Home Nederland Hoofdnieuws Dennis te Kloese en Aileen de Graaf winnen zesde NDB Ranking

Dennis te Kloese en Aileen de Graaf winnen zesde NDB Ranking

dartfreakz-7

Dennis te Kloese heeft vandaag het Open Fries gewonnen nadat hij eerder tijdens de vorige NDB Ranking runner-up werd. In de finale was hij met 4-1 te sterk voor Jonny Nijs. In de halve finale moest Pieter Miedema het ontgelden met 2-3 terwijl in de andere halve eindstrijd Frans van de Weit met 2-3 onderuit ging tegen de latere runner-up, Jonny Nijs. Voor aanvang van de zesde NDB ranking bezette Te Kloese de vierde positie en met deze winst maakt hij een mooie stijging de rankingstand. Jonny Nijs stond voor aanvang op de 26e positie maar met zijn runner-up positie stijgt hij een flink aantal posities. 

Bij de dames is de winst van het Open Fries 2012 gegaan naar Aileen de Graaf. Ze was in de finale met 4-0 te sterk voor Femke van Zuiden. Op weg naar de finale won De Graaf onder andere van Karin Krappen, Roelie Bakker en Marjolein Tammer. Van Zuiden won op weg naar de eindstrijd onder meer van Kaylee de Priester, Mieke de Jong en Floortje van Zanten. Naast winnares van de zesde NDB Ranking was Aileen de Graaf vandaag ook actief en liep ze met de collectebus door de zaal om geld op te halen. KiKa was in Leeuwarden aanwezig met een stand waar artikelen konden worden gekocht waarvan de opbrengst uiteraard in zijn geheel ten goede komt aan het goede doel.

Er was vandaag weer regionale televisie en pers aanwezig en ook was de gratis fotoshoot weer mogelijk voor de camera van Evert Zomer. In totaal kwamen 146 heren en 46 dames naar Hotel WTC in Leeuwarden voor de zesde NDB ranking van dit seizoen.

Op zaterdag werd het vriendschappelijk duel tussen het Nederlands team en het Fries team gespeeld en deze is gewonnen door Friesland bij de heren. Oranje was de sterkste in de overige categorieƫn. Voor een verslag en de uitslagen zie deze link.

Voor een verslag en de uitslagen bij de junioren zie dit artikel.
. 

dartfreakz-6Heren
{sheet 643}
dartfreakz-5Dames
{sheet 644}