Gilbert van der Meijden wint Open Ammerzoden (update) Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Gilbert van der Meijden wint Open Ammerzoden (update)

Gilbert van der Meijden wint Open Ammerzoden (update)

Het Open Ammerzoden is op een overtuigende manier gewonnen door Gilbert van der Meijden. In de finale was hij met 6-5 te sterk voor Tony Martinez, nadat hij eerder in de halve finale met 5-2 had gewonnen van Jan van der Rassel. Braulio Roncero moest het in de kwartfinale ontgelden waarbij dVan der Meijden met 4-2 aan het langste eind trok en ook werd Cor Ernst met 4-2 verslagen bij de laatste 16. Wederom toont Bulldogske, zoals zijn bijnaam luidt, zijn sterke vorm van de laatste tijd.

Een uitgebreid verslag en de uitslagen volgen op een later tijdstip.

Update: Hieronder het beloofde uitgebreide verslag met uitslagen.

Een mooie zondagmiddag in mei. Schets het volgende beeld. Een verbaasde Braulio Roncero, een vol bewondering zijnde Jan van der Rassel, een huilende Cor Ernst en een Tony Martinez die het ook niet meer weet… Reden voor dit alles: Gilbert van der Meijden.

Het eerste Open Ammerzoden mocht maar liefst 97 darters verwelkomen. Onder hen toppers als Jan van der Rassel, Cor Ernst, Toon Greebe, Tony West, Gino Vos, Jerry Hendriks, Frans Harmsen, Kim Huybrechts, Ronnie Huybrechts, Kurt van de Rijck, Steve West, enz. Locatie was Partycentrum de Weesboom en wedstrijdleiding lag in handen van SterkDarts.

In de voorronde en in de eerste ronde meteen al een paar krakers. De wedstrijd tussen Andries Sterk en René Dogger kende 11 en 12-darters, Sterk wist in 3-2 te winnen. Ook Kim Huybrechts en Frans Harmsen troffen elkaar, de in vorm zijnde Harmsen wist met maarliefst 3-0 te winnen. Christian van Overdijk was niet opgewassen tegen Braulio Roncero, Dennis Koenen verloor van Marco Smit en Cor Ernst won van Rico Dera.

Bij de laatste 32 was het Jan van der Rassel die over de Schot Thomas Neilson heen walsde, Ron Meulenkamp won van Hermie van Orsouw en Steve West weinig moeite had met Dennis Kolen. Roy Westerlaken, speler van het SterkDarts Pro Team wist een keurige overwinning te boeken op Frans Harmsen. Maar dé verassing in deze ronde kwam van Pim van Veenendaal, hij wist winst te behalen tegen Tony West.

Bij de laatste 16 walste Jan van Rassel over Marco Smit heen, Gilbert van der Meijden won met 4-2 van Cor Ernst en Ron Meulenkamp won met dezelfde cijfers van Roy Westerlaken. Ook Toon Greebe, Braulio Roncero, Pim van Veenendaal, Tony Martinez en Gino Vos wisten zich te plaatsen voor de kwartfinale.

In de kwartfinales ging Van der Meijden doodleuk door en versloeg Roncero om zich zo als eerste voor de halve finale te plaatsen, Van der Rassel won 4-2 van Greebe, Gino Vos won in een thriller van Ron Meulenkamp en voor Pim van Veenendaal hield het feestje op, hij verloor van Tony Martinez. Ondertussen gooide Christian van Overdijk in de halve finale maarliefst 2 legs achter elkaar 160 uit tegen Roy Leenders. Dit was niet de hoogste finish van de dag, deze kwam op naam van Davy van der Zande met 170. De finale van de verliezersronde ging tussen Davy van der Zande en Chris van Overdijk, laatstgenoemde won met 4-2.

In de halve finale van de winnaarsronde was Tony Martinez wederom succesvol en won met 5-3 van Gino Vos. Ook voor Gilbert van der Meijden zat er een overwinning in, hij won met 5-2 van Jan van der Rassel, die een zeer sterk toernooi had gespeeld.

In de grote jongensfinale vonden we dus het jonge supertalent Gilbert van der Meijden terug. Hij speelde tegen voormalig Belgisch international Tony Martinez. De jonge Van der Meijden begon sterk met een 14 en 13 darter, Martinez liet zich echter niet van zijn wijs brengen en won vervolgens 3 legs op rij. Van der Meijden, speler van het SterkDarts Pro Team, won de 6e leg en kwam zo terug tot 3-3. Vervolgens werden de eigen legs gehouden waardoor Martinez op 5-4 voorsprong kwam. Nadat Martinez 2 matchdarts miste maakte Van der Meijden gelijk zodat er voor de laatste leg gespeeld mocht worden. Martinez won de Bull en zette ook eerder op en finish weg, doordat hij deze miste mocht Van der Meijden aanleggen voor dubbel 5, zijn eerste pijl strak er boven, er werd aangelegd voor de 2e pijl… een gooi…een stilte….een sprong en een oerkreet van Van der Meijden en daarmee zijn eerste grote titel.

Winnaar van het eerste Open Ammerzoden: Gilbert van der Meijden.

De organisatie kan terug kijken op wederom een geslaagd toernooi. Het volgende “SterkDarts Tour” toernooi is Open Sliedrecht en vindt plaats op 15 mei. Tot dan!

Verliezersronde Kwartfinale

Roy Leenders

-

Robert van Iersel

3 - 0

Christian van Overdijk

-

Rico Dera

3 - 0

Junny Ruiter

-

Laurens van Maren

3 - 0

Davy van der Zande

-

Rene Dogger

3 - 2

Verliezersronde Halve Finale

Christian van Overdijk

-

Roy Leenders

3 - 1

Davy van der Zande

-

Junny Ruiter

3 - 0

Verliezersronde Finale

Christian van Overdijk

-

Davy van der Zande

4 - 2

Winnaarsronde Laatste 16

Toon Greebe

-

Gerard Grandia

4 - 0

Jan van der Rassel

-

Marco Smit

4 - 2

Braulio Roncero (spa)

-

Pascal Pelicaan

4 - 1

Gilbert van der Meijden

-

Cor Ernst

4 - 2

Pim van Veenendaal

-

Michel Hozeman

4 - 1

Tony Martinez (be)

-

Steve West (uk)

4 - 3

Ron Meulenkamp

-

Roy Westerlaken

4 - 2

Gino Vos

-

Jerry Hendriks

4 - 2

Winnaarsronde Kwartfinale

Jan van der Rassel

-

Toon Greebe

4 - 2

Gilbert van der Meijden

-

Braulio Roncero (spa)

4 - 2

Tony Martinez (be)

-

Pim van Veenendaal

4 - 2

Gino Vos

-

Ron Meulenkamp

4 - 3

Winnaarsronde Halve Finale

Gilbert van der Meijden

-

Jan van der Rassel

5 - 2

Tony Martinez (be)

-

Gino Vos

5 - 3

Winnaarsronde Finale

Gilbert van der Meijden

-

Tony Martinez (be)

6 - 5


Tekst: John Sterk
..

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws