Home Nederland Hoofdnieuws Finale IEDB Premier League wordt 3 november online gespeeld

Finale IEDB Premier League wordt 3 november online gespeeld

Op Instagram’s grootste online Social Media dartsplatform strijden Gian van Veen en Jurjen van der Velde op 3 november 19:30 om de felbegeerde IEDB Premier League-titel.

Via het IEDB (International Elite Darts Board), dat wemelt van het talent, strijden spelers wekelijks in verschillende toernooien om punten in het online IEDB Order of Merit klassement, waar prijzengeld en ook volledige sponsorcontracten te verdienen zijn. Deze worden gefaciliteerd door Mach Darts Limited. Het dartsmanagementbedrijf achter de IEDB, dat via dit platform zijn talenten scout en talent de kans geeft om door te groeien binnen het PDC-circuit.

Vorig jaar was het Martijn Verdaasdonk die de overwinning pakte tegen Jurjen van der Velde in een mooie finale. Dit jaar moest hij echter zijn superioriteit bekennen in een kwalitatief hoogstaande halve finale waarin Jurjen de overwinning pakte (10-4). Jurjen speelde een prachtige wedstrijd waarin hij de wedstrijd won met toonaangevend spel (84.16 gemiddeld). Tijdens deze wedstrijd scoorde Jurjen goed 24* 100+, 7* 140+ en tweemaal 180 punten. Met een finish van 108 wist hij ook een 15 darter te scoren en in een eerdere leg waarin hiij op 161 stond en weggezet werd op 56 gooide hij deze avond een 14 darter.

De andere halve finale stond op het programma tussen Gian van Veen en Dylan van Dijk. Dylan die werd verkozen tot publiekslieveling binnen de IEDB-gemeenschap en hierdoor zijn deelname aan dit toernooi verzilverden. Hij heeft zich bewezen op dit strijd toneel en heeft de potentie om zich aan te sluiten bij de top van de IEDB. Gian van Veen domineerde dit seizoen met een 1e plaats in het klassement met een overall gemiddelde van 84.59 en 26 180ers in 17 wedstrijden en was het vooraf al een halve finale waar naar uitgekeken werd. Het was een wedstrijd waar alles inzat en Gian vooraf de beste papieren had de wedstrijd te winnen. Dylan bleef doorvechten tot het bitteren eind en stond 7-9 voor. Echter, toonde Gian veerkracht en kwam hij met een 14 darter terug tot 9-9. In de laatste beslissende leg moest Gian beginnen en zetten hij hem weg op D8, Dylan die op 140 stond kon de wedstrijd naar zich to trekken echter miste hij D10. Vervolgens wist Gian koelbloedig met een 17 darter de wedstrijd naar zicht toe te trekken.

Dit jaar is de finale tussen Gian van Veen (Red Dragon member) en Jurjen van der Velde (Winmau member) live te volgen via het Social Media kanaal van de IEDB. Ronnie Rickner van RR10KTV zal de wedstrijd voorzien van live commentaar. Beide spelers behoren tot de top van het PDC Development circuit en is het een kwestie van tijd dat ze zich zullen aansluiten als prof bij de PDC. Een hoogstaande finale waar binnen de IEDB community naar uitgekeken wordt.