Home Nederland Hoofdnieuws Gert-Jan Resoort en Jermaine Krijger winnen 3e ZWB Open

Gert-Jan Resoort en Jermaine Krijger winnen 3e ZWB Open

Resoort_en_Krijger_3e_ZWB_Open

Afgelopen zaterdag 12 januari werd in de kantine van vv Zinkwegse Boys de 3e editie van de ZWB Open gehouden. Met 35 koppels werd op 6 banen in koppelverband het welbekende 501 gespeeld. Vanwege andere festiviteiten waren er ditmaal wat minder voetballers onder de aanwezigen. Verder veel bekende regionale dartgezichten, waaronder ook de winnaars van vorig jaar, Patrick van den Boogaard en Arnod Timmermans, maar ook een aantal koppels die niet/minder vaak toernooien bezoeken, waardoor er een goede mix van niveau aanwezig was. In een poulesysteem werd begonnen aan de voorrondes, waarna de besten uit de poules zich voor de winnaarsronde plaatsen en via een Knock-out systeem verder speelden in een strijd om de titel een de hoofdprijs van € 150,-.

In de poules vielen geen verrassingen te noteren en plaatsen de volgende koppels zich als poulewinnaar bij de laatste 16: Titelverdedigers Patrick van den Boogaard & Arnod Timmermans, Johan Schipper & Marco Adriaens, Gert-Jan Resoort & Jermaine Krijger, Maurice de Keijzer & Dave Hartman, Boyan Vogel & Toby de Geus en Justin Schilperoord & Mark van de Voorden. Twee ZWB koppels wisten zich ook te plaatsen voor de winnaarsronde en wel Ger Boekee & Simon Overkleeft en Jeffrey Krijger & Rory Goudswaard. Ger en Simon moesten in een voorronde partij aantreden tegen Rick van Hamburg en Mike Albers. Middels een 2-0 overwinning schaarden zij zich ook bij de laatste 16.

Jeffrey en Rory troffen het door een bye te hebben in die voorronde en zodoende ook bij de laatste 16 kwamen. Hierin troffen zij HWDO voorzitter Marcel Goudswaard en zijn teamgenoot Art van de Jagt. Deze “darters” waren net een maatje te groot voor ze en met een 2-0 nederlaag eindigde het toernooi voor hen. Ger en Simon troffen 2 andere HWDO darters in de vorm van Falco Flipse en Ruben Schilperoord. Ger en Simon boden goed partij en er moest een beslissende leg aan te pas komen om de winnaar te bepalen. Jammer genoeg haperde de score waadoor een 2-1 nederlaag ook voor hen het einde van het toernooi betekende. Deze verliespartij was zeker geen schande, want in de kwartfinale zorgen Ruben en Falco voor een verrassing door de titelverdediger van de troon te stoten door het missen van de dubbels van Patrick en Arnod in de laatste leg af te straffen. Zij konden echter niet lang nagenieten van deze overwinning, want hun opmars richting de finale werd geblokkeerd door Justin Schilperoord en zijn maat Mark van de Voorden die hen geen leg gunden.

In de andere halve finale stonden Gert-Jan Resoort en Jermaine Krijger tegenover Monica en Maarten van Ettinger, de verliezend finalisten van 2012. Bij een 1-0 voorsprong voor GJ en Jermaine werden de 5 gemiste kansen op een dubbel van M&M fataal en bleef een evenaring van hun prestatie vorig jaar net niet gehaald. In de finale, die over een best-of 5 werd gespeeld, hadden Justin en Mark het Bullen gewonnen en hadden dus het voordeel om te starten. Het wat latere tijdstip had op beide koppels enig invloed en de scores waren de eerste beurten aan beide zijden niet goed. Langzaam aan werd een uitgooimogelijkheid bereikt en nadat er meerdere beurten was gemist kwamen Gert-Jan en Jermaine op 1-0. Zij wisten het voordeel van de break echter niet te behouden en zagen Justin en Mark daarna hun eigen leg gehouden een dus op 2-1 voorsprong komen. Alle zeilen werden bijgezet een middels goede scores werd de stand gelijk getrokken en moest er een 5 en beslissende leg worden gespeeld. Mark en Justin openden niet sterk en met een 135 score van Jermaine werd een redelijke voorsprong opgebouwd, welke niet werd afgegeven en hen de mogelijkheid bood als eerste voor een dubbel te gooien. De nodige pijlen werden gemist en dat bood Mark en Justin de kans om alsnog de leg en de overwinning te pakken. Beide koppels misten de benodigde pijlen op de dubbel soms op een haar, maar uiteindelijk viel de juiste pijl en mochten Jermaine en Gert-Jan zich tot winnaar de 3e ZWB Open noemen.

In de verliezersronde stond er 1 ZWB-er in de finale. Lenard Bodegom en zijn maat Ronald Besseling troffen Peter Ooms en Martijn Verveen, vorig jaar verliezende finalist van de verliezersronde. Lenard en Ronald versloegen op weg naar de finale achtereenvolgens ZWB-ers Mark Elderson & Martijen Verzuuren en Leander Wagenmaker en Jonathan de Geus door beide koppels geen leg te gunnen. Martijn en Peter verwezen Ruud Peek & Carlo Brand, Albert van Heinsberg & Derrick Brown en Angela Hartman & Stacey Rijn naar het schrijfbord door ook hun tegenstanders geen leg te laten winnen. In de finale gingen de scores gelijk op en namen Peter en Martijn een 1-0 voorsprong. Ook in de 2e leg gaven ze elkaar geen duimbreed toe, maar opnieuw wisten Peter en Martijn als eerste uit te gooien en wonnen zij de verliezersronde. De hoogste finish bij de dames kwam op naam van Stacey Rijn, nadat zij in de poulefase al een 92 finish had genoteerd, finishte zij even later 98. Bij de heren kwam de hoogste uitworp op naam van Ruben Schilperoord met 134. Grote dank gaat uit naar VV Zinkwegse Boys en het kantinepersoneel van deze avond.

Het ZWB Open werd mede mogelijk gemaakt door:

Witgoed Specialist Wijntje / HW Wonen / J&M Warmte / Slagerij Schipper
Leon van Pelt Schilderwerken / Eetcafé Effe Om / HWDO / VV Zinkwegse Boys