Home Nederland Hoofdnieuws Laco Heren-Donhn verslaan RDO met grote cijfers

Laco Heren-Donhn verslaan RDO met grote cijfers

RegioDarts_Noord_Holland

Op zaterdag 8 oktober werd in Café de Swan in Heerhugowaard de Laco-wedstrijd tussen de Dart Organisatie Noord-Holland-Noord (DONHN) en de Rotterdamse Dart Organisatie (RDO) gegooid.

Het thuisteam ging voortvarend van start en nam al snel de voorsprong. Ondanks dat RDO van alles probeerde om het eerste punt te pakken was het de DONHN die na de Single’s al met 9-0 voor stonden.

Ook de eerste twee koppels gingen naar de heren van de DONHN. (11-0) Na een korte onderbreking werd de tweede helft van de koppels afgewerkt welke ook beiden in eigen beheer bleven(13-0)

Langzaam maar zeker begon de spanning bij beide teams toe te nemen. Voor de RDO de vraag of en vooral wanneer ze het eerste punt gingen pakken, en de DONHN begon er steeds meer in te geloven om vooral alle punten te willen behouden.

Na de Trio’s stond alleen de solo een White-Wash nog in de weg!!

Na spannende “finale” waarbij de DONHN op een 1-2 achter kwam kwam het aan op de beslissende 5e leg. René Menning van de DONHN wist deze uiteindelijk koelbloedig uit te gooien.

Hierdoor was de 17-0 voor de DONHN een feit!!!

Ook de dames van de DONHN wisten uiteindelijk de winst naar zich toe te trekken door tegen de dames van de RDO te winnen met 6-5.

Tekst: Huub Savelberg en Hugo van der Linden.