Easy to learn, hard to master Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Easy to learn, hard to master

Easy to learn, hard to master

Het valt ook moeilijk te ontkennen: met scherpe pijltjes naar een rond bord gooien om zo punten te scoren en te winnen spreekt niet veel mensen tot de verbeelding. Pas wanneer je jezelf erin verdiept merk je dat het veel verder gaat dan dat. Ja, iedereen kan de basis leren: de juiste grip, de juiste houding, enzovoort. Wanneer darters echter winnaars willen worden moeten ze zich meester maken in het mentale aspect. De psychologische oorlogsvoering die er soms bij komt kijken valt niet te onderschatten. Er schuilt ook een gemene valkuil in: elke beginner kan leuk scoren en een meer ervaren speler verslaan door puur geluk. Maar dan ben je allesbehalve een consistente winnaar.

Zo is het dus ook met poker games. De regels krijg je in een kwartiertje uitgelegd en na een paar handen zijn de meesten ermee weg, maar die beseffen vaak niet dat het moeilijkste dan pas begint. Spelers worden gemaakt en gekraakt door het pure emotionele aspect dat poker te bieden heeft. Hier worden beginners nog meer aangemoedigd om verder te spelen omdat er meer geluk bij komt kijken. Een zwaluw maakt de lente niet, en één goede avond maakt je geen winnaar op lange termijn. Poker is een kansspel en darts een sport, maar wist je dat vorige eeuw ook darts even als een kansspel werd aanzien?

Wanneer ervaren darters het wedstrijdterrein betreden denken ze niet zozeer meer aan hun techniek, maar wel aan de attitude die ze zullen hanteren. Hetzelfde verhaal in pokerrooms: er zijn talloze websites gewijd aan hoe je zelfvertrouwen kunt kweken aan de pokertafel en hoe je jezelf mentaal scherp houdt. Als je dan je techniek onder de knie hebt: bull’s eye.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws