Home Nederland Hoofdnieuws Verslag L&L Nederhemert 2 – De zwaantjes Eindhoven

Verslag L&L Nederhemert 2 – De zwaantjes Eindhoven

Superleague_wedstrijdverslagen

Na onze goede seizoensstart (6-4 overwinning op SamSam) van twee weken geleden, stond vandaag de lastige uitwedstrijd naar L&L op het programma. Met goede moed vertrokken, kwamen we rond kwart over 12 aan. Het leek wel of we tegen twee teams moesten darten, want er waren wel 11 spelers in tenue aan hun zijde.

Enfin, na even ingegooid te hebben en de nodige handen te hebben geschud, begonnen we aan de Round Robin (We hadden nog een discussie over waarom het “Round Robin” heet, maar kwamen tot de conclusie dat we dat niet wisten). Joppe Bakens, Guido van Hooff, Jeroen Jorissen en Patrick Sterkx tegen Rico Dera, Gilbert van der Meijden, Jan van der Rassel en Richard Zijtveld. Een mooi affiche.

We begonnen zwak en verloren al snel de eerste 4 legs, waarna we bijschakelden en de volgende 4 legs terugpakte. Uiteindelijk werd het 5-8, nadat Joppe 6 darts miste op dubbel 20, 10 en 5 tegen Jan. Hierna werd het nog 7-8, maar de dubbele break konden we niet meer inhalen: 7-9.

Toen de singles. Als eerste Joppe tegen Gilbert. Gilbert mocht beginnen. Alle legs gingen gelijk op tot 3-3. Waarbij Gilbert iets constanter leek in de eerste 6 legs en Joppe het meer moest hebben van de finishes. Gilbert won de bull en begon sterk. Beide spelers stonden na 15 darts op een score onder de 60, echter het was Gilbert die miste en Joppe gooide uit: 4-3.

Als tweede speelde Patrick tegen Rico. Wederom een erg spannende wedstrijd waarin Patrick de nodige kansen liet liggen in de eerste leg om 1-0 te maken. Maar liefst negen darts op de dubbel wilden er niet in. 0-1 Rico. De tweede leg brak Patrick heel knap terug met een 134 finish terwijl Rico al op een dubbel stond. 1-1. Vervolgens ging het gelijk op tot 3-2 in het voordeel van Patrick. Hier miste de Belg 2 matchdarts en daar maakte Rico dankbaar gebruik van. Op 3-3 liet Rico zien waarom hij een van de beste darters in Nederland van het moment is en liet Patrick niet meer in de buurt: 3-4

Vervolgens Jeroen tegen Richard. Jeroen speelde erg gedreven en zeer solide en liet de oud winnaar van Open Schiermonnikoog geen moment in de wedstrijd. 5 minuten later stond er 4-0 in ons voordeel op het bord. Hier liet Jeroen maar weer eens zien waarom hij zo’n goede aanwinst is voor ons team.

Als laatste speelde Guido tegen Jan. Guido heeft nog niet zijn supervorm van vorig jaar te pakken, wat resulteerde in een wisselvallige wedstrijd. De vele 60 scores van Guido wogen niet op tegen het solide spel van Jan. Helaas voor ons won Jan met 4-1. Tussenstand 3-2 in het voordeel van Nederhemert.

In de koppels viel Roy Hamers in voor Guido van Hooff en speelde samen met Patrick. Roy liet zien waarom hij een darter is om rekening mee te houden. Zijn openingsbeurt was 83, wat ook meteen de laagste bleek, want hij is heel de wedstrijd niet meer onder de 100 geweest. Ook Patrick stond lekker mee te draaien waardoor we met 3-1 wonnen.

Jeroen en Joppe speelde vervolgens twee koppels achter elkaar en konden proberen er een punt uit te slepen voor de Eindhovenaren. Dit lukte want beide koppels werden gewonnen.

Patrick en Roy konden er vervolgens een feest van gaan maken door te winnen van Rico en Piet (ingevallen voor Gilbert). Dit wilde helaas niet meer lukken 0-3. Tussenstand 5-4 in ons voordeel.

De captain’s game werd ter afsluiting gespeeld tussen Jeroen Jorissen en Jan van der Rassel. Jeroen had heel de dag uiterst solide spel laten zien met zeer sterk finishwerk en Jan was wat wisselvallig dus dat kon spannend worden. Tot 1-1 ging het nog gelijk op, waarna Jeroen het kwijt was. De triples wilden niet meer vallen. En tsja, dan krijg je tegen een speler als Jan echt geen kans. Resultaat 4-1 voor Jan en 5-5 als eindresultaat.

Vooraf hadden we er zeker voor getekend, maar achteraf gingen we toch weg met het gevoel dat er meer in had gezeten. Al met al was het een terecht resultaat.

Na een lekkere schnitzel gegeten te hebben, gingen we weer richting Eindhoven. Onderweg kwamen we er achter dat we al 11 wedstrijden ongeslagen zijn. Daar zijn we best trots op.

Tot de volgende keer,

Joppe

Redactionele noot: Het gaat hierboven om een ingestuurd bericht. Dartfreakz.nl is op geen enkele wijze verantwoordelijk voor uitspraken die gedaan worden door de schrijver van deze tekst.