Home Nederland Hoofdnieuws Geslaagd open air dartstoernooi in de buitenlucht van Enschede

Geslaagd open air dartstoernooi in de buitenlucht van Enschede

Open_Air

Het eerste open air darttoernooi om de Grote Prijs van Enschede is een succes. Organisator Richard Snijders kijkt met meer dan tevredenheid terug. Zo’n 54 koppels deden zondagmiddag mee en ze kwamen niet alleen uit Enschede, maar ook uit Hengelo, Losser, Overdinkel en Almelo. Het toernooi speelde zich af op de hoek Poolmansweg/Populierstraat, waar bij café De Roozeboom twaalf dartbanen waren uitgezet.

„Het is een uniek evenement, omdat er in de buitenlucht gedart wordt. Niemand durfde dat tot nu toe aan. We hebben windschermen geplaatst, maar de wind speelt natuurlijk wel een rol. Het mooie is dat iedereen dezelfde handicap heeft”, zegt Snijders, die zelf competitie dart bij Roozeboom.

Het toernooi is opgezet voor spelers uit de derde en vierde divisie en niet voor spelers van een hoger niveau. De koppels zijn in poules van vier ingedeeld. De beste twee gaan door naar de winnaarsronde, de andere twee gaan naar de verliezersronde. Het toernooi is ook bedoeld om het Enschedese darten op de kaart te zetten, legt Snijders uit. „Het is niet voor de grote jongens die overal de prijzen wegpakken, maar voor de sociale groep eronder”, vult kroegbaas Appie Roozeboom aan. Zijn café heeft drie teams, die competitie spelen bij de nieuw opgerichte Enschedese dartbond VEDC. De Enschedese darters spelen hun competitie nu puur in Enschede.

Robert Ekker en Joke de Wit maken zich op voor hun eerste partij. De een speelt competitie bij Hogeland, de ander bij Vrieler, maar nu zijn ze een paar. „We hopen dat we goed gooien, maar we gaan vooral voor het plezier”, klinkt het. De eerste partij van Herman Escibosa zit er al op. „Wind tegen, dus verloren.” Escibosa vormt een koppel met Saskia Hartgring. Het is een mix van Boswinkel en Hogeland en die is in de eerste partij niet opgewassen tegen het duo Pascal Oude Elfrink/Erik Westerhof. „Zij hadden meer ervaring”, concludeert Hartgring. Westerhof is een darter van Roozeboom, Oude Elfrink van Friends. De twee nemen een biertje op de eerste zege. De verliezers blijven niet achter, het gaat om de gezelligheid. Toch zijn er aardige prijzen te winnen. Het totale prijzengeld bedraagt 1.500 euro. De winnaar pakt 500 euro en de nummer twee krijgt 250 euro. Plek numero drie is 125 euro waard en nummer vier 75. Ook in de verliezersronde valt er wat te verdienen: 250 euro voor de winnaar, 125 euro voor de nummer twee van deze ronde, 75 euro voor nummer drie en 50 euro voor nummer vier.

Als een vraag over de windrichting beantwoord is – ‘Noordenwind, twee Beaufort’ – pakt Snijders de microfoon. De hoogste uitgooi moet ook op het wedstrijdformulier worden gezet, want daar staat een prijs op: 50 euro. Volgend jaar weer zo’n toernooi, weten Snijders en Roozeboom nu al.

Tekst: Tctubantia.nl
.