Dimitri van den Bergh wint H&S Zwaantje Masters, Huybrechts 2e Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Dimitri van den Bergh wint H&S Zwaantje Masters, Huybrechts 2e

Dimitri van den Bergh wint H&S Zwaantje Masters, Huybrechts 2e

Afgelopen zaterdag was het alweer tijd voor de derde editie van het masters toernooi uit Eindhoven. Het eerste jaar werd in Geldrop georganiseerd en de vorige en huidige editie in Café Zaal ’t Zwaantje. Het concept is anders dan op andere toernooien en een afgeleide van het beroemde Vonderke Masters van weleer. 36 spelers spelen in 6 poules van 6. De eerste 2 gaan door naar de volgende ronde. Hierdoor blijven er 12 spelers over, deze spelers gaan weer strijden in een poule van 6, waaruit de eerste 2 spelers doorgaan naar de halve finales. De winnaar gaat naar huis met een prijzenpot van 1500 euro. De intentie van het toernooi is om regionale spelers de kans te geven, door zich via een ranking te plaatsen voor het hoofdtoernooi, om tegen topspelers uit te komen. Ook dit jaar hebben we weer een mooie deelnemerslijst met grote namen.

Klokslag 13.00 vangt het toernooi aan onder leiding van Wijnand Voorjans.

Poule 1: Dimitri van den Bergh, Jelle Klaasen, Gino Vos, Michael Schuman, Angelo Tysiak en Sjef Weber gaan uitmaken wie er naar de volgende ronde gaan. Er wordt spektakel verwacht tussen de eerste 3 spelers, maar Gino haalt zijn topvorm niet en moet het afleggen tegen Dimitri en Jelle. In een onderling regioduel verslaat Angelo Sjef Weber dus zijn dag kan niet meer stuk.

Poule 2: Geert de Vos, Kim Huijbrechts, Wouter Vaes, Alexander Merkx, Dolf Reker en Ruud van Meersbergen. Alexander kan hier weleens een gevaarlijke outsider zijn, maar we zien al vrij snel dat het geweld van de ‘grote mannen’ te hevig is. Kim laat meteen zien in vorm te zijn en wint al zijn wedstrijden. Wouter speelt sterk, maar komt net tekort en moet toezien hoe Geert plek twee opeist en al de 3e Belg in de tweede ronde wordt.

Poule 3: Tony West, Christian Kist, Davy Verkooijen, Willem Mandigers, Robby van Eijndhoven, Marcel Hendrikx. Twee mannen in topvorm: Christian en Willem maken de dienst uit. In de openingswedstrijd van de dag staan Kist en West tegenover elkaar. Christian begint met een 12 darter en vervolgt met een 14 darter. Toch komt Tony terug tot 3-3, maar Kist laat zien mee te dingen voor de titel en pakt de laatste leg in 13 darts. Verder laat ook Mandigers zien dat het geen toeval is dat hij mee mag naar Japan met het Nederlands team: hij wordt tweede en verslaat Tony West in een rechtstreeks duel voor plaatsing tweede ronde. Tony pakt en passant de hoogste finish mee door 170 uit te gooien. Goed voor 170 euro.

Poule 4: Berry van Peer, Jerry Hendriks, Owen Roelofs, Jeremy Eikelenberg, Denis Sinan en Danesh Misier. 1000 euro kost een wildcard voor particulieren/sponsoren. Denis Sinan besloot er een te kopen, dus dan moet je er wel erg veel zin hebben. Met een grote glimlach op zijn gezicht versloeg hij Jeremy Eikelenberg in zijn eerste pot, dus zijn dag kon niet meer stuk. Berry en Jerry gaan soeverein naar de tweede ronde, zoals van hen verwacht mag worden. De grote kleine man voor de toekomst is Owen Roelofs. Owen maakt een leuk debuut. Binnen een paar jaar kan hij zeker tot een van de titelkandidaten gaan behoren.

Poule 5: Ronny Huijbrechts, Jermaine Wattimena, Jeffrey Sparidaans, Levi Frauenfelder, Dennis van der Steen en Michael Dokter. Vuurwerk in deze poule met 3 toppers. Ronny speelt erg sterk en rijgt de 180’ers aaneen. Jermaine finisht ook 170, maar wordt uitgeschakeld door Jeffrey Sparidaans in een duel waarin beide heren uitmaken wie er doorgaat. Jeffrey laat zien weer titelkandidaat te zijn.

Poule 6: Op voorhand 2 mannen in vorm en 3 outsiders om door te gaan. Mike Jansen wist vorig jaar iedereen te verbazen door op 15 jarige leeftijd een 9 darter te gooien, Roy Hamers kende een aantal zeer goede dartjaren, maar doet het al een paar jaar rustig aan en Joppe Bakens komt opdraven vanuit een zomerstop. Wesley Harms laat meteen er zin in te hebben want hij opent het toernooi met een 11 darter gevolgd door een 12 darter om daarna de wedstrijd te beslissen met een 110 finish. Ron Meulenkamp verslaat Joppe Bakens. Harms is on fire en wint al zijn wedstrijden. John de Wit krijgt last van zijn rug en besluit ermee te stoppen en keert huiswaarts. Mike Jansen wordt uitgeschakeld, maar wil nog even laten zien dat hij niet voor niets is gekomen: hij verslaat Joppe Bakens met 4-0. Harms en Meulenkamp door naar ronde 2.

We zijn inmiddels iets uitgelopen op ons strakke schema omdat er voor het toernooi werd besloten best of 7 te spelen in plaats van best of 5, maar dat mag de pret niet drukken. De twee overgebleven poules zijn om van te smullen en beloven vuurwerk.

