Dennis van der Steen wint 1e dinsdagranking Schutskamp nieuwe cyclus Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Dennis van der Steen wint 1e dinsdagranking Schutskamp nieuwe cyclus

Op dinsdag 6 september was het eindelijk weer zover, Sportcafé de Schutskamp in Den Bosch was weer toneel van de eerste Poules Rankingavond van de vierde cyclus, dit is een cyclus van10 rankings en een finale avond. De speeldagen vinden elke dinsdag plaats. De finaledag zal plaats gaan vinden op 15 november.

Afgelopen dinsdag hadden we een rustige avond met een 25 tal darters. Het niveau was weer goed te noemen. Veel snelle legs, waardoor het allemaal lekker opschoot.

De 25 spelers werden verdeeld vijf poules van vijf. Zoals gewoonlijk plaatsten de nummers een, twee en drie zich voor de winnaarsronde. De overige spelers van de poule gingen naar de verliezersronde.

In de halve finale winnaarsronde stonden bovenaan de sheet Danny Bink en Dennis van der Steen tegenover elkaar, Danny Bink had daarvoor met goed spel Leo Hendriks verslagen en Dennis vd Steen boekte een nipte overwinning op Francois vd Dungen. Deze partij had echter een compleet ander beeld. Dennis startte sterk en strafte de gemiste dubbels in leg twee hard af, 2-0. Danny kwam niet meer in zijn spel en Dennis trok de partij relatief eenvoudig naar zich toe, 4-0.

Aan de andere kant van de sheet wist Lars Fransen nipt te winnen van Jordy Waalboer, 4-3. Jordy had de partij ervoor al nipt gewonnen met 4-3 van Dennis Wilhart. Lars Fransen wist in de partij ervoor Jan van Eck te verschalken met 4-2.

In de finale twee nieuwe gezichten, Dennis had al een keer eerder de finale gespeeld waarbij Toon Greebe de sterkste was. Voor Lars was dit zijn eerste finale in de winnaarsronde.

De finale werd eenrichtingsniveau, Lars kon bij lange na niet zijn niveau halen. Dennis bleef boven het gemiddelde van Lars en was op zijn dubbel scorend ook beter. Gevolg was een 5-0 overwinning voor Dennis van de Steen die hiermee voorlopig klassement leider is.

In de finale van de verliezersronde stonden Roy Muurmans en Niels Veldhuizen tegenover elkaar. Beide heren hadden de ronde ervoor respectievelijk met 3-0 van Patrick Paerels en Joey Janssen gewonnen. De finale werd een stuk spannender; Roy kreeg bij een 3-2 voorsprong voldoende darts om de partij te winnen, echter deze werden niet benut. Vervolgens was het Niels die het initatief pakte in de beslissende zevende leg, echter hij wist zijn dubbel ook niet te raken. Naar een paar kansen over en weer, was het uiteindelijk Niels die de verliezersronde naar zich toe trok.

Er werden in totaal zeventien 180’ers gegooid. Dennis vd Steen bleef met 4 stuks Leo Hendriks en Francois vd Dungen voor die er elk twee hadden gegooid.

Er vielen in totaal tien 100+ finishes te noteren, waarbij Roy Muurmans de hoogste had met 156.

De Mysterypot viel op 128, Mystery Man Jan van Eck wist deze te gooien en won hiermee €250,- Het restant van €14,- gaat mee naar de volgende rankingavond en wordt dan weer verder aangevuld.

De 9-darter was ook nog niet gegooid, de pot stijgt hierdoor naar €167,75 en gaat door naar de volgende rankingavond.

Zoals al eerder gezegd zal de finaleavond aanstaande plaats vinden op 15 juli. De volgende rankingavond is op dinsdagavond 13 september.

Voor meer informatie kijk op www.dbidc.nl, Facebook Schutskamp Darts, Jeffrey Henraat of Leo Hendriks.