Je eerste darttoernooi live bijwonen Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Je eerste darttoernooi live bijwonen

Je eerste darttoernooi live bijwonen

Darten op tv kijken is natuurlijk niet te vergelijken met een darttoernooi in het echt bijwonen. Als een echt dartsliefhebber is er niets zo leuk dan je favoriete darters live in actie te zien. Het belooft een echt uitje te worden waarbij je uit volle borst kunt meezingen met bekende darts liedjes uit het publiek. Wil je ook een keer de sfeer proeven van een darttoernooi, neem dan snel de volgende tips door.

Zorg dat iedereen de basis begrijpt

Als je een dartsliefhebber bent dan weet je natuurlijk alles wat er te weten is over de sport. Het kan zijn dat je gezelschap niet zo goed op de hoogte is. Het is net zo goed niet leuk om een pokertoernooi in een live casino te kijken als je geen idee hebt hoe het spel werkt. Het is wel zo leuk als jullie de resultaten van het toernooi met elkaar kunnen bespreken. Zorg er daarom voor dat je in ieder geval de basisregels kent en dat je gezelschap deze ook weet. Jullie kunnen van tevoren wat oude toernooien terugkijken of artikelen met de basisregels doornemen. Vergeet ook niet om de terminologie an darten door te nemen, dat geldt zowel voor de Engelse termen als de Nederlandse vertalingen van deze termen.

Trek je gekste outfit aan

De bezoekers van het darttoernooi zijn een bezichtiging op zich. Bereid je voor op een hoop knotsgekke bezoekers in de meest bijzonder outfits. Je kunt het zo gek niet bedenken, van pinguïns tot koelkasten, bij een darttoernooi kun je je echt aandoen wat je wilt. Bij de jaarlijkse Texel Darts Trophy komen deelnemers zelfs verkleed volgens een bepaald thema.

Een darttoernooi is niet compleet zonder walk-on-songs en battles

Het is traditie om luidkeels mee te zingen met bijpassende liedjes. Als je naar een darttoernooi gaat dan is het in ieder geval belangrijk dat je ‘Stand up if you love the darts’ kent en ook ‘Chase The Sun’. Daarnaast is ‘Don’t take me home, please don’t take me home’ een echte klassieker. Het is ook niet ongewoon om mee te zingen met de walk-on-songs die worden gespeeld wanneer de darters het podium betreden. Tijdens het toernooi worden er op de tribunes regelmatig ‘battles’ georganiseerd. De meest bekende battle is die tussen de ‘stands’ en ‘tables’, oftewel tussen de mensen die staan en zitten. Het publiek zingt dan uit volle borst ‘Boring, boring tables’ waarop de tegenpartij op hun beurt ‘Feed the stands, let them know it’s Christmas Time’ inzetten.

Koop je tickets op tijd en bekijk arrangementen

Het begint natuurlijk allemaal bij het kopen van de tickets. Voorkom teleurstelling en zorg ervoor dat je de tickets voor het darttoernooi via een officieel kanaal koopt. Een andere tip is om je kaarten ruim op tijd aan te schaffen zodat je de beste prijs krijgt. Voor het WK Darts kun je je bijvoorbeeld inschrijven zodat je toegang krijgt tot de verkoop van de voorrangstickets. Op de website van het toernooi dat je wilt bezoeken vind je een overzicht van de officiële verkooppartners. In een aantal gevallen is het ook mogelijk om een arrangement te kiezen. Denk bijvoorbeeld aan een VIP-pakket waarbij je naast toegang tot het darttoernooi ook een diner en drankjes krijgt. Daarbij garandeert een een VIP-pakket natuurlijk de meest optimale plaatsen om het toernooi te bekijken. Het is zelfs mogelijk dat je de kans krijgt om een aantal van je favoriete darters te ontmoeten. Is het darttoernooi wat je wilt bijwonen niet in Nederland? Dan is er mogelijk een compleet pakket wat je kunt kopen waarbij zowel de toegangstickets als de transporttickets en het verblijf bij inbegrepen zijn.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws