Home Nederland Hoofdnieuws Hurrebrink, Gerrits en Hof winnen de 3e DVO jeugdranking in Almelo

Hurrebrink, Gerrits en Hof winnen de 3e DVO jeugdranking in Almelo

Wesley_Hurrebrink

3 Jaar geleden stopten we met de DVO jeugdranking omdat er te weinig deelname was. Na die tijd zijn er diverse ideeën geweest, maar die kwamen nooit echt tot uitvoer. Vorig jaar rond deze tijd werd een groot plan aan de DVO-leden voorgelegd en iedereen stemde ermee in. En al dan DVO-lid Christian Kist Lakeside kampioen wordt, is het tijd om het plan door te zetten. Zo begonnen we diverse locaties te zoeken om weer een jeugdranking te starten en diverse locaties pakten de jeugd weer op. Zo kon het dus gebeuren dat we in september de eerste DVO-jeugdranking 10 kinderen konden inschrijven.

Het begin was er en de hoop was dat we het door konden zetten. In oktober melden zich al 16 kinderen bij de 2e jeugdranking in Vroomshoop. Boven verwachting en wie weet wat nog zal volgen. Vandaag stond alweer de 3e jeugdranking bij Memory in Almelo op het programma en maar liefst 21 kinderen melden zich. 9 junioren, 10 aspiranten en 2 meisjes. De spelers werden over 4 poules verdeeld en zo kon er vol tevredenheid om 12.45 uur begonnen worden. Het jongste meisje deed bij de aspiranten mee en het oudste bij de junioren.

Na de poules mochten de meisjes direct de finale spelen tegen elkaar. Bij de junioren gingen er 4 naar de winnaarsronde en 5 naar de verliezersronde. En bij de aspiranten gingen er 5 spelers naar de winnaarsronde en 5 naar de verliezersronde. De uitslagen:

Meisjes finale:
Cassandra Hof-Sylvana Veltman 3-2

Ondanks het leeftijdsverschil kon Sylvana goed meekomen. Tot ieders verrassing gooide ze in de poule een mooie 78-finish uit met triple 19, single 7 en dubbel 7. Voor Cassandra was het de 3e winst op rij en de hoop is dat er wat meer meisjes gaan komen.

Aspiranten:
Kwartfinale verliezersronde:
Ryan Veltman-Levy Jansen 0-2

Halve finale verliezersronde:
Seth Jansen-Stijn Bontekoe 0-2
Milan Bontekoe-Levy Jansen 2-0

3e/4e plaats verliezersronde:
Seth Jansen-Levy Jansen 2-1

Finale verliezersronde:
Milan Bontekoe-Stijn Bontekoe 2-0

In de poule wist Stijn nog van zijn oudere broer te winnen, maar in deze finale kwam Stijn niet mee. Moet wel gezegd worden dat de dubbel nog niet echt wil lukken bij deze heren van 6 en 9 jaar.

Kwartfinale winnaarsronde:
Justin Veltman-Collin van Montfoort 2-0

Halve finale winnaarsronde:
Pascol Rooks-Niek Vos 2-0
Wesley Hurrebrink-Justin Veltman 2-1

3e/4e plaats winnaarsronde:
Niek Vos-Justin Veltman 0-2 (Justin 108-check)

Finale winnaarsronde:
Pascol Rooks-Wesley Hurrebrink 0-3

Ook voor Wesley is het de 3e winst op rij. Moet wel gezegd worden dat de 0-3 vertekend is omdat Pascol meerdere pijlen voor de dubbels kreeg, maar hij wist die niet te verzilveren. Wesley wist wel raad met de verkregen kansen. Hij sloot de partij af met een mooie 85-check (t15,d20) Hij had vandaag ook de hoogste finish met 114 (d5,t18,bull)

Junioren:
Kwartfinale verliezersronde:
Robin Schutte-Rik Vroom 3-1

Halve finale verliezersronde:
Ramon Machielsen-Danny Kiewiet 0-3
Robin Schutte-Fabian Schrijver 1-3

3e/4e plaats verliezersronde:
Robin Schutte-Ramon Machielsen 0-2

Finale verliezersronde:
Danny Kiewiet-Fabian Schrijver 1-4

Fabian kwam uit een zware poule, maar pakte door zijn overwinning in de verliezersronde zijn punten toch nog mee. Danny deed het vandaag ook lekker en de verwachting is dat hij de komende rankingen in de winnaarsronde mee zal gaan doen.

Halve finale winnaarsronde:
Damien Gerrits-Tom Schulte 4-2
Gerjan Veltman-Boyd Hoevenberg 0-4

3e/4e plaats winnaarsronde:
Tom Schulte-Gerjan Veltman 1-4

Finale winnaarsronde:
Damien Gerrits-Boyd Hoevenberg 5-3 (Boyd 2×180)

Een echte finale waar alles inzat. Damien mocht beginnen en hield zijn leg in 24-darts. Boyd antwoorde met een 23-darter en maakte er weer 1-1 van. Damien hield hierna overtuigend zijn eigen leg weer in 20-darts. Boyd begon de 4e leg goed met een 140-score, maar Damien antwoorde met 140 gevolgd door 100. Uiteindelijk brak Damien Boyd en maakte er 3-1 van in 24-darts. Hierna leek Damien zijn ritme kwijt te zijn en Boy maakte er goed gebruik van en pakte de volgende twee legs in 29 en 32 darts. De stand was inmiddels 3-3. De beide heren hadden een paar mindere scores en ondanks 2 keer de maximale score van Boyd, was het Damien die de laatste 2 legs in 27 en 29-darts pakte en hiermee de 3e DVO jeugdranking op zijn naam schreef. Hiermee neemt Damien de 1e plaats weer in in de stand die vanavond op www.dvojeugd.nl geplaatst zal worden. Boyd pakte nog wel de hoogste finish met 127 (triple 20, triple 17 en dubbel 8)

De volgende jeugdranking is 9 december bij Juliana in Hengelo. De hoop is dat we dan minstens hetzelfde aantal deelnemers hebben.
.