeeld. Vandaar dat er een nieuwe regeling wordt getroffen waarbij de winnaars zich zullen plaatsen voor de Winmau World Masters van 2012.

Indien jeugdspelers in de tussenliggende periode seniorspeler worden zullen zij logischerwijs voor de Winmau World Masters 2012 bij de senioren worden aangemeld. Ook dit is een gevolg van de onvoorziene omstandigheden. Ten aanzien van afgevaardigde jeugdspelers naar de CLoD is er vanwege de datumverandering nog een belangrijk gevolg. Zoals bekend mogen op de speeldag van de CLoD aspiranten de leeftijd van 14 nog niet bereikt hebben. Voor de junioren en meisjes is dit 18 jaar.

Het is goed mogelijk dat een afgevaardigde aspirant, junior of meisje door de datumverandering ineens in een andere categorie terecht komt terwijl hier geen specifiek (deel) pakket voor is aangeschaft. Om lastige situaties te voorkomen zal er niets gewijzigd worden aan de (deel) pakketbestelling. Met andere woorden, de spelers worden in de juiste categorieƫn geplaatst ongeacht de door de lidorganisaties gekochte plaatsen.

De nieuwe deadline voor aangesloten lidorganisaties voor het aanmelden van geplaatste spelers is 1 september geworden. In de eerste twee weken van september zal de loting worden verricht.

Nieuwe informatie en updates over het evenement en het spelersveld zullen de komende periode te vinden zijn op www.ndbdarts.nl