Home Nederland Hoofdnieuws Eindoverwinning Oranjebar Super Ranking finaledag naar Jermaine Wattimena

Eindoverwinning Oranjebar Super Ranking finaledag naar Jermaine Wattimena

WILLIAM HILL PDC WORLD CHAMPIONSHIP 2020 ALEXANDRA PALACE LONDON PIC;LAWRENCE LUSTIG ROUND 2 JERMAINE WATTIMENA V LUKE HUMPHRIES JERMAINE WATTIMENA IN ACTION

De zestien finalisten van de 34e OSR en een aantal deelnemers voor het bonustoernooi melden zich afgelopen maandag in Mariahout voor een avond vol dartspektakel.

Het toernooi van de finaledag werd zoals altijd gespeeld in een dubbel knock-out format zodat iedere deelnemer verzekerd was van minimaal twee wedstrijden in de strijd om de titel en de geldprijzen. Jermaine Wattimena nam de kortste weg naar de finale door al zijn partijen winnend af te sluiten zodat hij niet onnodig energie verspeelde.

De strijd om de tweede finaleplaats kon op zijn minst spectaculair worden genoemd. Danny Schellekens streed in de herkansing voor zijn laatste kans tegen Joey Greijn en liep tegen een nederlaag op waarna Joey het tegen Gian van Veen moest opnemen. Ook in deze wedstrijd kwam Joey Greijn als winnaar tevoorschijn en mocht dus na twee maal met 5-3 te hebben gewonnen nu zijn geluk tegen Jermaine Wattimena testen.

Een finaletussen twee spelers die de afgelopen weken in goeden doen waren beloofde, met Jermaine en Joey, weer de nodige sensatie in de finale en de aanwezige toeschouwers werden door beide mannen op hun wenken bediend. Het was Jermaine Wattimena die het beste met zijn kansen om ging. Een paar minuscule foutjes van Joey Greijn werden onmiddellijk afgestraft door de man uit Westervoort waardoor er uiteindelijk een 5-1 uitslag op het scorebord stond in het voordeel van “Machinegun” Jermaine Wattimena.

De uitslag van de finaledag was als volgt:

Winner

 

Jermaine Wattimena

 

Jnt 9th

 

Peter van den Broek

2nd

 

Joey Greijn

     

Youri Dirks

3th

 

Gian van Veen

     

Erik van Manen

4th

 

Danny Schellekens

     

Roel Geelen

jnt 5th

 

Davy van der Zande

 

Jnt 16th

 

Stijn Donkers

   

Patrick van Osch

     

Dennis van Steen

   

Oswin Streden

     

Levi Frauenfelder

   

Axel Goverde

     

Pernilla Stokmans

De Mysterie Box bleef op deze unieke op maandagavond gespeelde Oranjebar Super Ranking finale gesloten. Daar kon ook de hoogste finish van Peter van den Broek (156) niets aan veranderen.

Komende week wordt de eerste kwalificatie dag voor de Oranjebar Super Ranking 35 zoals gewoonlijk op de dinsdagavond gespeeld. Op 28 september 2021 barst de strijd voor 16 finaleplaatsen opnieuw los. Inschrijving a € 6,= p.p. kan op de wedstrijddag tot 19:30 uur. Aanvang van het toernooi is 20:00 uur.