Home Nederland Hoofdnieuws Groeten uit Purmerend haalt uit in Mariahout

Groeten uit Purmerend haalt uit in Mariahout

Superleague_wedstrijdverslagen

Afgelopen zaterdag was het dan zover, de eerste wedstrijd van GUP in de superleague. Op het programma stond de uitwedstrijd naar Oranjebar in Mariahout. Dit seizoen gaan we voor de titel in de overgangsklasse A. Binnen het team zijn er wat veranderingen.

2 nieuwe aanwinsten Kevin Heine en Erwin Renkema en ik zal dit seizoen de captain zijn van GUP. Wil dan bij deze ook even Lucien van Aalzum bedanken voor zijn inzet voor GUP. Met z´n vijfen gingen we om 09.45 op weg naar Mariahout. Richard v/d Meijde, Bas van Elk, Remco van Eijden, debutant Erwin Renkema en ondergetekende.

Onze debutant Erwin liet zich al gelijk gelden en dat al voordat we in Mariahout waren aangekomen. Hij liet zien meer kwaliteiten te hebben dan alleen darten door ons te verblijden met zijn ereronde over de A2 en vertelde in geuren en kleuren over zijn grote passie, paarden pakken. Doordat wij bijna de gehele heenweg in de file hebben gestaan kwamen we pas om 13.15 aan in Mariahout. Gelukkig was onze tegenstander zo sportief om ons nog een kwartier te laten warmgooien en om 13.30 begonnen we met de round robin. Afgelopen seizoenen werd al duidelijk dat dit ons zwakste punt is, maar wellicht gaat daar verandering in komen.

Het ging gelijk op tot 2-2. Vervolgens een break en stonden we 4-3 voor. Daarna had Mariahout niets meer in te brengen en liepen we uit naar een comfortabele 9-3. Het eerste punt was binnen en met vertrouwen de singles is.

Bas mocht beginnen en in een gelijk opgaande partij won Bas de bull op 3-3 en maakte het daarna af. Met 16 – 17 – 16 en 21 darts won Bas de eerste single. Vervolgens Richard. De eerste leg ging nog verloren maar kwam daarna sterk terug met een 13-darter en verloor vervolgens geen leg meer in 20 – 21 – 20 darts.

Remco liet in de volgende single zien in een goede vorm te zijn. Zijn tegenstander ging aardig mee maar kwam gewoonweg te kort. 4-0 in 18 – 14 – 14 en 15 darts.

Dan de vuurdoop voor Erwin. Na een ietwat nerveus begin ging het steeds beter met Erwin. De eerste leg werd gewonnen na heel erg veel darts te hebben gemist op dubbel 1 en kon dan ook niet bijhouden hoeveel darts er gegooid waren. Legs 2 en 3 gingen ook naar Erwin in 17 en 18 darts. Daarna kwam zijn tegenstander nog terug tot 3-2 maar maakte Erwin het af in 24 darts. 5-0 voorsprong na de singles.

We waren dan ook duidelijk een maat te groot voor deze tegenstander. Bas en Richard mochten de eerste 3 punten van dit seizoen binnen halen maar na een aantal matchdarts gemist te hebben werd deze verloren met 3-2.

Remco en Erwin speelden het tweede koppel en hadden weinig moeite met hun tegenstander. Met 3-1 werd deze koppel en de overwinning binnengehaald.

Hun volgende koppel wisten ze eveneens te winnen met 3-1 waarna Bas en Richard geen moeite hadden en met 3-0 wonnen.

Tussenstand van 8-1. Remco speelde vandaag een prima partij en mocht dan ook de solo spelen. Weer liet hij zien wat hij kan met een 4-1 in 15 – 15 – 20 en 18 darts.

Een 9-1 overwinning, uitstekende start van de competitie! 9 oktober spelen we thuis tegen Vriezeveen in Bar Le Grande. Deze hebben hun eerste 2 wedstrijden gewonnen en dit zal dus een graadmeter zijn en laten zien hoe we ervoor staan. Tot 9 oktober!

Tekst: Michael Swart

Redactionele noot: Het gaat hierboven om een ingestuurd bericht. Dartfreakz.nl is op geen enkele wijze verantwoordelijk voor uitspraken die gedaan worden door de schrijver van deze tekst.