Home Nederland Hoofdnieuws DVO jeugd liet van zich horen tijdens d’art9 Open Steenwijkerland

DVO jeugd liet van zich horen tijdens d’art9 Open Steenwijkerland

Op zondag 25 jan was het weer zover, voor het 3e jaar op rij ging er een DVO selectie aan jeugd samen met ouders en begeleiders richting het Steenwijkerland jeugddarttoernooi. De organisatie van dit groot toernooi moest de inschrijving voor de junioren verhogen naar max 64. Bij de junioren was het max 32. Bij sluiting die dag kwamen er 52 junioren en 24 aspiranten uit het hele land meedoen.

Wij van de DVO gingen met  25 kinderen (16 junioren: D Gerrits/G Kuipers/N Vos/M Kamp/D Kiewiet/J Ballast/K Hoop/R Lukas/L de Witte/C Hof/M v/d Velde/W Hurrebrink/P Pouw/G en J Veltman/D Jonkers) en 9 aspiranten: S de Witte/S en R Veltman/M en S Bontekoe/D te Pas/B Ketsener/A Moes/D Beernink) richting sporthal de Meenthe te Steenwijk. Tegen 8.15 verzamelde de hele groep bij cafe Kremer te Vroomshoop om tegen 8.30 te vertrekken in 8 auto,s . Om 9.40 kwam men aan en iedereen werd aangemeld bij de wedstrijdtafel. Tegen 10.30 werd er begonnen met de poulewedstrijden. Hierin wisten 10 personen de W.R te halen 6 spelers zaten in de V.R. Bij de aspiranten waren het 6 van de 9 die in de W.R uitkwamen, 3 gingen nog strijden in de V.R.

Hier volgen de uitslagen DVO leden :

W.R 32 junioren:
W Hurrebrink- P Pouw 2-0
M Kamp- G Veltman 2-1
D Kiewiet- J Veltman 0-2
G Kuipers- Gijsbert v Malsem 0-2
D Gerrits- L de Witte 2-0
Eelco Sieperda- J Ballast 1-2

W.R 16:
W Hurrebrink- Maarten Dirk Woord 1-3
M Kamp- Mike de Vries 0-3
J Veltman- Kevin Doets 0-3
D Gerrits- Sven Jonkers 3-1
J Ballast- Iwan Reijmer 1-3

W.R 8:
M Kamp- K Doets 0-3
D Gerrits- G van Malsem 0-3
In de V.R wist Kevin Hoop de halve finale te halen, helaas verloor hij daar en werd hij toch mooi 3e. Niek Vos, Rick Lukas, Danny Jonkers ,Cassandra Hof en Melissa v/d Velde verloren in een eerder stadium in de V.R.

Bij de categorie aspiranten was het een en al DVO. Beide titels W.R/V.R werden hier behaald. Beide finales was het DVO tegen DVO.

Hier de uitslagen:

W.R 16 aspiranten:
B Ketsener- Sjoerd Bonnema 2-0
A Moes- Mylan Lubbinge 2-0
D Beernink- Justin van Dijk 2-1
M Bontekoe- Thomas Pit 2-0
D te Pas- Roy v/d Werf 2-0
R Veltman- Nick Masters 2-0

W.R 8:
B Ketsener- A Moes 0-2
D Beernink- M Bontekoe 2-0
D te Pas- R Veltman 2-0

W.R halve finales:
A Moes- Patrick Paulusma 3-1
D Beernink- D te Pas 3-2

Hier wist Daan 1-0 voor te komen, daarna maakte Dani 1-1, Daan wist de 3e leg te pakken en Dani maakte weer gelijk. In de 5e leg kwam Daan op 116 te staan en Dani op 122. Daan begon met t20-20 en miste d18, Dani kon hem alleen wegzetten. Daan gooide met zijn 1ste pijl de dubbel 18 en behaalde zo de finale en mocht samen met Anthony op het podium de finale spelen Steenwijkerland bij de aspiranten.

W.R Finale :
A Moes- D Beernink 4-0

In deze finale was het een wel verdiende overwinning voor Anthony op Daan. Hij mocht een surroundring ,bos bloemen,beker en een tegoed bon van 60€ voor de dartshop van Dennis van Maanen in ontvangst nemen. Daan kreeg een beker en 30€ voor de dartshop . In de V.R was de finale dus ook een DVO aangelegenheid en hierin werd Silvana Veltman de winnares , zij won met 3-1 van Senna de Witte(deze jongen is pas lid geworden bij ons en heeft al een paar prijsjes gewonnen bij de DVO jeugdrankingen en nu hier bij Steenwijkerland). Voor de DVO jeugdbestuur kunnen we terugkijken op een fantastische dag met zeer goede resultaten. Wij willen namens de DVO de ouders/begeleiders bedanken voor deze dag.