Home Nederland Hoofdnieuws Double Trouble voor Dart Team Venlo

Double Trouble voor Dart Team Venlo

SL-wedstrijdverslag_NicoleB

Vandaag de wedstrijd tussen de hekkensluiters van de superleague. DTV heeft dit seizoen nog geen punt weten te halen en de tegenstander van vandaag, Havenzicht I, pas één punt. Bij beide teams zijn de punten dus hard nodig. Kijkende naar het programma van vandaag is dit al zeker zou. Winst zou gewoon aansluiting kunnen betekenen. De Round Robin begint spannend. Beide teams geven elkaar weinig ruimte en zo komt het uiteindelijk allemaal neer op de 17de leg. Hierin mogen Dave Proosten en Roy Gokoel gooien voor het eerste punt. Dave wint de bull, maar moet de leg afgeven aan Roy.

De eerste single is gelijk een revanche partij wederom staan Dave en Roy tegenover elkaar. De eerste vier legs gaan met de darts mee, maar in de vijfde leg weet Dave de break te pakken. Hij wint daarna zijn eigen leg en staat de stand in de wedstrijd weer gelijk. De volgende partij gaat tussen Wichard Knoops en Dick van Dijk. De ervaring van Dick zorgt voor de overwinning en Havenzicht staat weer voor. De derde partij gaat tussen Jan Martens en Cor Ernst. In de eerste leg mist Jan 121 op de bull, waarna Cor eventjes 113 finisht. De leg erna mist Jan 122 op de bull en wederom is het Cor die uitgooit. Jan komt hierna niet meer lekker in het spel en Cor gaat gewoon lekker door. Het wordt 4-1 voor Cor. De laatste partij gaat tussen Jac Proosten en Dennis Zijderhand. Dennis komt maar moeilijk in zijn spel en tegen Jac is dat wel nodig. Jac gooit een bestendige partij en wint daarmee met 4-1

Tussenstand na de single’s 3-2

Met deze stand kan er eigenlijk nog van alles gebeuren. Het is dan wel belangrijk om koppels te winnen. Daarvoor is het weer belangrijk om dubbels te raken. Dat laatste wordt ineens een probleem. Nou ja ineens, eigenlijk is dat wel het verhaal van dit seizoen. Om kort te zijn verliest DTV alle vier de koppels. Niet dat we geen kansen hebben gehad, maar de dubbels vallen niet.

Tussenstand na de koppels 7-2

De solo wordt door beide teams gebruikt om de jonge garde ervaring te laten opdoen. Pedro Heijnen mag het opnemen tegen Jeffrey Stigter. In een aantrekkelijke partij van beide spelers, is het Pedro die nu ineens weer gelijk de dubbels raakt. Ja, soms is darten echt een vervelend spel. Pedro wint met 4-0 en zorgt dat het 7-3 wordt.

Eindstand 7 – 3.

Na vier wedstrijden staat DTV nog steeds op nul punten. De weg naar boven wordt steeds langer. Het is niet zo dat we geen kansen creëren, maar dan moet je die ook afmaken. Dat laatste is echt een probleem op dit moment. Gelukkig heeft het seizoen nog 10 speelrondes en zijn er nog genoeg punten te pakken. Echter zal dit wel snel moeten gebeuren. De volgende wedstrijd is op zaterdag 3 december tegen Café de Oale Jan Coevorden. Deze wedstrijd wordt gespeeld in café de Bascule in Velden.

180-scores :
DTV: Dave Proosten 4x, Jac Proosten en Jan Martens 2x en Pedro Heijnen en Wichard Knoops 1x,
Havenzicht: Roy Gokoel 2x en Cor Ernst, Dick van Dijk, Jan Karel en Jeffrey Stigter 1x

Hoge finishes: Pedro Heijnen 114 en Jan Martens 112

Havenzicht: Dick van Dijk 141-118-102, Jeffrey Stigter 125, Cor Ernst 113

Tekst Nicole Bartels