Home Nederland Hoofdnieuws Dit weekend tweede editie van de Winmau World Trophy paradarts

Dit weekend tweede editie van de Winmau World Trophy paradarts

De tweede editie van de Winmau World Trophy zal plaatsvinden van 20 t/m 22 mei in Oostende en wordt georganiseerd door ‘G Darts Belgium’. Natuurlijk zal er ook een Nederlands paradartsteam aanwezig in België. Ons team bestaat uit Michelovic van Velzen (staand), Arie van der Rassel (rolstoel), Pascal van der Hoorn (staand) en Anton van Hemert (rolstoel). Dit team staat onder leiding van paradarts bondscoach Marijke Zomer en teammanager Evert Zomer.

“Het is fijn dat onze paradarters opnieuw het Nederlands teamshirt aan mogen trekken tijdens dit mooie evenement. De Nederlandse selectie is klaar om zich met de andere teams te meten. Zij gaan leg voor leg proberen de overwinning binnen te slepen”, aldus bondscoach Marijke Zomer.

Tijdens de vorige editie van de paradarts Winmau World Trophy behaalde het Nederlands team een knappe derde plaats. En ook nu hebben we weer een sterke selectie waarmee willen strijden voor de podiumplaatsen.

Programma:
Op zaterdag vindt het teamevenement plaats. Om 09.00 uur is de openingsceremonie met de presentatie van de team en vanaf 10.00 uur zullen de spelers de eerste pijlen naar het bord gooien. Omstreeks 17.30 uur zal de finale gespeeld worden.

Op zondag is er een singlestoernooi * (met aparte categorieën voor rolstoelers en staande paradarters). De finales zullen omstreeks 14.30 uur gespeeld worden.

Poules Team Event
Poule A Celtic Nations, Denenmarken B, Nederland, België B
Poule B Amerika, Duitsland A, Frankrijk, Engeland B
Poule C Hongarije, Denenmarken A, Rest of the World
Poule D België A, Duitsland B, Engeland A

*De loting voor de singletoernooien vindt pas zondagochtend voorafgaande aan het toernooi plaats.

Livestream:
Zowel op zaterdag als op zondag komt er een livestream vanuit Oostende. De livestream zal worden uitgezonden op de YouTube pagina van de NDB.