Home Nederland Hoofdnieuws Dutch Darts Masters dag 2 middag: Kim Huybrechts door, Vos is eruit

Dutch Darts Masters dag 2 middag: Kim Huybrechts door, Vos is eruit

Vanaf 13:00 uur was het dartsgeweld weer losgebroken in De Koningshof in Veldhoven. Dag 2 van de Dutch Darts Masters bracht ons wederom veel mooie wedstrijden. In de middagsessie zagen we o.a. Hemeco-speler Gino Vos in actie tegen Michael Mansell. Gisteren zorgde The Fox nog voor een sensatie door Richie Burnett met 6-4 te verslaan, vandaag kon hij het “kunstje” niet herhalen.  Tegen Michael Mansell won de jonge Nederlander twee legs. Ook Kim Huybrechts betrad het podium vanmiddag. The Hurricane liep tegen een 5-2 achterstand aan maar wist die om te zetten in een 6-5 overwinning. De verrassingen van de middag waren Michael Barnard, David Pallett en Jarkko Komula die respectievelijk Kevin Painter, Dave Chisnall en Paul Nicholson het nakijken gaven. Vanavond komen Raymond van Barneveld, Michael van Gerwen en Ronny Huybrechts in actie.

De wedstrijden zijn weer live te volgen zijn via onderstaande livestream en via dit live scorecenter. Uiteraard houdt Dartfreakz.nl u ook up to date. Wij zijn namelijk het hele weekend ter plekke.

Fotoalbum zaterdag

Michael Barnard 6-4 Kevin Painter
Barnard vangt aan en behoudt zijn leg. Painter kan de stand in evenwicht brengen maar faalt op zijn 46 finish. Barnard kan niet afstraffen met zijn 120 finish, Painter kan alsnog gelijk maken met dubbel 5. Beide mannen starten leg 3 met 100, Painter gooit later in de leg ook nog 180. Met zijn 56 finish via tops kan Barnard de voorsprong weer opeisen. Painter kan niet uit met zijn 14 finish. Barnard er 3-1 van maken met zijn rake dubbel 10. Barnard miste eerder de dubbels voor zijn 100 finish. Met o.a. een 140 score komt Barnard als eerste op een finish van 95 te staan, Painter nog ver weg maar kan 146 laten staan. Deze wordt niet benut. Barnard gaat aan de oche voor zijn 52 finish en laat 10 staan. De pijl van Painter landt in de dubbel 18 en The Artist kan het verschil wederom terugbrengen naar 1 leg.

Painter dendert verder in leg 6 en na wat goede scores houdt hij 40 over, Barnard nog ver weg maar kan de druk leggen en 116 overhouden. Painter maakt er 3-3 van. Kevin begint leg 7 met 9, zijn tegenstander gaat beter van start. Hij begint met 100. Maar het duo heeft in deze leg wat problemen met de scores. Uiteindelijk maakt The Artist er 4-3 van. Barnard slaat keihard terug met een prachtige 111 finish voor de 4-4. In de volgende leg komt Barnard als eerste op een finish, hij faalt echter op zijn 20 finish. Painter kan niet profiteren en met dubbel 5 heeft Michael nog 1 leg nodig voor de derde ronde. Painter kan niet in de partij blijven met zijn 56 finish, ook Barnard heeft ‘double trouble’. Toch mag Barnard het van zijn tegenstander nogmaals proberen en bij zijn derde poging is de dubbel 5 raak.

Michael Mansell 6-2 Gino Vos
The Fox uit Oss wint de bull en mag beginnen aan de partij. Michael Mansell wist echter direct een break te forceren met een 116-finish. Vos krijgt in leg 2 de kans om hetzelfde te doen eveneens vanaf 116, maar dubbel 20 wordt gemist. In de herkansing worden nog eens drie pijlen gemist door de Hemeco-speler die daardoor tegen een 0-2 achterstand aankijkt. Er wordt vervolgens nog een 126-finish gemist waarna Vos via dubbel 3 de achterstand verkleint 1-2. In leg vier zet Mansell zich vanaf 161 weg op dubbel 20 en met Gino nog niet op een finish wordt de dubbel moeiteloos gevonden, 1-3.

Met een 96-finish en een 16-finish wordt de voorsprong vergroot naar 5-1. Vervolgens mist Michael een 121-finish en ziet Vos kans om 2-5 te maken. Hij opent direct met een 180-er en lijkt de partij weer nieuwe leven in te kunnen blazen. Michael Mansell mag in deze leg toch aanleggen voor 158 en daarmee de winst van de partij. De triple 20 wordt tweemaal gevonden maar dubbel 19 wordt gemist. Toch wordt de dubbel ook in deze leg als eerste geraakt door Mansell die met een gemiddelde van 91,28 de partij wint van de Nederlander.

Kim Huybrechts 6-5 Wayne Jones
Wayne Jones mag de partij beginnen maar Kim Huybrechts laat in de eerste leg van zich spreken met een 180-er. Toch gaat de eerste leg naar Wayne. De tweede leg is wel een prooi voor de Belg, 1-1. Wayne Jones mist in de derde leg een 121-finish. Kim Huybrechts staat op dubbel 13 maar mist drie pijlen. Beide heren kennen problemen op de dubbels in deze leg maar Jones pakt hem uiteindelijk. Huybrechts mist een 117-finish in de vierde leg maar pakt in de herkansing wel de dubbel, 2-2.

