Home Nederland Hoofdnieuws Hoe een Dart Kwaliteit zou moeten zijn. Tips voor Beginners

Hoe een Dart Kwaliteit zou moeten zijn. Tips voor Beginners

Wanneer het tijd is om je versleten dartpijlen te vervangen of te upgraden naar dartpijlen met hoge prestaties, is kwaliteit één ding dat je in gedachten moet houden. Maar hoe kun je zien of de set die je aandacht heeft getrokken van de kwaliteit is die je wenst?

Laten we eens een paar tips doornemen die je zullen helpen om de juiste kwaliteit dartpijlen te vinden en erin te investeren.

Dart materiaal

Als je denkt dat het eindelijk tijd is om je dart set te vernieuwen, begin dan met het materiaal. Al met al voelt het spelen van dart simulaties op een nieuwe online casino goed, maar je mist het spelen van het daadwerkelijke spel, nietwaar?

Het materiaal waar je dartpijlen van gemaakt zijn bepaalt hun kwaliteit, aangezien hun stevigheid, gewicht en gevoel grotendeels afhangt van het materiaal. Messing, nikkel, en wolfraam zijn de meest populaire materialen gebruikt om darts te vervaardigen. 

Professionele spelers hebben de neiging de voorkeur te geven aan dartpijlen van wolfraam, vooral omdat ze een relatief hogere dichtheid hebben in vergelijking met de andere materialen. 

Tungsten darts hebben de reputatie slijtvast te zijn. Vandaar, zul je spelen met hen voor een lange tijd voordat je ze moet vervangen. Tungsten stelt fabrikanten in staat om slankere darts te maken zonder afbreuk te doen aan hun gewicht.

Wat zijn de voordelen van slankere dartpijlen?

Om te beginnen zijn ze makkelijker bij elkaar te houden terwijl je wacht op je beurt om te spelen. Bovendien minimaliseren ze de bounce-outs die je de overwinning kunnen ontzeggen.

Als je wilt investeren in top-kwaliteit dartpijlen, zorg er dan voor dat ze gemaakt zijn van tungsten.

Zilveren, nikkel of messing dartpijlen kunnen ook werken, maar hun karteling heeft de neiging sneller te slijten dan die van wolfraam. De olie op je handen breekt deze darts sneller af, waardoor de grip minder wordt. 

Wanneer je verschillende tungsten dartpijlen vergelijkt, ga dan altijd voor die met een hoger percentage tungsten (omdat deze van hogere kwaliteit zijn). 

De grip van de dartpijl

De grip van je dartpijlen is van vitaal belang omdat het de mate van controle bepaalt die je hebt over de dartpijl tijdens het gooien.

Je hebt waarschijnlijk al gemerkt dat de grip van elke set darts die je vasthoudt anders aanvoelt- sommige zijn zwaar gekarteld terwijl andere glad zijn.  

Zwaar gekartelde dartpijlen zijn van betere kwaliteit omdat ze een betere grip bieden. Om deze reden voegen dartfabrikanten ribbels, sneden en groeven toe om slip te minimaliseren, grip te verbeteren en de kwaliteit van hun dartpijlen te verhogen. 

Vermijd echter dartpijlen die te veel karteling hebben, omdat hun ruwe oppervlak uw doel kan compromitteren. Wanneer de barrel van een dartpijl te ruw is, zal het je werpen in gevaar brengen omdat het aan je vingers zal kleven. 

De lengte van de shaft van je dartpijl

De lengte van de shaft van je dart bepaalt de stabiliteit tijdens de vlucht. Als je wilt gooien zoals Gary Anderson, moet je rekening houden met de lengte van de shaft van je dartpijl.

Langere shafts hebben het voordeel dat ze minder bounce-outs en drukte op de dartborden veroorzaken, maar ze verminderen de stabiliteit van de darts. Omgekeerd kunnen dartpijlen met kortere shafts je stabielere worpen geven, maar ze stuiteren gemakkelijker van de dartborden. 

De maximale lengte die voor competities is vastgesteld is 12 inch, maar fabrikanten maken zelden dartpijlen van deze lengte.

Je moet in staat zijn om stabiele darts te gooien terwijl je bounce-outs vermijdt en om dit te bereiken, kies je darts van ongeveer 5-7 inch. 

Darts waarvan de lengte binnen deze marges valt en zijn voorzien van spinning ends zijn van goede kwaliteit.  

De spinnende uiteinden verminderen de wrijving op het punt van impact van de dartpijl. Hierdoor bereiken ze een strakkere groepering.  

Spinnende dartpijlen verbeteren de vlucht van je dartpijl niet, maar ze minimaliseren deflecties en gescheurde vluchten door de dartpijl in staat te stellen weg te draaien wanneer deze geraakt wordt door een andere dartpijl. 

De Accessoires Die Bij De Darts Worden Geleverd

Accessoires kunnen de prestaties en veelzijdigheid van je dartpijlen verbeteren, waardoor je geld kunt besparen. 

Bijvoorbeeld, bij dartpijlen met schroefbare shafts kun je de lengte aanpassen aan je eigen voorkeur. Je hoeft dus geen dartpijlen van verschillende shaftlengtes te kopen, waardoor je geld bespaart.

Op dezelfde manier beschermen kwaliteitsdarmen je dartpijlen tegen barsten of opwarming, waardoor ze langer meegaan (en je op de lange termijn geld besparen).

Uiteindelijk zal de keuze van uw dartpijlen afhangen van uw voorkeur.