Home Nederland Hoofdnieuws Wesley Harms en Aileen de Graaf winnen het Gesloten Nederland

Wesley Harms en Aileen de Graaf winnen het Gesloten Nederland

Wesley_Harms_Kopie

Wesley Harms heeft het Gesloten Nederland bij de heren gewonnen. Hij was in de finale met 4-1 te sterk voor Bas van Elk en mag daarom de grootste beker in ontvangst nemen. Een gedeelde derde plek en een beker met goedgevulde envelop was er voor Remco van Eijden en Dennis te Kloese. Aileen de Graaf heeft het Gesloten Nederland op haar naam geschreven door in de finale met 4-2 te winnen van Sharon Prins. In de halve finale wist De Graaf een belangrijke overwinning te boeken op koploper Karin Krappen en na 9 rankings zijn beide dames op een gedeelde plek aan kop geëindigd.

In totaal deden er 159 heren en 44 dames mee in Nijkerk.

Quin Wester heeft het Gesloten Nederland gewonnen door in de finale met 4-2 te winnen van Kevin Voornhout. Davey Monsees en Robbin Nijkamp zijn geëindigd op een gedeelde derde plek. Bij de meisjes won Sharon Jansen het Gesloten Nederland en pakte daarmee de dubbel aangezien ze ook Ranking Kampioen is geworden. In de finale werd Marilou Daamen met 3-1 verslagen en op een gedeelde derde plek eindigden Joyce Schuurman en Vera Speth. Colin Roelofs heeft het Gesloten Nederland gewonnen en hij won in de finale met 3-2 van Kevin Doets. Gijsbert van Malsen en Jitse van der Wal zijn derde geworden.

In totaal deden er 29 junioren, 13 meisjes en 18 aspiranten mee in Nijkerk.

Zoals gebruikelijk is direct na afloop van het Gesloten Nederland de Nederlanse selectie bekend gemaakt door Dennis van Onselen. Een overzicht van de selectie voor het jaar 2013 vind je in dit artikel.

Ranking Kampioenschap 2012:

Remco van Eijden Ranking Kampioen heren

Bij de heren was de strijd om het kampioenschap voorafgaan aan het Gesloten Nederland al gestreden. Met 15 punten voorsprong op de nummer twee kon D’art9-speler Remco van Eijden het Ranking Kampioenschap 2012 al niet meer ontgaan. 

Karin Krappen en Aileen de Graaf samen Ranking Kampioen dames
De strijd om het Ranking Kampioenschap bij dames bleef spannend tot aan de finale. Karin Krappen ging aan de leiding in het klassement maar vanwege haar verloren duel in de halve finale tegen Aileen de Graaf kon deze zelfde De Graaf nog op gelijke hoogte komen met Krappen. Ze wist dit voor elkaar te krijgen door met 4-2 de finale te winnen van Sharon Prins waardoor de dames het Ranking Kampioenschap van 2012 moeten delen. 

Jeffrey de Zwaan Ranking Kampioen junioren
Met 5 punten voorsprong op Quin Wester begon Jeffrey de Zwaan comfortabel aan het Gesloten Nederland vandaag. Hij verloor zijn kwartfinale met 2-3 van Davey Monsees en dus werd er volop gerekend wat de mogelijke gevolgen hiervan zijn voor de rankingstand. De uitslag resulteerde in het feit dat De Zwaan zich heeft gekroont tot Ranking Kampioen Junioren 2012. Quin Wester, zijn directe concurrent, wist zich wel te plaatsen voor de finale maar bij winst hiervan blijft hij nog altijd 1 punt achter The Black Cobra en dus is het kampioenschap bij de junioren beslist. 

Sharon Jansen Ranking Kampioen meisjes
Bij de meisjes was het vandaag heel erg spannend. Sharon Jansen en Louise Bunk troffen elkaar in de kwartfinale waarbij Jansen met 3-1 won. Hierdoor stonden beiden dames op dat moment op een gedeelde eerste plaats in het klassement voor het Ranking Kampioenschap. De volgende partij van Sharon Jansen zou dus bepalend worden of ze alleen Ranking Kampioen zou worden of dat ze deze titel moest delen met Louise Bunk.

In de halve finale speelde Jansen tegen Joyce Schuurman en ze keer al snel tegen een 0-2 achterstand aan. Deze wist ze echter om te buigen tot een 3-2 winst en dus is Sharon Jansen de Ranking Kampioen van 2012 geworden bij de meisjes.

Kevin Doets Ranking Kampioen aspiranten
Kevin Doets heeft het Ranking Kampioenschap bij de aspiranten gewonnen. Voorafgaand aan het Gesloten Nederland stond hij met 6 punten voorsprong op Maarten-Dirk Woord en kon het al bijna niet meer misgaan met Doets. Met het behalen van de knock-out fase kon de D’art9-jeugdspeler niet meer worden ingehaald en is de beker voor het seizoen 2012 voor hem.

Heren
[sheet toernooi= “690”]
Dames
[sheet toernooi= “691”]
Junioren

[sheet toernooi= “689”]
Meisjes
[sheet toernooi= “688”]
Aspiranten
[sheet toernooi= “687”]