Home Nederland Hoofdnieuws Verslag van jaarlijkse afsluiting Betuwse Kroegen Dart Competitie

Verslag van jaarlijkse afsluiting Betuwse Kroegen Dart Competitie

Belgie

De Betuwse Kroegen Dart Competitie begeleid al bijna 15 jaar een tal van dartsteams. Deze teams spelen in competitieverband tegen andere teams uit de regio. De competitie start in oktober en eindigt in de maand mei. Dit met als gevolg dat er een heus kampioenschap wordt gespeeld om een supercup en als afsluiting een bierrondetoernooi en gezellig samen zijn met elkaar onder het genot van een hapje en een drankje en de prijsuitreiking.

Afgelopen zaterdag 19 mei was de afsluiting van het seizoen, dit werd gehouden in het clubgebouw van De Brasem in Tiel. Zomerzorg 1 uit Kerk-Avezaath werd ongeslagen kampioen, op de hielen gevolgd door Wendela 1 uit Tiel. De beste speler was Harry van Haarlem met de hoogste finish van 170 en maar liefst 11 stuks aan 180-ers. De beste dame was Ester Kuiperij met de hoogste finish van 106 en 3 stuks aan 180-ers.

De Supercup was dit jaar wederom voor Wendela 1 in een zinderene partij tegen de Zomerzorg 1. De bierronde was hiervoor nodig 9-8.

Uitslag van het bierrondetoernooi was in de winnaarsronde Zomerzorg 1 en tweede werd De Brasem 2.  In de verliezersronde was ’t Voorhuys dat iets beter was dan de Zomerzorg 2. De sportiviteitsprijs was dit jaar voor zomerzorg 1 en 2. 
.