Home Nederland Hoofdnieuws Gesloten Hilversums Duo Darts Kampioenschap wederom succes

Gesloten Hilversums Duo Darts Kampioenschap wederom succes

osw2011

De voorbereidingen waren getroffen, de prijzenpot gevuld (€ 1.000,-), de 24 deelnemende duo’s bekend. De grote dag van het 3e Gesloten Hilversums Duo Darts Kampioenschap kon aanbreken! Op deze zaterdag 22 juni 2013 werden de mobiele dartsbanen opgebouwd door onze helpende handen Marco Eijking en Paul Knoppert (waarvoor dank). Eenmaal opgebouwd en geïnstalleerd werd begonnen met de loting, die live op de diverse tv schermen te zien was bij café In Dubio, locatie van dienst. 

Het toernooi is uniek in zijn soort, mede door het spelsysteem. Als duo worden per wedstrijd 3 wedstrijden gespeeld: beide spelers een single en samen 1 koppel. Een gewonnen single telt voor 1 punt, de koppel levert 2 punten op. In principe kan er dus gelijk worden gespeeld. Echter op basis van het legsaldo wordt bepaald welke positie in de poule je verkrijgt. Elke leg is dus van belang! De loting werd verricht en door de plaatsing van poulehoofden (dit op basis van behaalde resultaten in voorgaande edities en op basis van divisie waar men in gooit) waren dit uiteindelijk de poules en meteen ook de eindstanden:

Poule 1 Poule 2
1. Paul Schaap / Ron van Paridon 1. Damion Breukers / Melvin Fokker
2. Fred Sierink / Alex Sierink 2. Ritchie Nieuwenhuyze / Nick Boerrookhuizen
3. Richard Kalf / Alex Altena 3. Dennis van den Oever / Danny van Diest
4. Joey Post / Mike Post 4. Rob Nauta / Anja Post

Poule 3 Poule 4
1. Brian van Welie / Richard Nieuwenhuyze 1. Rinco Hesta / Marco Eijking
2. Pascal Aquina / Govinda Oskam 2. Davy Brevet / Frances van Kooten
3. Richard Luigjes / Marco van Schenkhof 3. Ferry Bleij / Bas van Dijk
4. Yorrick van Schaardenburg / Christel Keijzer 4. Jerry Stam / Jeroen Radenborg

Poule 5 Poule 6
1. Mark van Zomeren / Lucas Bos 1. Michael Hagen / Michel Heiwegen
2. Jasper van der Pijl / Erwin Kitselaar 2. Daan Walet / Eugene Smit
3. Paul Knoppert / Ron Smit 3. William Som de Cerff / Brian van Beusekom
4. Dennis Veer / Maurice Tieges 4. Ronald Vis / Rob Jansen

Aangezien de organisatie had gekozen voor zo min mogelijk bye’s in het toernooi, werden er 16 duo’s naar de winnaarsronde en 8 naar de verliezersronde verwezen. Daarom werden de 4 beste nummers 3 geselecteerd en deze mochten hun pijlen slijpen in de winnaarsronde. Dit waren Ferry Bleij/Bas van Dijk, Richard Kalf/Alex Altena, Dennis v.d. Oever/Danny van Diest en Richard Luigjes/Marco van Schenkhof.

In de knock-out werd begonnen met de eerste 8 wedstrijden van de winnaarsronde. Bijna direct al een verrassing, aangezien 2-voudig en verdedigend kampioenen Mark van Zomeren en Lucas Bos bijna het onderspit moesten delven tegen Daan Walet en Eugene Smit, die boven zichzelf uitstegen. Uiteindelijk vielen in 3 spannende potjes de pijltjes in het voordeel van de eerstgenoemden uit. Paul Schaap en Ron van Paridon wonnen vrij eenvoudig (na wat spannende darts) van sponsor Dennis van den Oever en zijn kompaan Danny van Diest. De knock-out in de verliezersronde ging verder met een best of 3 spelsysteem. Hierin plaatsten uiteindelijk Joey Post/Mike Post, Ronald Vis/Rob Jansen, William Som de Cerff/Brian van Beusekom (het duo met de prachtige shirts!) en Jerry Stam/Jeroen Radeborg zich voor de halve finales. William/Brian wonnen van de gebroeders Post en Jerry Stam (tevens sponsor) en Jeroen Radeborg wonnen van Ronald/Rob. Deze halve finales werden wel over b/o 5 gespeeld. De strijd om de 3e en 4e plek werd niet gespeeld aangezien de gebroeders Post echt weg moesten helaas. Zodoende waren Ronald en Rob al zeker van hun prijzengeld en bekers! De finale was spannend. Toch trokken Jerry en Jeroen aan het langste eind door te winnen van William en Brian!

In de winnaarsronde was het ondertussen ook tijd voor de halve finales. Deze werden over een best of 7 gespeeld. Hierin was het duo Michael Hagen/Michel Heiwegen niet meer op volle toeren en moesten het afleggen tegen een strak spelend duo, luisterend naar de namen Rinco Hesta en Marco Eijking. In die wedstrijd won Michael Hagen zijn single nog wel (leuk detail: Rinco gooit 140 en Michael 180 eroverheen), maar moest zijn partner Michel het afleggen tegen de goed spelende Marco. De koppel liep niet zo vlekkeloos als vooraf gedacht, ware het niet dat dat juist wel het geval was bij Rinco/Marco. Deze koppel ging met 1-4 naar de laatstgenoemden en dus plaatsten zij zich als eerste voor de finale!

De andere halve finale was een spannende: Mark van Zomeren/Lucas Bos versus Brian van Welie en Richard Nieuwenhuyze. Brian begon voortvarend en kwam op 2-0 voor, maar Mark wist zijn rug te rechten en won alsnog met 4-2 (o.a. met belangrijke 104 finish). Richard, gefocust als altijd in dit soort situaties, wist Lucas met dezelfde cijfers te verslaan, waardoor het 1-1 stond en dus de koppel uitkomst moest bieden. Deze was helaas voor de wedstrijd niet meer spannend: 4-0 voor Mark en Lucas.

De strijd om de 3e/4e plaats werd gespeeld door Michael/Michel versus Brian/Richard. Door de uitslagen van de singles was het spelen van de koppel overbodig aangezien dan enkel nog gelijk kan worden gespeeld in punten, maar het legsaldo te groot was in het voordeel van Michael/Michel.

Dan de finale. Op papier een kraker van jewelste. En dat werd het ook! Mark van Zomeren/Lucas Bos vs. Rinco Hesta/Marco Eijking. De kopmannen begonnen aan hun single b/o 7, daar waar het publiek hun favorieten aanmoedigden. De eerste leg was bepalend voor de wedstrijd zo bleek: Mark pakte deze en was vervolgens niet meer te achterhalen. Rinco zakte qua niveau wat weg (wel de hele dag goed gegooid, maar kon het niet meer bolwerken): 4-0 voor Mark. Dan Lucas tegen Marco. De laatste tijd hebben we Marco moeten missen vanwege wat fysieke problemen, maar hij bewees weer helemaal terug te zijn. Een quote van hemzelf: “ben er nog lang niet”. Wel won hij van Lucas met maar liefst 4-1, waardoor de stand weer gelijk was (1-1). De koppel was dus alles beslissend! Daar waar Rinco het probeerde weer op te pakken, kon Marco zijn niveau vasthouden. Echter Mark en Lucas waren erg op dreef en o.a. met een 129 finish van Mark werd het al snel 4-0 voor de titelverdedigers en dus wonnen zij hun 3e titel op rij!

Nog even de winnaars met het prijzengeld erachter op een rijtje:

Winnaarsronde: Verliezersronde:
1.Mark van Zomeren / Lucas Bos € 350,- 1. Jerry Stam / Jeroen Radeborg € 120,-
2.Rinco Hesta / Marco Eijking € 225,- 2. William Som de Cerff / Brian van Beusekom € 80,-
3.Michael Hagen / Michel Heiwegen € 125,- 3. Ronald Vis / Rob Jansen € 50,-

Hoogste finish van het toernooi: 147, Michael Hagen (totaal aantal finishes vanaf 100 of meer: 16). Ook dit leverde € 25,- op.
De meeste 180ers waren voor Marco Eijking met 2 stuks (ook Rinco had er 2, maar Marco gooide zijn 2e eerder). Ook dit leverde € 25,- op. Totaal aantal 180’s dit toernooi: 12.

Mocht er overigens een prijs zijn voor mooiste outfit dan waren Jasper van der Pijl en Erwin Kitselaar zeker de winnaars van dit klassement geworden.

Al met al sloten we af rond 21:30 uur met de prijsuitreiking. Ook deze 3e editie was wederom een geslaagd evenement, uiteraard mede dankzij de vele deelnemers en de hulp van velen. Café In Dubio bedankt voor het beschikbaar stellen van de locatie. Ook mogen wij onze sponsoren niet vergeten, ook zij enorm bedankt voor hun bijdrage en tevens (sommige) toezeggingen voor volgend jaar!

Hoofdsponsoren: Medesponsoren:
Metsel- en Lijmbedrijf van den Oever www.mascot-online.nl
Onderhoudsbedrijf J. Stam Garage Brugge
Leeuw Garage
Van Paridon Bouw
Luno Kitchen

Wij zijn er zeker van dat er volgend jaar een 4e editie zal gaan komen. Dankzij vele positieve reacties hebben wij als organisatie er nu alweer zin in!

Met vriendelijke groet,
Mark van Zomeren & Lucas Bos
Organisatie Gesloten Hilversums Duo Darts Kampioenschap