Home Nederland Hoofdnieuws Hoofdklasse: Café Takema onderuit door dubbel probleem

Hoofdklasse: Café Takema onderuit door dubbel probleem

Superleague_wedstrijdverslagen

Vandaag moesten we thuis tegen Havenzicht1. Nadat we de spelers van Havenzicht al om 11.30 konden begroeten, starten we een half uur eerder i.v.m het slechte weer. We Starten met Albertino Essers, Johnny Okken, Bart van de Biesebos en Jan Dekker tegen Bryan de Hoog, Cor Ernst, Mareno Michels en Jan Karel. De roundrobin verloren we met 4-9 mede omdat we niet scherp genoeg waren. 0-1.

De 1e singel.Johnny tegen Bryan, Johnny was hier wat scherper dan Bryan. Beide Heren begonnen sterk met elk de maximale schore was het johnny die de eerste leg verdient won met een 13 darter. Bryan antwoordde hierna met een 14 darter, waarna Johnny weer antwoordde met een 15 darter. 2-1. De 4e leg was van beide heren van minder niveau, maar johhny pakte de leg op dubbel 18. 3-1. Bryan kwam nog sterk terug met een 14 darter tot 3-2, maar Johnny pakte in 17 pijlen de 6 leg met 48 uit de leg voor de 4-2 winst en het stond weer 1-1. ( gem Johnny 30.32)

De 2e singel. Albertino tegen Cor.Het was vandaag Cor zijn dag niet want Tino won gemakkelijk met 4-1 omdat het bij Cor niet lukte de tripple te vinden, Tino won met o.a een 120 en een 80 finish. 2-1 voor ons ( gem. Tino 28)

De 3e singel Bart tegen Mareno. Bart had hier moeite om de dubbels te gooien. Bart kwam nog wel 1-0 voor maar verloor onnodig met 4-2. Schorend vermogen was Bart sterker dan Mareno, maar Mareno was sterker op de dubbels.2-2 ( gem Bart 25,5)

De 4e singel. Jan Dekker tegen Jan Karel. Jan (Dubbel) Dekker was hier te sterk voor Jan Karel. Jan won dan ook verdient me 4-0 en het stond weer 3-2 voor ons. (gem Jan Dekker 28,08)

We wisten dus dat we de winst konden pakken in de koppels, maar we kwamen bedrogen uit. In de koppels hadden we een offday. Misschien iets te veel geven in de singel?? ik weet het niet, maar we gaven onnodig de koppels weg.

1e Koppel Johnny en Jan tegen Bryan en Jan. Kansen gehad voor de winst. i.p.v met 3-0 te winnen, werd het 1-3. tussenstand 3-3.

2e koppel Tino en Bart tegen Mareno en Jeffrey Stigter ( voor Cor). Hier waren de kansen er ook maar nipt verloren met 2-3. en 3-4

3e Koppel. Johnny en Jan tegen Mareno en Jeffrey. Mareno en Jeffrey waren nog warm en dat gaf hier misschien hun voordeel want schorend vermogen waren ze beter dan Johnny en Jan die te weinig punten gooiden. Kansen waren er nog om 2-1 voor te komen maar ze verloren met 1-3. en 3-5

4e koppel Tino en Bart tegen Bryan en Jan. We moesten deze winnen om nog een kans te maken voor 5-5. Misschien lag hier de druk te hoog want ook deze koppel werd met 1-3 verloren. 3-6.

De solo ging tussen Stefan van Dalen en Bryan de Hoog. Hier was Bryan sterker dan Stefan. 1-4 en eindstand 3-7.

Vandaag hebben we net als tegen Oranje Bar verloren op de dubbels. Ik zal niet zeggen dat we anders gewonnen hadden, maar een gelijk spel had er zeker in gezeten.Maar je weet ook dat je in deze hoofdklasse die kansen op de dubbel ook moet pakken, anders doet de tegenstander het wel.
Na gezamenlijk nog even lekker chinees gegeten te hebben ( het was zo lekker dat Jan Karel voor onderweg nog een bakje meenam) en wat gedronken te hebben namen we afscheid van Ridderkerk en we maken ons op voor de volgende wedstrijd uit 18 december ten Blue Fingers Wapenveld.

Tekst: Arie Ossel

Redactionele noot: Het gaat hierboven om een ingestuurd bericht. Dartfreakz.nl is op geen enkele wijze verantwoordelijk voor uitspraken die gedaan worden door de schrijver van deze tekst.