Home Nederland Hoofdnieuws Europees Kampioenschap paradarts 2020 in Den Haag

Europees Kampioenschap paradarts 2020 in Den Haag

2019-02-23 WDDA Winmau World Cup Darts 2019

Dinsdag 26 maart was het weer tijd voor de jaarlijkse prijsuitreiking voor sporters met een handicap georganiseerd door Stichting Haagse Sportstimulering voor Gehandicapten. Arie van der Rassel, de winnaar van 2018, was ook dit jaar genomineerd. Dit jaar wist de Hagenees niet te winnen maar werd het wederom een heuglijke avond voor het paradarts. Er werd immers aangekondigd dat het EK paradarts in 2020 in Den Haag zal plaatsvinden.

Voorzitter Hans Willink, de drijvende kracht achter de The Hague Disability Darts Invitational wat in 2019 voor het tweede jaar op rij gehouden gaat worden, zei hierover het volgende: ”Ons jaarlijkse The Hague Disability Darts Invitational, het internationale dartstoernooi voor paradarters zal in 2020 de eerste editie van het Europees Kampioenschap paradarts worden. Dit driedaagsetoernooi, inclusief een landelijk teamtoernooi en individuele toernooien zal van 8 tot en met 10 mei gehouden worden en gesteund worden door dartsgigant Winmau. Deze datum klinken sommige aanwezigen wellicht bekend in de horen. Het is inderdaad het openingsweekend van de Invictus Games. Het Europees Kampioenschap Paradarts is een toernooi dat in samenwerking met de Invictus Games georganiseerd wordt en zal een van de evenementen zijn die de stad Den Haag rond deze spelen zal organiseren.” 

Russ Strobel, de voorzitter van de World Disability Darts Association (WDDA), was uiteraard zeer verheugd met dit nieuws: ”Als voorzitter van de WDDA druk ik mijn vreugde uit dat het paradarts wordt betrokken bij de Invictus Games in 2020. Van alle sporten voor mindervalide mensen krijgt darten misschien wel de meeste steun van de hoogst betreffende sportbond, in dit geval de World Darts Federation. Dat het WDDA Europees Kampioenschap op dat moment gehouden zal worden zal de mogelijkheden van het paradarts tonen.”

Ook Ian Flack, sales en marketing directeur van Winmau, was verheugd met het nieuws: ”Dat darten wordt betrokken bij de 2020 Invictus Games en dat er voor het eerst een WDDA Europees Kampioenschap gehouden zal worden is geweldig nieuws voor de sport en zal laten beseffen hoe hoog de standaard in het WDDA systeem is. We zijn blij hierbij betrokken te worden en bedanken iedereen van de WDDA en Stichting Haagse Sportstimulering voor Gehandicapten voor het werkelijkheid maken van deze droom.”