Vanaf dat moment neemt Wayne Jones een sprint en met vele 140-scores worden 3 legs op rij gewonnen, 5-2. Het einde voor The Hurricane lijkt daarmee in zicht maar daar denkt Huybrechts anders over. Met een 101-finish laat Kim van zich spreken om vervolgens direct met een 180-er weer te openen. Hij lijkt op weg naar een 9-darter maar pijl 6 mist zijn doel. Wayne Jones krijgt in deze zelfde leg een wedstrijdpijl op dubbel 20 maar deze wordt ruim gemist. Met o.a. een 100-finish komt Kim terug tot 4-5 en uiteindelijk 5-5. In de laatste leg gooit Huybrechts een 180-er maar dit maakt het verschil nog niet. Vanaf 116 legt Jones aan en nogmaals mist hij een wedstrijdpijl, dit keer op de bulls-eye. Met een 68-finish besluit Kim een schitterende comeback en wint hij de partij.

Mervyn King 6-4 Colin Lloyd
Beide mannen gooien 180 in de openingsleg. King trekt uiteindelijk aan het langste eind. Met dubbel 8 wordt de voorsprong van The King verdubbeld. King faalt op zijn 25 finish voor de 3-0, zijn tegenstander kan profiteren. Met onder andere een 180 komt Lloyds in leg 4 als eerste op een finish te staan en brengt de stand in evenwicht. De mannen zijn aan elkaar gewaagd. Het is 3-3 op het scorebord. Met zijn 78 finish op de bull, is het 4-3 in het voordeel van Mervyn King. Colin kan hem wederom op de hielen zitten (4-4). Lloyds mist dubbels voor de 5-4 waardoor zijn opponent nog 1 leg verwijderd is van de overwinning. In leg 10 maakt The King het af.

Ian White 5-6 Ronnie Baxter
White vangt aan kan zijn leg behouden. De mannen hebben wat moeite om de tweede leg naar zich toe te trekken. Het is een flink geknoei op de dubbels. Uiteindelijk kan Ronny gelijk maken. White komt in leg 3 op 54 te staan, Baxter legt de druk met een 140 score en houdt 116 over. Hij krijgt echter niet de gelegenheid een poging te wagen voor deze finish, aangezien zijn tegenstander de 54 uitgooit. Baxter faalt op zijn 140 finish maar kan terugkomen, ook de 40 finish wordt gemist. White straft af en leidt met 3-1. White heeft ‘double trouble’ voor de 4-1, Baxter kan profiteren en zijn tweede leg winnen. Met zijn 59 finish kan Baxter de stand in evenwicht brengen maar Diamond eist zijn voorsprong weer op via dubbel 8. Maar Baxter blijft een kwelgeest, hij trekt de stand wederom gelijk. Ditmaal met zijn 90 finish. Via tops is de eerste voorsprong voor Baxter een feit. Het lukt Ian nog om een beslissende leg te forceren maar in de laatste leg moet hij toch zijn meerdere erkennen in The Rocket.

Dave Chisnall 3-6 David Pallett
David Pallett begint en behoudt zijn leg. Pallett gaat sterk van start. In leg twee wordt zijn tegenstander gebroken. Pallett dendert verder, hij komt als eerste op een finish van 32 te staan welke wordt benut. Pallett heeft al een verrassende 3-0 voorsprong te pakken. In leg vier kan Dave zijn eerste leg eindelijk naar zich toetrekken via een rake dubbel 12. Met dubbel 18 verkleint Chisnall zijn achterstand naar 1 leg. Chizzy heeft ‘double trouble’ voor de gelijkmaker, Pallett maakt er 4-2 van via dubbel 4. Na een rake dubbel 16 is David nog 1 leg verwijderd van de derde ronde. Met onder andere een 140 score is hij goed op weg naar een plek bij de laatste 16. Maar Chisnall maakt er 3-5 van, dit gebeurde na flink wat gemiste dubbels door beide mannen. Pallett komt in de volgende leg als eerste op een finish maar benut die niet waardoor zijn opponent de gelegenheid krijgt een poging te wagen om in de partij te blijven. Chisnall kan echter niet profiteren waardoor Pallett het uiteindelijk kan afmaken via dubbel 4.

Campbell Jackson 5-6 Mark Cox
In de eerste leg kennen beide spelers double trouble maar Mark Cox weet de dubbel uiteindelijk te vinden. Het blijkt een hele belangrijke dubbel te zijn want vervolgens stormt Cox door naar 2-0, 3-0, 4-0 en zelfs een 5-0 voorsprong. De partij lijkt hiermee over voor Campbell Jackson maar het zou niet de eerste comeback zijn van vandaag. Alsof het in de lucht hangt begint Jackson terug te vechten en leg voor leg komt hij terug tot 1-5, 2-5, 3-5, 4-5 en zelfs 5-5. Cox ziet de bui al hangen maar hersteld zich net op tijd en wint de partij met 6-5.

Paul Nicholson 1v6 Jarkko Komula
Komula trekt de eerste leg naar zich toe waarna Paul Nicholson een 170-finish mist op de bulls-eye. Jarkko Komula profiteert en maakt er 2-0 van. Vervolgens loopt hij uit naar 3-0 en 4-0. De Fin staat erg lekker te gooien voor een uitverkochte zaal in Veldhoven. Hij weet een gemiddelde te noteren noteren van ruim 102 op het moment dat hij 4-0 voor stond. Nicholson weet nog iets terug te doen en pakt de vijfde leg van de partij maar hij kan niet voorkomen dat de winst met 6-1 gaat naar Jarkko Komula die een gemiddelde noteert van 97,13.