Home Nederland Hoofdnieuws Nelly’s Powerdarts pakt titel Darts Organisatie Noord Holland Noord

Nelly’s Powerdarts pakt titel Darts Organisatie Noord Holland Noord

Bekers

Voor de eerste keer sinds drie seizoenen is er een nieuwe kampioen in de eredivisie van de Darts Organisatie Noord Holland Noord. Waar de Gieterij VH Five of a Kind de afgelopen drie jaar met overmacht de titel wist binnen te halen waren het dit jaar de mannen van Nelly’s Powerdarts uit Obdam die met de eer kunnen strijken. Na een spannend jaar waar de strijd bovenin steeds ging tussen de formaties uit Den Helder en Obdam kwam de beslissing twee weken geleden. Het onderlinge duel werd gewonnen door Powerdarts en de volgende speelronde zou cruciaal blijken.

De Gieterij moest het hierin opnemen tegen de kampioenen van weleer de softtippers uit Hoorn. Deze ploeg draait een minder seizoen en heeft lang gevochten tegen degradatie. De laatste speelrondes echter hebben zij zich herpakt en goede resultaten geboekt. De gieterij moest in deze partij een dikke winst zien te pakken om in de race te blijven voor de titel. De spelers van captain Henny Zonneveld begonnen voortvarend en kwamen op een 3-1 voorsprong. Echter tijdens de koppels ging het helemaal fout en waren het de softtippers die zich terugvochten naar 3-3 en zelfs al de winst wisten veilig te stellen op 5-3. Het teamspel kon alleen nog de schade beperken voor de Gieterij en dan hopen dat Nelly’s Powerdarts ook punten zou verliezen. Maar ook het teamspel ging richting Hoorn en de 6-3 nederlaag was een feit.

Dit resultaat leidde ertoe dat Nelly’s Powerdarts tijdens zijn laatste thuiswedstrijd aan 9 punten genoeg zou hebben om het kampioenschap veilig te stellen. Dit gezien het onderlinge resultaat van beide ploegen. In deze speelronde kwam de Swan uit Heerhugowaard op bezoek in Obdam. De ploeg van captain Frank Hoek was er klaar voor om de 9 punten binnen te slepen. Het begon dan ook goed voor de mannen uit Obdam en na de singels stond er een 4-0 voorsprong op het bord. Het waren echter de koppel ranking kampioenen van dit jaar die roet in het eten gooide. Ronald Kramer en Rene Menning wisten allebei hun koppels te winnen en zodoende bleef de thuisploeg steken op een 7-2 overwinning. Het feest moest dus nog even uitgesteld worden.

Zo’n 2 punten zijn nu genoeg voor Powerdarts om bovenaan de ranglijst te eindigen. Dit geldt trouwens alleen als de Gieterij 9-0 weet te winnen in de laatste ronde van het Trefpunt. Dinsdag 8 mei moesten de punten gepakt worden tegen de Golden Warriors uit Hoorn. OP volle strekte en met supporters mee gingen Rob Radsma, Dennis van Sluis, John Hoogervorst, Hendrik Dekker, John Valé en Frank Hoek de strijd aan. Dennis mocht openen tegen Bob van Oerle. Dennis die tijdens het warmgooien bijna niet kon missen ging onderuit tegen een sterk spelende Bob. De achterstand was er en het was duidelijk dat er geen cadeautjes werden gegeven. Frank ging het opnemen tegen Herman van Deijk. Herman startte ook sterk en mistte 121 in de eerste leg om voor te komen en Frank wist hiervan te profiteren. Met enige spanning ging het tweede punt naar de captain van Powerdarts.

Nog 1 punt nodig om het kampioenschap te pakken. Het was Rob Radsma die tegen Roemer Mooijman (rankingkampioen E12 div.) mocht aantreden. Ook Roemer was scherp en na een 91 score van Rob opende Roemer meteen met 180. Toch ging de eerste leg naar Rob. De volgende was duidelijk een prooi voor Roemer die na 9 darts op een finish stond en een 14-darter gooide. Leg drie was degelijk voor Rob. De vierde leg kon het gaan brengen voor Nelly’s Powerdarts. Roemer zet goed weg op 36 en Rob krijgt de kans op 60. Twee pijlen blijken genoeg en met tops gaat de titel naar Obdam.

In euforische stemming start John H. tegen Sven van dijk. Afgeleid komt John op een 2-0 achterstand, ook omdat Sven goed staat te spelen. Maar met een 143 finish weet John het tij te keren en alsnog de winst binnen te halen. Dus 1-3 en klaar voor het feest worden de koppels gespeeld. Rob en Frank tegen Roemer en Sven. Goede wedstrijd met dikke scores over en weer. De thuisploeg trekt aan het langste eind en weet met een 3-2 overwinning de stand op 2-3 te brengen. Een wissel aan de zijde van de Obdammers brengt John Valé aan de oche die met Dennis het gaat opnemen tegen Roemer en Sven. Ook dit wordt een goede wedstrijd maar dit keer pakken kersverse kampioenen het punt met 3-2.

Op dat moment was 2-4 de tussenstand en een tweede wissel bij Powerdarts, Hendrik Dekker komt erin voor Dennis. Bob en Herman zijn de opponenten maar wete geen vuist te maken en worden met 3-0 verslagen. Het laatste koppel tussen Herman/Bob en Rob/Frank. 2-5 de stand die zou worden uitgebreid naar 2-6. Met een duidelijke 3-1 overwinning. Ook het teamspel ging richting de formatie uit Obdam en na een 2-0 is de eindstand 2-7.

Nelly’s Powerdarts kampioen met 152 punten uit 22 wedstrijden. Meeste 180ers dit jaar in de eredivisie voor Jeffrey de Graaf met 50 stuks. En de hoogste finish is voor Ed de Koff met 167.

Iedereen bedankt voor een mooi seizoen en op naar volgend jaar.
.