Home Nederland Hoofdnieuws Ger Kraus nieuwe bondscoach van het Nederlands heren team

Ger Kraus nieuwe bondscoach van het Nederlands heren team

NDB_logo_voor_Oldenburger_artikel

Na een intensieve zoektocht heeft de NDB deze week Ger Kraus als nieuwe herenbondscoach aangesteld. De 51-jarige Kraus is al meer dan 25 jaar actief binnen de dartssport in de omgeving van de Rivierenland Darts Bond. De laatste jaren voornamelijk als coach en manager van het Superleague Nederland- en competitieteam Koetshuis Reek/Rebels, maar daarvoor ook als bestuurder binnen verschillende dartsverenigingen en organisator van diverse activiteiten en toernooien. Daarnaast speelt hij zelf ook nog regelmatig wedstrijden.

“Ik ben ontzettend trots op mijn aanstelling als bondscoach en het gestelde vertrouwen van de NDB. Ik kan niet wachten om met de selectiespelers en collega’s van de NDB aan de slag te gaan,” aldus Ger Kraus die met ontzettend veel enthousiasme naar de komende periode kijkt. Ook Niels de Ruiter, naast directeur van de NDB ook verantwoordelijk voor de coƶrdinatie rondom de topsport, is erg blij met de nieuwe invulling van het coachingsteam. “Het is fijn om na een vrij lange periode van zoeken de juiste opvolger van Dennis van Onselen gevonden te hebben. We kijken vol vertrouwen naar de periode die komen gaat”.

Zowel de afscheid nemende van Onselen, die eerder dankzij zijn jarenlange inzet tot erelid van de NDB is benoemd, als de kersverse bondscoach Ger Kraus zullen de Nederlandse ploeg over een paar weken begeleiden tijdens de Lorna Croft Friendship Cup. Voor, tijdens en vlak na dit evenement zal de overdracht en uitwisseling van kennis en ervaring plaatsvinden tussen beide heren. Daarna worden de zaken definitief aan Ger overgedragen in voorbereiding op het nieuwe jaar. De nieuwe bondscoach zal zich in het eerstvolgende NDB online magazine uitgebreid voorstellen.