De IEDB stelt £1.000,- pond aan prijzengeld beschikbaar Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

De IEDB stelt £1.000,- pond aan prijzengeld beschikbaar

De IEDB stelt £1.000,- pond aan prijzengeld beschikbaar

Het nieuwe seizoen staat weer voor de deur bij de IEDB (). De afgelopen twee jaar zijn ze een begrip geworden in Online darts via Instagram @internationalelitedartsboard. Wekelijks strijden tal van toptalenten uit binnen- en buitenland binnen het vastgestelde format om mooie geldprijzen.

Komend seizoen strijden de IEDB Gold-leden om een ​​prijzenpot van £1.000. De grootste prijzenpot van £600 wordt verdeeld in de IEDB Gold League. Een competitie waarbij de winnaar £500 ontvangt en de verliezende finalist £100. Een prachtige kans voor elke darter. Veel getalenteerde Nederlandse namen zoals Gian van Veen, Jurjen van der Velde en Mark Tabak spelen in deze League. Spelers die ook deelnemen aan PDC Development en Challenge Tour-niveau. De diversiteit aan spelers is groot van JDC jeugd kampioenen zoals Cayden Smith tot een perfecte mix aan Super League en Eredivisie spelers. Via de database van Mach Darts Management, die hun talenten scouten via de IEDB zien ze de aangesloten spelers groeien in hun niveau.

Marco Vrolijk (Managing Partner Mach Darts Limited): Binnen de IEDB zien we veel talent die de afgelopen twee jaar grote stappen hebben gemaakt in hun dartcarrière binnen het concept. Tijdens de lockdown hebben ze geïnvesteerd in hun toekomst en dat doen ze nog steeds online. Ondanks dat alle vloertoernooien weer zijn begonnen, zien we geen daling maar een groei in leden. We zien ook dat het niveau van de spelers een stijgende lijn in hun prestaties laat zien. Er zijn zelfs spelers die inmiddels hun Major- en TV-debuut hebben gemaakt binnen de PDC, iets waar we als organisatie trots op zijn. We zien de IEDB als springplank in hun dagelijkse opleiding naar het professionele circuit van de PDC.

Komend seizoen worden er naast de ranking elke maand Knock-out toernooien gespeeld, waarbij naast prijzengeld ook een online Order of Merit wordt bijgehouden. Het is live te volgen via www.iedb.co.uk. Via de Order of Merit kwalificeer je je ook voor de IEDB Premier League. Op dit moment strijden 10 topspelers om de felbegeerde titel. Regerend titelhouder Gian van Veen neemt het op tegen een mooi spelersveld. Namelijk; Jurjen van der Velde, Mark Tabak, Martijn Verdaasdonk, Joey de Jong, Jamie Lawrence, Dennis van der Ende, Tim Kaijser, Gijsbert van Malsen en IEDB Wereldkampioen Tom Garfield uit de UK.

De IEDB Tour-agenda wordt medio april onthuld, het ideale moment om mee te doen en je talent naar een hoger niveau te tillen!

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws