Home Nederland Hoofdnieuws Titelstrijd Darts Organisatie Noord Holland Noord nadert ontknoping

Titelstrijd Darts Organisatie Noord Holland Noord nadert ontknoping

Wesley_Harms

De titelstrijd in de eredivisie van de DONHN is verre van beslist. Nu we zo links en recht de diverse kampioenen kunnen kronen, gaat de strijd in de kop van Noord Holland nog even door. Afgelopen woensdag stond de kraker tussen de Gieterij uit Den Helder en Nelly’s Powerdarts uit Obdam op de kalender. Deze ploegen deelde de eerste plaats met beide 132 punten, een gemiddelde van bijna 7 punten per wedstrijd. Dus uitleg van het belang van deze wedstrijd is overbodig.

De formatie van de Gieterij bestond uit Wesley Harms, Mark Oosterhuis, Jeroen Samuels, Brendon Zonneveld en op de bank namen Erik Hermans en Jelle Hofland plaats. Nelly’s Powerdarts was deze avond ook voltallig met captain Frank Hoek, Dennis van Sluis, Rob Radsma, John Hoogervorst en reserves John Valé en Hendrik Dekker.

Frank Hoek mocht de avond openen als uit spelend team en deed dit tegen de sterk spelende Wesley Harms. Dat de spanning er vanaf dart één in zat was duidelijk. Frank wist met een 56-finish de eerste leg nog binnen te slepen maar Wesley wist de volgende drie binnen te halen. De voorsprong voor de mannen van captain Henny Zonneveld was een feit.

Mark Oosterhuis was degene die de voorsprong mocht uitbouwen en aan Dennis van Sluis om dit te voorkomen. Dennis speelde een degelijke partij, waar Mark het scorend niet kon bolwerken. Een klinkende 3-0 voor de uitploeg. Routinier Jeroen Samuels was nu degene die het moest doen. Voor de Obdammers verscheen Rob Radsma aan de oche. Ook in de wedstrijd in Obdam kwamen zij tegen elkaar en deze ging toen naar Jeroen met 3-2. Nu was het echter Rob die aan het langste eind trok. In een partij waar ook de spanning was te zien ging het punt met 3-0 naar Powerdarts.

Nu de rollen waren omgedraaid, was het John Hoogervorst die tegen jongeling Brendon Zonneveld de voorsprong mocht uitbreiden. Brendon kon de triple niet vinden maar wist toch bij te blijven. Met een keurige 110 finish ging het vierde punt ook naar de mannen uit Obdam. Met een 1-3 voorsprong de koppels in was positief voor Powerdarts.

Wesley en invaller Erik Hermans gingen als eerste de strijd aan met John en Dennis. De Gieterij was duidelijk gewaarschuwd en dat was te zien ook. Scorend verliep het soepel bij de mannen en de tweede leg werd binnen gesleepd met een 156 finish van Erik. De 3-0 was een formaliteit en zo kwamen de Heldenaren weer dichterbij.

John en Dennis bleven staan om zich meteen te kunnen revancheren tegen Brendon en Mark. Maar ook deze koppel ging verloren voor John en Dennis. Zij konden het scorend niet waarmaken in de koppels, wat inhield dat er weer een gelijke stand werd genoteerd. Frank en Rob mochten nu proberen om de voorsprong terug te pakken tegen Brendon en Mark. De scores van het Helderse koppel was minder dan hun eerste partij. Frank op zijn beurt sleurde Rob er doorheen en ze wisten deze koppel te winnen. Wederom een positieve stand voor Obdam.

Erik en Wesley verschenen weer aan het bord om de stand gelijk te trekken. Hetgeen Rob en Frank wisten te voorkomen door een nipte overwinning en zo de winst van de wedstrijd veilig te stellen. Het teamspel moest uitsluitsel geven wat het onderlinge verschil zou zijn na deze avond. Met kansen voor beide teams op de dubbel mocht de captain zelf via dubbel 4 de beslissing brengen en ging de overwinning naar Nelly’s Powerdarts.

Uitslag 3-6. Een prima resultaat voor de Obdammers en met nu nog 2 wedstrijden op het programma hebben zij de beste papieren voor het kampioenschap. Maar zoals iedereen weet, in darts is niks zeker. Dus zullen de laatste weken cruciaal zijn voor beide ploegen. Voor één van beide ploegen geldt “Knallen als een Malle en op naar het kampioenschap”. 
.