Home Nederland Hoofdnieuws Noorderwind jeugdcup titels voor Frauenfelder, Woord en Gerrits

Noorderwind jeugdcup titels voor Frauenfelder, Woord en Gerrits

De eerste editie van de Open Noorderwind Jeugd Cup zit er op. De eerste titels zijn gewonnen door Kyana Frauenfelder, Maarten Dirk Woord en Damien Gerrits.

De organisatie van dit toernooi ligt volledig in handen van de Friese Darts Bond. De voorzitter Jaqueline Lutz opent het toernooi met 100 deelnemers in drie categorieen.

De podium wedstrijden zijn onder leiding van Marco Meijer gespeeld. Het Friese talent Danny Noppert was aanwezig voor de prijsuitreiking te doen.

Veerle Hamelink komt 2-0 voor in de meisjes finale. De Brabantse Kyana Frauenfelder komt sterk terug en wint drie legs op rij. Frauenfelder pakt hiermee de eerste Open Noorderwind jeugdcup titel bij de meisjes. Bij de aspiranten is Maarten-Dirk Woord oppermachtig hij opent met een 150 finish, Justin van Tergouw weet nog een 180 score te vinden in de derde leg maar moet de titel toch met 3-0 afstaan aan de kampioen Maarten-Dirk Woord.

Bij de junioren komt Damien Gerrits al snel 2-0 voor als Niels Zonneveld op de scoreborden komt 1-2. Gerrits weet een maximale score te vinden en finisht dubbel 16 voor 3-1. Met een mooie 15- darter blijft Zonneveld in de wedstrijd maar ziet Damien Gerrits 4-2 finishen en zich te kronen tot kampioen.

Uitslagen aspiranten:
[sheet toernooi=”754″]
Uitslagen junioren:
[sheet toernooi=”752″]
Uitslagen meisjes:
[sheet toernooi=”751″]