Dubbele winst voor Benito van de Pas bij Open de Valk Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Dubbele winst voor Benito van de Pas bij Open de Valk

Dubbele winst voor Benito van de Pas bij Open de Valk

Zondag 17 oktober vond voor de 23e keer Open De Valk plaats bij café de valk in Dongen. Dankzij de medewerking van café de Valk hing er aan het toernooi een prijzenpot van ruim 800 euro. Er werd gespeeld om het single en koppelkampioenschap en de opkomst was weer netjes te noemen. Vorig seizoen won Joey ten Berge het single toernooi en Benito van de Pas en Jeffrey Sparidaans wonnen de titel bij de koppels. Joey speelde met het Nederlands team in Turkije om het Europees kampioenschap en was dus niet aanwezig. Benito en Jeffrey waren aanwezig om hun titel te verdedigen en deden dat met verve.

Er werd gestart met de koppelwedstrijden. Door winst op Bob Renard en Arnold Heirman in de halve finale werden Benito van de Pas en Jeffrey Sparidaans wederom finalisten. Willem Mandigers en Patrick Sterks bereikte de finale door winst op Wesley Loomans en Johan Meijer. In de finale moesten alle legs worden gespeeld, met 5-4 wonnen Benito en Jeffrey en verlengde hun titel. De verliezersronde werd gewonnen door Corné van Mastrigt en Ramon Bressers die met 4-2 wonnen van Mark Bakx en Danny Schellekens. De hoogste uitworp goed voor € 20 ging naar Benito van de Pas met 128 punten. Verder had Benito ook nog een 120 finish, Patrick Sterks 112, Stefan Couwenberg 111 en Debbie de Vos 102.

Hierna gingen de singles van start. Benito van de Pas ging naar zijn 2e finale van de dag door winst op Danny Schellekens, Jimmy van Schie, Johan Meijer en Stefan Couwenberg. Door winst op achtereenvolgens Joacim Boudewijns, Debbie de Vos, Davy van Helmond en Jeffrey Sparidaans ging ook Willem Mandigers naar zijn 2e finale. In de finale was Benito met 6-3 de beste en schreef de titel open de valk op zijn naam, Willem werd dus 2 keer 2e.

De hoogste uitworp, goed voor 30 euro, was voor Stefan Couwenberg met een perfecte 170-finish. Mark Jansen had een mooie 158 uitworp. Ook dubbele winst voor Ramon Bressers in verliezersronde in de finale werd Peter Jongenelen met 4-0 geklopt. In totaal werd er 41 keer 180 gegooid die allen werden beloond met een gratis consumptie. Ook hierin was winnaar Benito van de Pas de beste met 10 stuks. Willem Mandigers plaatste er 7, Jeffrey Sparidaans had er 5. Drie keer 180 scoorden Arnold Heirman en Stefan Couwenberg en twee keer 180 was er voor Johan Meijer en Edwin Nuis. Negen spelers scoorden 1 keer 180.

De uitslagen:
Winnaarsronde singletoernooi
1. Benito van de Pas 200 euro
2. Willem Mandigers 100 euro
3/4. Stefan Couwenberg 50 euro
3/4. Jeffrey Sparidaans 50 euro
5/8. Wesley Loomans
5/8. Johan Meijer
5/8. Bob Renard
5/8. Davy van Helmond

WINNAARS KOPPELS
1. Benito van de Pas – Jeffrey Sparidaans 100 euro
2. Willem Mandigers – Patrick Sterks 70 euro
3/4. Wesley Loomans – Johan Meijer 40 euro
3/4.Bob Renard – Arnold Heirman 40 euro

Het volgende open toernooi wordt verspeeld op zondag 31 oktober a.s.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws