Home Nederland Hoofdnieuws Leon de Geus wint Hemeco Open 2012, Tony West is runner-up

Leon de Geus wint Hemeco Open 2012, Tony West is runner-up

dartfreakz-10004

Leon de Geus is de opvolger geworden van Phil Taylor die vorig jaar het Hemeco Open op zijn naam schreef. De Geus was in de finale met 6-1 te sterk voor Tony West die in zijn thuiswedstrijd niet in zijn spel wist te komen. In de eerste 4 legs gooit hij wel 2 keer 180 maar verder bleven de verlangde triples uit. Leon de Geus liep hierdoor relatief eenvoudig weg naar een 4-0 voorsprong waarmee de SterkDarts-speler nog maar 2 legs nodig had voor de titel. West vocht voor wat hij waard was en pakte pas de 5e leg van de wedstrijd.

De Geus kwam via dubbel 7 op een riante 5-1 voorsprong waarmee hij de druk volledig op de Engelsman wist te zetten. The Tornado mocht vervolgens geen leg meer afstaan wat een onmogelijk opgave bleek. Met een 6-1 overwinning was de winst voor Leon de Geus die daarmee 3.250 euro op zijn rekening mocht bijschrijven.

Nadat de kleine Kyana Frauenfelder uit Oss gisteren het winnende team de Kentering All Stars maar net voor liet gaan stond ze vandaag samen met Carla Molema in de finale van het Hemeco Open 2012. Hun tegenstanders waren Hemeco-speelster Charona de Laat en Marilou Daamen. De net 9 geworden Kyana kan maar net de pijlen uit het bord halen maar weet ze goed richting het bord te krijgen. Als Charona en Marilou de dubbel om 2-2 te maken niet vinden maakt Molema het af waarmee Kyana Frauenfelder en Carla Molema het Hemeco 2012 dames koppeltoernooi met 3-1 winnen.

Klik hier om de foto’s van vandaag te bekijken.

Uitslagen heren toernooi:

{sheet 624}


Dames koppels:

Kyana frauenfelder & Carla Molema – renate Schoenmaker & Danielle Talen 3-0
Barbara broeren & Mariane van de Ven – Eline Dekkers & Borg Jansen 0-3
Janet Jansen & Lisa Schattevoet – Gerdina Heijnen & Sacce te Kloese 2-3
Marilou Daamen & Charona de Laat – Petra Marcus & Saskia Zoeren 3-0

Halve finale:
Kyana frauenfelder & Carla Molema – Eline Dekkers & Borg Jansen 3-1
Gerdina Heijnen & Sacce te Kloese – Marilou Daamen & Charona de Laat 1-3

Finale:
Kyana frauenfelder & Carla Molema – Marilou Daamen & Charona de Laat 3-1

{}.