Home Nederland Hoofdnieuws Herboren Roy Westerlaken terug in vorm en wint Open RKC Waalwijk

Herboren Roy Westerlaken terug in vorm en wint Open RKC Waalwijk

“Het gaat de laatste tijd weer lekker met gooien“, dat waren de woorden van winnaar Roy Westerlaken na zijn gewonnen finale tegen Mark van Haaren (6-4) tijdens de 2e editie van Open RKC Waalwijk. Wederom werd dit toernooi gehouden in het sportcafe van de gerenomeerde eredivisieclub uit waalwijk en ook ditmaal was het toernooi, ondanks de grote concurrentie van andere toernooien (o.a. mariflex), goed bezet. Bijna 70 deelnemers verschenen aan de start, waarbij begonnen werd in poules van 4 en waarbij ook al vroeg in de knockout-fase enkele verrassingen waren. Zo sneuvelde Roger Hellebrand bij de laatste 32 en werd ook “The Dutch Wizard“ Ron Alblas al vroegtijdig geëlimineerd.

Ook was Henry van Es 7 darts onderweg naar een 9-darter, maar miste hij de benodigde 8e triple om geschiedenis te schrijven op een Brutusdarts toenooi. Uiteindelijk waren het dus de in vorm zijnde van Haaren en herboren Westerlaken die streden om de overwinning, waarbij in een hoogstaande finale Westerlaken net aan het langste eind trok. Bij de verliezersronde was het Jelle Kooijstra die nipt de overwinning naar zich toe trok door Sander Vaandrager met 5-4 te kloppen.

Opvallend was de prestatie van debutante Sjanine Gerritse die door een een mooie 2-0 overwinning op veteraan Theo Koppelaar de laatste 16 bij de verliezers wist te halen. De hoogste finish was voor Steffan van der Weggen, 124.

Het volgende toernooi dat mee telt voor de brutusdarts – tour is Open Altena op zondag 5 mei.

Kwartfinale winnaarsronde
1. Jerry van der Made – Stephan de Wit 2-4
2. Wilco Vermeulen – Mark van Haaren 0-4
3. Roy Westerlaken – Michael Neyndorff 4-0
4. Melroy Klein – Henry van Es 4-2

Halve finale winnaarsronde
1. Stephan de Wit – Mark van Haaren 3-5
2. Roy Westerlaken – Melroy Klein 5-4

Finale winnaarsronde
1. Mark van Haaren – Roy Westerlaken 4-6

Halve finale verliezersronde
1. Jelle Kooijstra – Olaf Harlaar 4-1
2. Francke Ruisbroek – Sander Vaandrager 0-4

Finale verliezersronde
1. Jelle Kooijstra – Sander Vaandrager 5-4
.