Jan Tijhuis wint 1e avond donderdag-avond ranking ENC Darts Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Jan Tijhuis wint 1e avond donderdag-avond ranking ENC Darts

Jan Tijhuis wint 1e avond donderdag-avond ranking ENC Darts

Donderdag zijn we bij ENC DARTS in Nijverdal weer begonnen met de halfjaarlijkse donderdag-avond ranking. In 2003 waren de eerste dartavonden er al, maar was het nog een gewone training. In 2004 werd er voor de eerste keer een officieel tintje aan gegeven, werden de standen bijgehouden en werden er prijzen aan gehangen. Aan het format is in de loop van de jaren niet veel veranderd, alleen het inschrijfgeld is een paar jaar geleden verhoogd van 1 naar 2 euro waarbij we het wel laagdrempelig wilden blijven houden.

Inmiddels wordt al een paar jaar de tussenstand op internet bijgehouden en zullen we deze editie beginnen met een jackpot. Van het ingelegde geld wordt elke week 5 euro apart gelegd en maken alle darters die op een rankingavond een hoge finish hebben gegooid, kans op de jackpot. Aan het eind van de avond wordt er een hoge finish tussen 100 en 170 getrokken uit de pot (64 stuks) en is deze die avond gegooid, dan zal de jackpot uitgekeerd worden. Zo niet, dan blijft het bedrag staan.

Afgelopen donderdag kwamen er 19 darters die meededen aan de eerste avond waardoor we 3 poules van 5 en 1 poule van 4 hadden. Na de poules gingen de nummer 1 en 2 van de poules door naar de winnaarsronde en de rest naar de verliezersronde. De uitslagen:

Achtste-finale verliezersronde:
Martin de Blecourt-Remon Nijland 1-2
Domingus Souhuwat-Dick Bontekoe 1-2
Geert Spenkelink-Rik Vroo 2-1

Kwart-finale verliezersronde:
Sander Koninenbelt-Remon Nijland 2-1
Alfred van Dorth-Dick Bontekoe 2-0
Kevin Hoop-Ramon Machielsen 2-1
Marco Schalen-Geert Spenkelink 2-0

Halve-finale verliezersronde:
Sander Koninenbelt-Alfred van Dorth 0-3
Kevin Hoop-Marco Schalen 2-3 (Marco 1x171)

Finale verliezersronde:
Alfred van Dorth-Marco Schalen 3-2

Beide heren zijn altijd aan elkaar gewaagd en ook vandaag hadden ze alle legs nodig. Alfred wist uiteindelijk de beslissende dubbel te gooien in de laatste leg en liet in deze leg Marco ver achter zich.

Kwart-finale winnaarsronde:
Mark Meijer-Olaf ter Maat 3-1
Mathijs Kamp-Harold Kleinjan 1-3
Christian Hekman-Danny Koel 3-0
Marco ten Pas-Jan Tijhuis 0-3

Halve-finale winnaarsronde:
Mark Meijer-Harold Kleinjan 3-1 (Mark 1x180)
Christian Hekman-Jan Tijhuis 2-3

Finale winnaarsronde:
Mark Meijer-Jan Tijhuis 1-4

Mark wist de finale goed te beginnen maar wist maar met moeite de dubbel te vinden in de eerste leg. Jan liet hier al kansen liggen om te breken. Maar hierna was het op bij Mark en Jan ging steeds beter gooien en maakte het direct af.

De stand is inmiddels bijgewerkt op www.encdarts.nl

Aan het eind van de avond werd er uit het bakje met hoge finishes 1 hoge finish getrokken. 110 werd getrokken en toevallig had Mark Meijer deze gegooid dus zal de jackpot volgende week wederom 5 euro zijn.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws