Home Nederland Hoofdnieuws Michael Stoeten verslaat Christian Kist tijdens ENC Darts Nijverdal

Michael Stoeten verslaat Christian Kist tijdens ENC Darts Nijverdal

De 17e avond van de reeks van 18 avonden kwamen er 27 darters naar Nijverdal. Toch leuk te zien dat er nog zoveel mensen zin hebben om een pijltje te gooien zonder dat ze in aanmerking komen voor 1 van de vele prijzen. Ook weer leuk voor ons dartclubje dat er twee lake-side deelnemers meededen, want Fabian en Christian kwamen na hun interview bij TV Oost ook nog even meedoen. Zoals gebruikelijk werden de deelnemers door Patricia en Danielle verdeeld over de poules en klokslag 20.00 uur begonnen we met de voorlaatste avond.

Achtste-finale verliezersronde:
Danielle Scholman-Laurens van Munster 0-2
Erik Wind-Marco Schalen 0-2
Marten Mulder-Gerwin Dollen 2-1
Robert Jansen-Patricia Zandvoort 2-0
Arjan Lepelaar-Maikel van Munster 1-2
Jeremy Scholman-Domingus Souhuwat 2-1
Christian Hekman-Remco Wind 2-0

Kwartfinale verliezersronde:
Henry Zandvoort-Laurens van Munster 2-1
Marco Schalen-Marten Mulder 2-0
Robert Jansen-Maikel van Munster 1-2
Jeremy Scholman-Christian Hekman 0-2

Halve finale verliezersronde:
Henry Zandvoort-Marco Schalen 3-0
Maikel van Munster-Christian Hekman 1-3

Finale verliezersronde:
Henry Zandvoort-Christian Hekman 0-3 (Henry 1×180)

Ik kan hier wel een standaard verhaaltje neer gaan zetten. Beide heren horen normaal niet in de verliezersronde, maar een moeilijke poule en een bijbehorende mindere avond kon dit niet voorkomen. Uiteindelijk weten ze dan allebei nog genoeg punten te halen. Christian is al zeker van de 2e plaats in de eindstand en Henry heeft theoretisch nog kans op een top 10 notering die goed is voor een beker, maar dit lijkt niet te gaan gebeuren omdat hij niet de enigste is die hier nog kans op maakt.

Achtste finale winnaarsronde:
Marcel Snippe-John Berendsen 2-3 (John 116-check)
Fabian Roosenbrand-Dick Bontekoe 3-0 (Fabian 1×180)
Michael Stoeten-Gerard Snoeijer 3-0
Marco ten Pas-Patrick Hendriks 3-0

Kwartfinale winnaarsronde:
Christian Kist-John Berendsen 3-1
Alfred van Dorth-Fabian Roosenbrand 0-3 (Fabian 1×180)
Mark Meijer-Michael Stoeten 1-3 (Michael 1×180)
Rene Aal-Marco ten Pas 3-1

Halve finale winnaarsronde:
Christian Kist-Fabian Roosenbrand 3-0 (18,23,27-darts)
Michael Stoeten-Rene Aal 3-1

Finale winnaarsronde:
Christian Kist-Michael Stoeten 0-4 (Christian 1×180 Michael 2×180 28,14,20,16-darts)

Het was wel duidelijk dat de beide lake-side deelnemers na hun interview hun pijlen al verschoten hadden. Iedereen ging klaar zitten voor een mooie wedstrijd en herhaling van de zuiderduin masters-wedstrijd tussen Christian en Fabian. Helaas werd dit niveau niet gehaald en de finale was gelukkig wel weer van een goed niveau, maar ditmaal was het Michael die zijn normale niveau kon halen en Christian niet.
In de stand is er weer een verassing bijgekomen. John deed toch nog even weer mee waardoor de kansen van Michael voor een top 5 notering verdwenen zijn. De strijd tussen de nummers 3 t/m 5 ligt ineens weer open. Marco ten Pas staat vooralsnog 3e, maar John Berendsen en Rene Aal staan allebei op 4 punten achterstand. Een slechte loting volgende week kan dus zomaar beslissend zijn. De rest van de top 10 lijkt al wel zeker, alleen een goede avond van Alfred van Dorth zou nog voor een verassing kunnen zorgen. Hoe anders is het bij de dames. Danielle Scholman is Patricia Zandvoort voorbij gegaan en heeft 2 punten voorsprong. Ook hun loting van volgende week kan nog wel eens beslissend zijn. Ik weet in ieder geval wel dat de beker voor beste dame een mooie is en ik elk half jaar uitkijk om deze te mogen uitreiken… De bekers voor meeste hoge scores en voor de hoogste finish gaan naar Michael Stoeten, maar het is onwaarschijnllijk dat hij aanwezig is, want de 18e avond is tegelijk met het NES Grolsch Open in Den Ham.

Hoge checks 17e avond:
156+107 Michael Stoeten
130 Christian Kist
117 Marco Schalen
116 John Berendsen
100 Erik Wind
100 Marco ten Pas

Hoge Scores 17e avond:
6×180 Michael Stoeten
3×180+1×177 Fabian Roosenbrand
2×180 Christian Kist
2×180 Marco ten Pas
1×180 Henry Zandvoort
1×180 Marten Mulder

De 18e avond zal Selena Wijnhoud zorgen voor hapjes. Nadat de avond gespeeld is, zal direct de stand opgemaakt worden en de prijsuitreiking plaatsvinden. Hou er dus rekening mee dat het iets later kan worden dan gebruikelijk is.
We hopen de meeste deelnemers die deze reeks hebben meegedaan terug te zien en dan het (ranking)jaar mooi af te sluiten.

De dag erna, 30 december organiseert ENC DARTS het 29e Open ENC DARTS en we hopen daar weer een leuk aantal deelnemers terug te zien.

De ranking 1e helft 2012 zal beginnen op 5 januari 2012. Deze reeks zal uit 22 avonden bestaan, maar een vakantie-dag of feestdag kan hier nog verandering in aanbrengen.

Verslag ingestuurd door Dick Bontekoe
.