Eerste dagzege OSR in 2020 gaat naar Wattimena, Yoeri Duijster runner-up Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Eerste dagzege OSR in 2020 gaat naar Wattimena, Yoeri Duijster runner-up

Eerste dagzege OSR in 2020 gaat naar Wattimena, Yoeri Duijster runner-up

De eerste speeldag van de Oranjebar Super Ranking in 2020 telde 24 deelnemers die hun jacht op een plaats op de finaledag van de 32e editie van deze bekende en beruchte ranking een vervolg wilde geven.

In de groepsfase liepen een aantal spelers al vroeg schade op; Hermie van Orsouw, Heidi Schijvens, Peter van den Broek en Oswin Streden werden allen vroegtijdig uitgeschakeld. Als kwartfinalisten bleven Levi Frauenfelder, Jermaine Wattimena, Youri Dirks, Arno Louwers, Wouter Vaes, Yoeri Duijster, Davy van der Zande en Ruud Kruis over.

In de kwartfinale waren Het Yoeri, Davy, Jermaine en Arno die hun knock-out wedstrijd wisten te winnen waarna de halve finale bestond uit een wedstrijd tussen Davy van der Zande en Jermaine Wttimena en een wedstrijd tussen Yoeri Duijster en Arno Louwers. Beide wedstrijden eindigde in een 4-3 overwinning voor de latere finalisten, Jermaine en Yoeri.

Terwijl de twee finalisten van het hooftoernooi even op adem konden komen werd het aanwezige publiek getrakteerd op de finale match van de verliezersronde. Hierin namen Paul hendrix en Peter van den Broek het tegen elkaar op met als resultaat een nipte 4-3 overwinning van Paul die hiermee de troostprijs pakte. Eerder schakelde Paul in een spannende halve finale wedstrijd Heidi Schijvens uit en was Peter met 3-1 te sterk voor Frans Dirks.

Vervolgens kon de finale tussen Jermaine en Yoeri worden gespeeld waarin naast de dagzege natuurlijk ook de ranking punten op het spel stonden. Deze keer was Jermaine in tegenstelling tot eerdere ontmoetingen tussen deze twee kemphanen de onbetwiste bovenliggende partij; met 5-1 pakte de man die in maart in Ahoy Rotterdam zijn opwachting mag maken als challenger in de PDC Premier League de winst.

Uitslag kwalificatie dag 6; 1. Jermaine Wattimena 2. Yoeri Duijster 3. Davy van der Zande en Arno Louwers.

Voor uitslagen en volledige tussenstand klik hier.

De volgende kwalificatie dag voor de Oranjebar Super Ranking #32 wordt gespeeld op dinsdag 14 januari 2020. Inschrijving a € 6,= p.p. kan op de wedstrijddag tot 19:30 uur. Aanvang van het toernooi is 20:00 uur.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws