Home Nederland Hoofdnieuws Gesloten Flakkee wederom een groot succes in Achthuizen

Gesloten Flakkee wederom een groot succes in Achthuizen

Martin_Jongejan

Afgelopen zondag werd alweer het 17e Gesloten Flakkee gehouden in Achthuizen. Het toernooi, alleen toegankelijk voor FDF-leden, werd weer druk bezocht door de Flakkeese darters en mocht dan ook weer een succes genoemd worden. Er werd begonnen met het koppeltoernooi en daar zagen we uiteindelijk een hele mooie finale in de winnaarsronde tussen de gebroeders Martin & Barry Jongejan (titelverdedigers) en John Vlietland met Gerard van Eck. Nadat de wedstrijd gelijk opging tot 2-2, werd de vijfde leg gewonnen door Vlietland/Van Eck. De zesde leg bleek de beslissende aangezien John Vlietland 170 wist te finishen en kon iedereen zich opmaken voor het singletoernooi.

In het singletoernooi werd er eerst begonnen met de poulefases, waar uiteindelijk toch verrassend Gerard van Eck en Peter van Nimwegen genoegen moesten nemen met een plaats in de verliezersronde. Toch zou Van Nimwegen ook daar de finale niet halen, dit doordat hij uitgeschakeld werd door teamgenoot Jan IJpelaar. Van Eck zou de finale wel halen, waar hij het op moest nemen tegen deze IJpelaar. Het onderlinge krachtsverschil bleek toch te groot voor Jan IJpelaar en wist Van Eck met 4-1 te winnen in de finale van de verliezersronde.

In de winnaarsronde ging het er aardig hard aan toe. Zo zagen we dat in de voorronde Wilko Kattestaart te kort kwam tegen Sander van Oostenbrugge en dat Wim Knöps te sterk was voor Arno Doornhein. Bij de laatste zestien ging het vuurwerk pas echt beginnen, daar kwam Martin Jongejan met een late eindsprint om te winnen van Arto in ’t Veld en Roy Moerenhout wist Wim Knöps maar nipt te verslaan. John Vlietland, John Lokken en Jan Melissant kende weinig moeite met hun tegenstanders deze ronde, respectievelijk Lieven Raap, Dirkjan Bijl en Wim Bakelaar.

In de kwartfinales zagen we dat de gebroeders Jongejan ontketend waren, beiden wisten dan ook hun partij te winnen, wat zou betekenen dat ze elkaar tegen zouden komen in de halvefinale. Zo ook Roy Moerenhout en John Vlietland, die wisten te winnen van Rien Kievit en John Lokken. De halvefinale tussen de gebroeders bleek een vrij eentonige wedstrijd, dit mede omdat de oudste, Barry, scorend te kort kwam tegen de jongste. Dus wist titelverdediger Martin Jongejan zich te kwalificeren voor de finale, waar hij zijn eilandelijke rivaal John Vlietland tegen kwam. Vlietland kende ook weinig moeite met zijn tegenstander, Moerenhout.

Jongejan en Vlietland speelden eerder die dag ook al tegen elkaar in het koppeltoernooi, nu kon Jongejan dus revenge nemen op zijn verloren partij. Maar dit bleek niet al te gemakkelijk, aangezien John Vlietland ook een uitermate sterke tegenstander is. In een Best of 9 legs ging het ook nu weer gelijk op tot 3-3, maar ditmaal wist Jongejan de laatste twee legs te finishen. Martin Jongejan wist voor de vierde maal de titel Gesloten Flakkee Singles op zijn naam te zetten. Hiermee zet Jongejan zich op een voetstuk aangezien hij de eerste is met vier overwinningen. Hij wordt gevolgd door zijn broer Barry Jongejan en Pieter Wolfert beiden met drie overwinningen.

Uitslagen singletoernooi
Winnaarsronde
Laatste 16 – Best of 5 legs
Sander van Oostenbrugge – Jos de Jager = 3-0
Barry Jongejan – Johan Visbeen = 3-0
Jan Melissant – Wim Bakelaar = 3-1
Martin Jongejan – Arto in ’t Veld = 3-2
Rien Kievit – Arjan Versendaal = 3-2
Wim Knöps – Roy Moerenhout = 2-3
John Lokken – Dirkjan Bijl = 3-0
John Vlietland – Jaap Dijksman = 3-0

Kwartfinale – Best of 5 legs
Sander van Oostenbrugge – Barry Jongejan = 1-3
Jan Melissant – Martin Jongejan = 1-3
Rien Kievit – Roy Moerenhout = 2-3
John Lokken – John Vlietland = 0-3

Halve finale – Best of 7 legs
Barry Jongejan – Martin Jongejan = 1-4
Roy Moerenhout – John Vlietland = 1-4

Finale – Best of 9 legs
Martin Jongejan – John Vlietland = 5-3

Verliezersronde
Halve finale – Best of 5 legs
Frank van Engen – Gerard van Eck = 2-3
Marco Minheere – Jan IJpelaar = 2-3

Finale – Best of 7 legs
Gerard van Eck – Jan IJpelaar = 4-1

Uitslagen Koppeltoernooi:
Winnaarsronde
Halvefinale – Best of 5 legs
J. Visbeen / F. v. Engen – M. Jongejan / B. Jongejan = 0-3
P. v. Nimwegen / S. v. Oostenbrugge – G. van Eck / J. Vlietland = 0-3

Finale – Best of 7 legs
M. Jongejan / B. Jongejan – G. van Eck / J. Vlietland = 2-4

Verliezersronde
Halve finale – Best of 5 legs
W. Bakelaar / A. in ’t Veld – M. vd Nieuwendijk / W. Kattestaart = 3-2
J. Lokken / R. Moerenhout – A. Doornhein / M. Meijer = 3-0

Finale – Best of 5 legs
W. Bakelaar / A. in ’t Veld – J. Lokken / R. Moerenhout = 1-3

Top 5 hoogste finish:
170 – John Vlietland
145 – Barry Jongejan
127 – Barry Jongejan
122 – Jan Melissant
122 – John Vlietland

180 klassement:
11x Martin Jongejan
6x John Vlietland
2x John Lokken, Wilko Kattestaart, Jan Melissant, Roy Moerenhout en Arto in ’t Veld
1x Negen andere spelers.

Beste leg van de dag:
11 darter gegooid door Martin Jongejan
.