Home Nederland Hoofdnieuws A&Y Trophy winst voor Wester, Roelofs, Frauenfelder en Van Melsen

A&Y Trophy winst voor Wester, Roelofs, Frauenfelder en Van Melsen

dartfreakz-710

De Amateur & Youth Trophy is een uniek dartstoernooi waarbij sporthal de Corlaer in Nijkerk zal worden omgetoverd in een waar dartspaleis met maar liefst 56 dartsbanen, een springkussen, een DJ, een karikatuur tekenaar en geweldige demonstraties. Deelname voor de jeugd is volledig gratis en senioren betalen slechts €5,- voor deze onvergetelijke dag. En als extra bonus gaat niemand met lege handen naar huis. Alle jeugdige deelnemers krijgen en goodiebag mee met leuke gadgets en een foto met de ‘echte’ handtekening van Nederlands beste darter aller tijden.

Tevens zijn er mooie prijzen te winnen tijdens de verloting waaraan je automatisch deelneemt wanneer je meespeelt met de Amateur & Youth Trophy. Wat te denken van een weekendarrangement voor 2 personen tijdens de Zuiderduin Masters of een gesigneerd shirt van Raymond van Barneveld.

Dartfreakz was live aanwezig voor verslag en een fotoreportage. 

Update 11:00 uur: Het toernooi is reeds van start gegaan.
Update 11:20 uur: De wereldkampioen Christian Kist en de kersverse winnaar van het Open Frankrijk, Wesley Harms, zijn samen met Jacques Nieuwlaat en Marco Meijer ook aanwezig in Nijkerk.
Update 14:30 uur: In de verliezersronde bij de junioren ‘professionals’ zijn we aangekomen bij de laatste 8, Jeffrey Mengerink, Stijn Wielinga, Kevin Vonk, Roy Albers, Martijn Schoenmakers, Wesley Koolhaas zijn hiervoor geplaatst. Stafan Uittenbosch, Dimitri van de Griend, Harry Boersma en Joey Rusthartland vechten op dit moment nog voor een plaatje bij de laatste 8.
Update 14:40 uur: Bij de meisjes staan Tamara Wollaars, Vanessa van Goethem, Fenna Bouwman en Nina Crielaars in de halve finales van de verliezersronde.
Update 15:00 uur: Tamara Wollaars en Fenna Bouwman spelen de finale bij de meisjes gevorderden aan de verliezer kant.
Update 15:45 uur: Tamara Wollaars won  met 2-0 de finale van Fenna Bouwman. De finalist bij de junioren amateurs Colin Roelofs gooide al vroeg in het toernooi een 170 finish.
Update 15:50 uur: 13 meisjes, 18 juniorengevorderden, 61 juniorenamateurs en 125 senioren gingen vandaag van start in Nijkerk. Kist en Harms gooide samen met Jacques Nieuwlaat vele demo legs tegen de aanwezigen.
Update 16:00 uur: Jeffrey Mengerink wint met 2-1 de finale van Wesley Koolhaas aan de verliezerskant bij de junioren ‘professionals’.


De finales:

Melanie Fatels komt niet in haar spel op dit Amateur & Youth Trophy podium met mastercaller Marco Meijer. De 9-jarige Kyana Frauenfelder uit Oss pakt de titel met 3-0 waarbij ze ook nog een 120 finish mist op tops. Een super prestatie voor Frauenfelder die een opstapje nodig heeft om de pijlen uit het bord te halen.

Justin van Tergouw komt 2-0 voor tegen Roelofs als Colin Roelofs met een 114 finish zichzelf weer naast Justin van Tergouw brengt. Ook de beslissende leg gaat naar de red Devil uit Ochten waarmee hij de eerste junior is die de titel Amateur & Youth Trophy bij de amateur junioren wint.

Quin Wester begint goed en zet een break om 1-0 voor te komen tegen Mats Gies. Wanneer de Fries 118 uitgooit weet hij Wester te breaken en de stand weer in evenwicht te brengen. Dubbel 8 brengt Gies voor het eerst op voorsprong in deze best of 7 finale bij de junioren. (gevorderden) Met Wester op 48 weet Mats Gies met zijn eerste pijl dubbel 20 te vinden en op 3-1 voor te komen. 84 gaat uit door Quin Wester waarmee hij in deze finale blijft. (3-2) Met twee 140 scores weet Wester weer naast Mats Gies te komen 3-3. Gies begint aan de laatste leg van deze finale maar kan zijn 3-1 voorsprong niet omzetten in winst. Quin Wester gooit de beslissende dubbel en wint met 4-3.

Thijs Koskamp neemt het op tegen Harold van Melsen in de eerste Amateur & Youth Trophy. van Melsen loopt al snel weg naar 2-0 als Thijs Koskamp dan ook nog dubbels laat liggen in de derde leg gooit Harold van Melsen dubbel een uit om 3-0 voor te komen. Met een stabiele leg weet Harold van Melsen zijn eerste finale op het Datadart podium te winnen.

Thijs Koskamp neemt het op tegen Harold van Melsen in de eerste Amateur & Youth Trophy. van Melsen loopt al snel weg naar 2-0 als Thijs Koskamp dan ook nog dubbels laat liggen in de derde leg gooit Harold van Melsen dubbel een uit om 3-0 voor te komen. Met een stabiele leg weet Harold van Melsen zijn eerste finale op het Datadart podium te winnen.

Uitslagen:

Junioren gevorderden:
{sheet 650}
Meisjes gevorderden:
{sheet 651}
Amateurs heren:
{sheet 652}
Junioren amateurs:
{sheet 653}