Home Nederland Hoofdnieuws Erik van Manen pakt dagzege OSR na thriller finale tegen Joey Greijn

Erik van Manen pakt dagzege OSR na thriller finale tegen Joey Greijn

De elfde en voorlaatste speeldag van de 34e editie van de Oranjebar Super Ranking speelde zich af met 18 deelnemers waaronder wederom 4 dames die gezien de resultaten aardig opgewassen waren tegen de aanwezige heren. Dit was ook het geval met het gooien van hoge finishes; Danique Stroek wist 108 uit te gooien waarna alleen Erik van Manen het beter deed met een 124 finish. Die was dan ook tegelijkertijd goed om de inhoud van de Mysterie Box uitgekeerd te krijgen daar 124 deze avond het winnende getal was.

In de groepsfase, twee van vier spelers en twee van vijf spelers, bleken Roel Geelen, Youri Dirks, Erik van Manen, Oswin Streden, Davy van der Zande, Joey Greijn, Danny Schellekens en Dennis van Steen de sterksten en gingen dus door naar de kwartfinales. Hierin moesten Youri, Dennis, Roel en Davy het hoofd buigen voor hun tegenstanders en bleef er een halve finale over tussen Erik en Oswin evenals een halve finale tussen Joey en Danny. Beide wedstrijden eindigden in een 4-1 overwinning voor respectievelijk Erik van Manen en Joey Greijn.

De tien resterende spelers konden vervolgens beginnen aan de verliezersronde om te strijden voor de troostprijs. Hierin eindigde Lincy Gloudemans als derde na in de halve finale te haar meerdere te hebben moeten erkennen in Kestutis Bulota (1-3). In de andere halve finale werd Roland Stokmans de oren gewassen door de veel sterkere Patrick van Osch (0-3) die vervolgens in de finale de nodige moeite had om Kestutis van de overwinning af te houden. Uiteindelijk kaapte Patrick met 4-3 de troostprijs voor de neus van Kestutis weg.

De finale tussen Erik van Manen en Joey Greijn was op zijn minst een zinderende finale te noemen. Dit kwam echter niet door het goede spel maar eerder door een foutenfestival van beide spelers. Beide heren misten over en weer hun dubbels wat dan wel weer leidde tot het meoten spelen van het maximale aantal legs. Uiteindelijk was Erik in de beslissende negende leg het gelukkigst waardoor hij met 5-4 de winst en de dagzege wist te pakken.

Uitslag kwalificatie dag 5; 1. Erik van Manen 2. Joey Greijn 3. Danny Schellekens en Oswin Streden.

Voor uitslagen en volledige tussenstand klik hier.

De laatste kwalificatie dag van de Oranjebar Super Ranking 34 wordt gespeeld op dinsdag 14 september 2021. Inschrijving a € 6,= p.p. kan op de wedstrijddag tot 19:30 uur. Aanvang van het toernooi is 20:00 uur.

NB. De Finaledag welke gepland stond voor dinsdag 21 september 2021 wordt (i.v.m. Prinsjesdag) verplaatst naar MAANDAG 20 SEPTEMBER 2021.