Home Nederland Hoofdnieuws Eerste dagzege 35e Oranjebar Super Ranking gaat naar Moreno Blom

Eerste dagzege 35e Oranjebar Super Ranking gaat naar Moreno Blom

Met 21 deelnemers werd deze dinsdag de nieuwe reeks kwalificatiedagen (12) in de 35e Oranjebar Super Ranking begonnen. Dit alles om mee te dingen naar een van de zestien plaatsen op de finaledag, net voor de feestdagen, waar de prijzen uiteindelijk verdeeld worden.

Nadat de indeling van vijf groepen geloot was kon de strijd om plaats 1 en 2 in iedere groep worden gestart. Van de 21 deelnemers bleven er dus 10 over met een kans op de kwartfinales. Helaas waren het Erik van Manen en Roel Geelen die de boot naar de laatste acht misten na verlies in de shoot-outs. De volgende spelers gingen wel door naar de kwartfinales; Stefan Wilaart, Patrick van Osch, Stijn Donkers, Jermaine Wattimena, Ahmet Tümer, Theo Beckers Moreno Blom en de beste dame van de avond Lincy Gloudemans.

Hiervan bleven Jermaine, Stijn, Theo en Moreno over voor de halve finales die aansluitend gespeeld werden. Het werden twee zeer spannende en van hoog niveau wedstrijden die beide een 3-4 uitslag kende. Eerst was het Moreno die in een top partij Jermaine wist te verslaan waarna Stijn Donkers 130 in de laatste leg wist te finishen terwijl Theo stond te wachten om tops uit te gooien.

In het toernooi om de troostprijs waren de spelers ook al met de halve finales bezig en hierin waren Hier waren het uiteindelijk Kestutis Bulota, Davy van der Zande, Maurits Burghout en Oswin Streden die zich in de halve finales wisten te vechten. Helaas voor Kestutis was Oswin hem met 2-3 net te slim af en bleek Davy met 3-1 veel te sterk voor Maurits. In de finale om de troostprijs maakte Davy vervolgens via een 4-1 zege korte metten met Oswin.

In de finale van het hoofdtoernooi bleek dat Moreno Blom een goede dag had en hij liet dan ook weinig liggen tegen Stijn Donkers die er weinig tegen in te brengen had. Dit alles bij elkaar leverde Moreno uiteindelijk een 5-2 overwinning en de dagzege op.

Uitslag OSR#35 kwalificatie dag 01; 1. Moreno Blom 2. Stijn Donkers 3. Jermaine Wattimena en Theo Beckers.

De eerst volgende kwalificatie dag voor de 35e editie van de Oranjebar Super Ranking wordt gespeeld op dinsdag 05 oktober 2021. Inschrijving a € 6,= p.p. kan op de wedstrijddag tot 19:30 uur. Aanvang van het toernooi is 20:00 uur.