Poule 1: Jelle Klaasen, Christian Kist, Jeffrey Sparidaans, Geert de Vos, Jerry Hendriks en Ron Meulenkamp. Jeffrey Sparidaans begint enorm sterk met een 4-2 overwinning op Jelle en een 4-1 overwinning op Christian, ook Ron Meulenkamp moet eraan geloven dus een plek in de halve finale lijkt een zekerheid. Ron verslaat Jerry en Geert, maar verliest van Jelle en Christian. Christian verliest alleen van Jeffrey dus hij wordt eerste in de poule. Als ook Geert de Vos Jelle verslaat, is Jelle uitgeschakeld en gaat de wedstrijd tussen Jeffrey en Geert een belangrijke worden. Op 3-3 zet Jeffrey hem weg en gooit Geert, jawel, een 170 finish voor de wedstrijd: de 3e al van het toernooi. Hierdoor eindigen Jeffrey, Geert en Ron op onderling resultaat gelijk. Omdat Jeffrey en Ron een beter legsaldo hebben valt Geert af. Dit legsaldo is precies gelijk, dus er komt een 9-dart shootout. Dit hadden we nog niet eerder meegemaakt en ook in de zaal blijft dit niet onopgemerkt. Het aanwezige publiek kan een speld horen vallen en een welgemeend ‘oohhhh’ is dan ook te horen als Ron in zijn 3e beurt een pijl uit de triple 20 ziet vallen, waardoor hij 40 gooit. Hierdoor gaat Jeffrey Sparidaans, voor het 3e jaar op rij door naar de halve finale.

Poule 2: Kim Huijbrechts, Berry van Peer, Wesley Harms, Dimitri van den Bergh, Willem Mandigers en Ronny Huijbrechts. Alle spelers hebben inmiddels al 5 partijen op hoog niveau gegooid en maken zich op voor een tweede ronde op hoog niveau. Dat hoge niveau komt er ook. Het aanwezige publiek wordt getrakteerd op veel legs die binnen 15 darts uit gaan. Dimitri van den Bergh laat zien mee te dingen naar de titel: hij is de enige die van Kim Huijbrechts wint en staat 180’ers te prikken alsof hij ze erin steekt. Ook lokale held Willem Mandigers speelt sterk: hij verslaat Ronny, Berry en Wesley, maar verliest van Dimitri en Kim, wat betekent dat twee laatstgenoemden naar de halve finales gaan.

De podiumbaan is mooi gemaakt door Mark Foolen en ligt er prima bij. Christian Kist en Kim Huijbrechts gaan in de coulissen staan. De mastercaller en schrijvers staan klaar op het podium, dus de echte show kan gaan beginnen. Met hun bekende opkomstnummers maken Christian en Kim er al een spektakel van. Tijdens de wedstrijd zal dat niet ander zijn.

Halve finale 1: Christian Kist- Kim Huijbrechts 1-2

Christian pakt de eerste set, maar hierna komt Kim sterk terug. Even lijken we op een tie-break af te gaan, maar Kim steekt hier een stokje voor en gooit de wedstrijd in het slot. De eerste finalist is bekend.

Halve finale 2: Dimitri van den Bergh- Jeffrey Sparidaans 2-0

Twee vrolijke opkomstnummers van beide heren: het bekende dansje van Dimitri kennen we inmiddels. Hij is al een youtubehit bij de PDC en Jeffrey komt met ‘Jij krijgt die lach niet van mijn gezicht’ de zangers op zijn hand.

Helaas voor Jeffrey is podiumdarten nog niet echt zijn ding. Geen pijl wil meer vallen waar hij mikt en hij verliest tegen Dimitri met 2x 3-0 in legs. Een onwaardige afgang voor Jeffrey, die heel de dag zo sterk stond te spelen en zeker aanspraak maakte op meer.

The grand final:

Dimitri van den Bergh – Kim Huijbrechts 3-2

Beide heren hebben laten zien de beste spelers van de dag te zijn. Kim is de grote favoriet voor deze finale en zo begint hij ook. De eerste set gaat in rap tempo naar de oudere van de twee Belgen en ook de tweede set is een prooi voor Kim. Deze keer met 3-2. In de 3e set wordt het weer 2-2. De druk staat er vol op voor Dimitri, maar hij is niet onder de indruk en keert de wedstrijd volledig om.

Dimitri van den Bergh wint H&S Zwaantje Masters, Huybrechts 2e

De prijsuitreiking liet even op zich wachten, aangezien een van onze sponsoren (fotograveringen.nl) ter plekke een prijs liet bedrukken (zie foto). Ook de beker en een envelop met 1500 euro werden in ontvangst genomen door Dimitri van den Bergh.

Afbeelding met persoon, vrouwBeschrijving is gegenereerd met hoge betrouwbaarheid

Tot slot een hele grote dank aan alle sponsoren die dit toernooi mogelijk gemaakt hebben en in het bijzonder Paul Swinkels van H&S Betonwaren. Paul heeft dit toernooi nu al voor het 3e jaar op rij mogelijk gemaakt en we hopen dat we nog een aantal jaar gebruik mogen maken van zijn hulp.

Er is al veel vraag naar een volgende editie: die komt er zeker. Er komen wat aanpassingen in de rankings om het nog aantrekkelijker te maken voor spelers om mee te doen, maar ook om ervoor te zorgen dat het minder erg is als je er een of twee mist. Denk hierbij aan een systeem met 8 toernooien waarvan de beste 6 tellen en met een andere puntenverdeling, maar hierover later meer. Volg onze Facebookpagina H&S ’t Zwaantje Masters als je op de hoogte wil blijven.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws