Groeten uit Purmerend promoveren na spannende strijd naar de SuperLeague Hoofdklasse (update) Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Groeten uit Purmerend promoveren na spannende strijd naar de SuperLeague Hoofdklasse (update)

Groeten uit Purmerend promoveren na spannende strijd naar de SuperLeague Hoofdklasse (update)

Vandaag werd er in de overgangsklasse A nog gestreden om een ticket voor de hoofdklasse. In de overgangsklasse B was DC Ambiance ST Jansteen al verzekerd van promotie naar de hoofdklasse voor volgend seizoen. De strijd om de laatste ticket voor de hoofdklasse werd dus gestreden tussen Vrijbuiter Apeldoorn 1 en Groeten uit Purmerend. De tussenstand in aanloop naar de laatste speelweek betrof slechts 1 punt in het voordeel van Vrijbuiter Apeldoorn 1 en dus was nog alles mogelijk.

Groeten uit Purmerend met de spelers Erwin Renkema, Remco van Eijden, Marcel Ruiters, Bas van Elk en Richard van der Meijde deden hun plicht tegen The Legend 2. Ze boekten een 8-2 overwinning en waren vervolgens afhankelijk van de uitslag van de Vrijbuiter Apeldoorn 1 die hun laatste partij mochten spelen tegen De Schot / Snowextreme Zaandam.

Vrijbuiter Apeldoorn 1 kende in aanloop naar de laatste speelavond een voorsprong van 1 punt en had alles dus in eigen hand. Een overwinning zou betekenen dat ze voor aankomend seizoen zouden promoveren naar de hoofdklasse. Met de spelers Frans Harmsen, Jermaine Wattimena, Daniel Brouwer, Bjorn Vijge en Tokan Ata werd de laatste partij aangevangen. Al snel werd het 5-2 in het voordeel van Vrijbuiter Apeldoorn 1 en daarmee leek de winst zo goed als zeker binnen te zijn. Maar twee partijen later stond er 5-4 op het scoreboard en was de winst nog altijd niet binnen. Alles kwam aan op het laatste duel tussen Frans Harmsen en Patrick Loos. Om de spanning nog verder op te voeren liepen ze uit naar een 3-3 tussenstand en kwam alles aan op de laatste leg. Daar waar Vrijbuiter Apeldoorn 1 de beste papieren had aan het begin van de dag zagen ze de promotie naar de hoofdklasse alsnog aan hun neus voorbij gaan aangezien Patrick Loos de beslissende dubbel wist te raken voor de De Schot / Snowextreme Zaandam waardoor de partij eindigde in een 5-5 gelijkspel.

Goed nieuws dus voor Groeten uit Purmerend die vanwege het gelijkspel van de Vrijbuiter Apeldoorn 1 de ploeg in de laatste speelweek met 1 punt voorbij streeft en daarmee promotie afdwingt naar de hoofdklasse voor aankomend seizoen. Zowel Groeten uit Purmerend als DC Ambiance ST Jansteen zullen aankomend seizoen te bewonderen zijn in de hoofdklasse van de SuperLeague.

Enkele teams die promoveren vanuit de regioklassen naar de overgangsklassen zijn ook bekend en deze zijn hier te bekijken.

Update: Zoals beschreven was de spanning bij Vrijbuiter Apeldoorn 1 te snijden in die laatste partij, maar op afstand was dit ook het geval voor Groeten uit Purmerend die afhankelijk waren van die uitslag. Bovenstaand filmpje toont hoe Groeten uit Purmerend vol spanning in afwachting is tot dat ze het goede nieuws vernemen en de bevestiging ontvangen dat ze kampioen zijn geworden en dus promoveren naar de hoofdklasse aankomend seizoen.
.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws