Vogel wint Open ENC Darts, Damien en Laura winnen jeugdtoernooi Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Vogel wint Open ENC Darts, Damien en Laura winnen jeugdtoernooi

Vogel wint Open ENC Darts, Damien en Laura winnen jeugdtoernooi

Vandaag waren er weer 3 toernooien tegelijk bij ENC Darts in Nijverdal. Omdat de deelname aan toernooien waar geen groot prijzengeld op staat, wat naar beneden is gegaan en er weer een poging gedaan wordt wat voor de kinderen te organiseren, houdt ENC Darts om de 3 maanden meerder toernooien tegelijk. De ruimte is er en de ambitie ook. Helaas waren er deze keer maar weinig kinderen, maar die gingen wel allemaal met een beker en een tegoedbon naar huis.

Bij de aspiranten hadden we 4 kinderen waarvan er maar 1 eerder aan toernooien had meegedaan. Laura Wind (13 jaar), Erik Wind (9 jaar), Milan Bontekoe (9 jaar) en Stijn Bontekoe (6 jaar). Ze mochten in 1 poule uitmaken wie de winnaar zou worden en ze speelden 5 legs 301 en als het niet lukte de dubbel te gooien, werd er na 5 pogingen, voor de bull gegooid voor de leg-winst. Omdat er ook nog een bekertje voor de hoogste finish was, werd telkens opgeschreven wie de hoogste dubbel had. Milan gooide eerst dubbel 4 uit, Erik maakte er dubbel 6 van en Milan ging er weer overheen met d17. Dit leek de hoogste finish te worden, maar Laura wist in haar laatste partij 74 uit te gooien. Zij wist vandaag ook alledrie haar wedstrijden te winnen en werd zo winnaar bij de aspiranten met een tegoedbon van 20 euro en 2 bekers. Erik Wind werd 2e, Milan Bontekoe 3e en Stijn Bontekoe 4e. De laatste wist nog wel in zijn laatste wedstrijd van zijn grote broer te winnen. Leuk was dat hij (op zondag) direct naar de Intertoys wou om zijn tegoedbon voor speelgoed om te ruilen.

Bij de junioren hadden we ook 4 kinderen, waarbij 1 die nog nooit aan een darttoernooi had meegedaan. Omdat ze toch iets beter gooien dan de aspiranten, mochten ze onderling in een best off 7, de strijd met elkaar aangaan. Verbazend was wel dat ze eerder klaar waren dan een aantal seniorenpoules die een best off 5 speelden. Nadat de poule gespeeld was mochten de nummers 1 en 2 tegen elkaar gooien voor de winst van het toernooi en de nummers 3 en 4 voor de 1e prijs in de verliezersronde. Uiteindelijk maakte dit niks uit voor de einduitslag, want Damien Gerrits won van Fabian Schrijver met 6-2 en Rhandy Drees won met 4-0 van Robbin Schutte. Damien wist in de finale de hoogste finish met 79 te gooien die even daarvoor nog door Rhandy op 74 was gezet. Ook deze heren kregen allemaal een tegoedbon en een beker en bleven nog even kijken naar de finales van het seniorentoernooi.

Het leek er op dat er vandaag weinig deelnemers zouden zijn aan het 32e Open ENC Darts. Gelukkig voor de organisatie was het slecht weer en besloten toch uiteindelijk nog 24 darters mee te gaan doen. Een mooi aantal om 6 poules te spelen waardoor iedereen een gelijk aantal wedstrijden kon gooien in de poules. Na de poules gingen de nummers 1 en 2 naar de winnaarsronde en de nummers 3 en 4 naar de verliezersronde. 12 darters hield in dat er 4 darters een bye hadden en die konden dus mooi de 4 wedstrijden in de achtste-finale tellen. De uitslagen:

Achtste-finale verliezersronde:
Pieter Faes-Mans Winf 3-0
Arjen Maneschijn-Arjan Lepelaar 0-3
Gerard Snoeijer-Belinda Storr 3-0 (Gerard 112-check)
Domingus Souhuwat-Bert Drees 0-3

Kwart-finale verliezersronde:
Mitchell Helmink-Pieter Faes 0-3
Dennis Stoelhorst-Arjan Lepelaar 2-3 (Dennis 1x180)
Jamie Dijk-Gerard Snoeijer 3-2
Rene Nijland-Bert Drees 3-0

Halve-finale verliezersronde:
Pieter Faes-Arjan Lepelaar 1-3
Jamie Dijk-Rene Nijland 0-3

3e/4e plaats verliezersronde:
Jamie Dijk-Pieter Faes 0-3

Finale verliezersronde:
Arjan Lepelaar-Rene Nijland 4-0

Het leek erop dat Rene de 0 zou houden in de knock-out fase, want Arjan had meer moeite moeten doen om de finale te behalen. Maar het was Arjan die liet zien dat hij toch echt wel een pijltje kan gooien en met gemakt wist hij de finale te winnen. Rene was uiteindelijk nog wel blij met zijn beker die weer bij de collectie ENC Darts-bekers gezet kan worden.

Achtste-finale winnaarsronde:
Rutger Gerssen-Maikel van Munster 3-2 (Rutger 101-check)
Klaas Veneberg-Peter Weinreder 3-1
Martin Nijmeijer-Jan Vogel 2-3 (Martin 118-check Jan 112-check)
Remi Schildkamp-Sander Zwarthof 3-1 (Remi 1x180)

Kwart-finale winnaarsronde:
Herman Wind-Rutger Gerssen 1-4 (Rutger 1x180 + 126-check)
Murat Sezer-Klaas Veneberg 4-1 (Klaas 1x180 Murat 1x180)
Jan Vogel-Ronald Lenderink 4-3 (Ronald 1x180)
Jeffrey de Ruiter-Remi Schildkamp 4-3 (Remi 1x180)

Halve-finale winnaarsronde:
Rutger Gerssen-Murat Sezer 5-1 (Rutger 100-check)
Jan Vogel-Jeffrey de Ruiter 5-1

3e/4e plaats winnaarsronde:
Murat Sezer-Jeffrey de Ruiter 5-2

Finale winnaarsronde:
Rutger Gerssen-Jan Vogel 3-6 (Rutger 148-check Jan 3x180)

Jan wist de bull te winnen en mocht de finale beginnen en zette met een 17-darter direct de toon. Rutger antwoorde met een 20-darter voor 1-1. De 3e leg leek naar Jan te gaan, maar nadat hij de dubbel gooide wist Rutger een mooie 148-check te gooien die uiteindelijk het hoogste bleef. Jan brak direct weer terug met een 17-darter. De leg hierna begonnen beide darters slecht en uiteindelijk brak Rutger wederom en nam een 2-3 voorsprong tegen de darts in. Jan, wederom niet onder de indruk, brak direct weer terug met een 18-darter, gevolgd door een 18-darter in zijn eigen leg waardoor hij weer een voorsprong nam met 4-3. De leg hierna moest Rutger proberen in de wedstrijd te blijven, maar beide darters misten veel dubbels. Uiteindelijk wist Jan in 30-darts deze leg te pakken voor een 5-3 voorsprong. De 9e leg waarin hij zelf mocht beginnen, werd gestart met een 180 voor Jan en in 16-darts wist hij uit te gooien en het 32e Open ENC DARTS op zijn naam te schrijven. Een mooie finale die al om 16.15 uur was afgelopen! Nadat de meeste darters hun shaggie hadden gerookt werden de prijzen uitgereikt en konden de meesten naar huis.
Vandaag gaat alle lof weer naar Selena Wijnhoud, Maikel van Munster en Patricia Zandvoort die de bar en de warme hap voor hun rekening namen!

Hoge Finishes:
148 Rutger Gerssen
126 Rutger Gerssen
118 Martin Nijmeijer
115 Jan Vogel
112 Jan Vogel
112 Gerard Snoeijer
106 Klaas Veneberg
101 Rutger Gerssen
100 Rutger Gerssen

Hoge Scores:
3x180 Remi Schildkamp
3x180 Rutger Gerssen
2x180 Klaas Veneberg
2x180 Murat Sezer
1x180 Martin Nijmeijer
1x180 Herman Wind
1x180 Jeffrey de Ruiter
1x180 Arjan Lepelaar
1x180 Dennis Stoelhorst
1x180 Ronald Lenderink
.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws