Home Nederland Hoofdnieuws Invulling van NDB Rankingseizoen 2013-2014 is reeds volledig bekend

Invulling van NDB Rankingseizoen 2013-2014 is reeds volledig bekend

DutchOpen2012

Op 3 november jl. werd in Vlaardingen de vijfde NDB ranking van rankingseizoen 2013-2014 gespeeld. Momenteel zitten we in een overgangsperiode omdat het rankingseizoen vanaf seizoen 2014-2015 weer van september tot september gaat lopen. Dat betekent dat seizoen 2013-2014 van januari 2013 t/m mei 2014 loopt. Inmiddels heeft de NDB alle overige toernooien in seizoen 2013-2014 vastgelegd.

NDB Ranking – 15 december
Op zondag 15 december zal het seizoen vervolgd worden met de Gesloten Nederlandse Kampioenschappen in sporthal de Corlaer in Nijkerk. Het Nederlands Kampioenschap vindt zoals gebruikelijk dus in december plaats en is niet meer de afsluiting van het NDB rankingcircuit, waar dit in de voorgaande jaren wel het geval was. Spelers die in aanmerking willen komen voor de selectie, zijn nog steeds verplicht om de Gesloten Nederlandse Kampioenschappen te spelen.

Dutch Open Darts 2014- 31 januari t/m 2 februari
Uit een eerder nieuwsbericht werd al duidelijk dat er, volgens het nieuwe NDB ranking regelement, internationale toernooien toegevoegd kunnen worden aan het NDB rankingcircuit. De NDB vindt dat spelers die internationaal goede prestaties leveren ook beloont dienen te worden. Dit heeft echter alleen betrekking op de toernooien die voor iedereen gemakkelijk te bereiken zijn.  In seizoen 2013-2014 zal vooralsnog alleen de Dutch Open Darts als internationaal toernooi worden toegevoegd. Hoe en hoeveel punten men kan halen voor de NDB ranking staat duidelijk uitgelegd in het NDB ranking reglement.

NDB Ranking 6 – 30 maart
Op zondag 30 maart staat de zesde NDB Ranking op het programma. Darts Vereniging Oost Nederland nodigt ons uit in de Grolsch Veste in Enschede, het stadion van voetbalclub FC Twente. Het is alweer een tijd geleden dat de DVO een ranking organiseerde. De NDB verheugt zich, mede dankzij de prachtige locatie, op de samenwerking.

NDB Ranking 7 – 11 mei
Op 20 januari 2013 kende het rankingseizoen een succesvolle opening in Sporthal de Houtrust in Den Haag. Samen met de DSWN is besloten om het seizoen ook af te sluiten in Den Haag. Op zondag 11 mei zal NDB ranking nummer zeven georganiseerd worden in Sporthal de Houtrust. Tevens zal hier het eerste deel van de Nederlandse selectie benoemd worden, wat voorheen dus op de Gesloten Nederlandse Kampioenschappen gebeurde. Zoals eerder duidelijk werd in dit artikel, worden later ook spelers uit het kwalificatietoernooi, de SuperLeague en de LaCo geselecteerd.

Voor meer informatie verwijzen we je graag door naar dit artikel op de website van de Nederlandse Darts Bond.